Фруктоза у крви: Вријеме је за воће

БАЊА ЛУКА – Повољне временске прилике у другој половини марта и почетком априла погодне су за прољећну садњу воћњака, саопштено је из Пољопривредног института Републике Српске. "Прољеће се ове године карактерише каснијим почетком вегетације у односу на неке претходне године па се и период повољан за садњу воћака помјера у прву декаду априла", наводе из […]

недеља, април 3, 2011 / 12:15

БАЊА ЛУКА – Повољне временске прилике у другој половини марта и почетком априла погодне су за прољећну садњу воћњака, саопштено је из Пољопривредног института Републике Српске.

"Прољеће се ове године карактерише каснијим почетком вегетације у односу на неке претходне године па се и период повољан за садњу воћака помјера у прву декаду априла", наводе из овог института и савјетују да је потребно искористити повољно вријеме и резерве влаге у земљишту те обавити планирану садњу воћака.

За садњу треба користити саднице које су током зимског периода биле добро утрапљене и које су сачувале виталност.

Такође, треба избјегавати куповину садница са камиона и сличних мјеста гдје су саднице углавном сумњивог квалитета код којих је корјенов систем оштећен усљед недостатка влаге и дугог транспорта у неадекватним условима, наводи се у овом саопштењу.

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *