Фото репортажа: Ски-центар Игришта, сцене из Сталкера

Умјесто зимске идиле на Ски-центру Игришта код Власенице слика запуштеног и опљачканог туристичког комплекса.

среда, децембар 18, 2013 / 06:00

Центар је у рату био уништен, али касније је оспособљен. Кажу да је то био ски-центар за све оне који нису имали пара за Јахорину, a и грађен је као "резервна" дестинација за Олимпијаду 1984. године. Ски-центар Игришта послује у оквиру истоименог предузећа, који у свом саставу има и хотел "Панораму" и Спортско-рекреативни центар "Језеро". Хотел сада ради само по потреби.

Влада РС је 2008. године купила имовину пропалог хотелско-туристичког предузећа "Звијезда" из Власенице и формирала ново предузеће "Игришта". Одмах послије куповине и регистрације предузећа Министарство финансија РС је у "Игришта" уложило милион марака допунског капитала, који је утрошен за уређење ски-центра, реконструкцију хотела "Панорама", набавку опреме и возила, те уређење вјештачког језера.

Према информацијама из Министарства трговине и туризма РС, у Влади су упознати са стањем на Игриштима, јер ово предузеће је у 100 постотном власништву РС.

Према Приједлогу Надзорног одбора а.д. "Игриште" Власеница планирана је реорганизација предузећа издвајањем угоститељских капацитета којима управља предузеће, односно реструктирање предузећа по начелима јавно-приватног партнерства.

/фото: Ж. Перенчевић/Оставите одговор