Финале 4 најбоље екипе АБА у Београду

Предсједник Кошаркашког савеза Србије и градоначелник Београда прихватио је да се мечеви за првака регионалне лиге играју у Арени или Пиониру. Драган Ђилас изјавио је у уторак да је на састанку са генералним менаџером АБА лиге Романом Лисцем постигао договор око домаћинства Фајнал фора. "Обавијестио сам господина Лисца да ми као град не можемо да […]

уторак, март 12, 2013 / 12:46

Предсједник Кошаркашког савеза Србије и градоначелник Београда прихватио је да се мечеви за првака регионалне лиге играју у Арени или Пиониру.

Драган Ђилас изјавио је у уторак да је на састанку са генералним менаџером АБА лиге Романом Лисцем постигао договор око домаћинства Фајнал фора.

"Обавијестио сам господина Лисца да ми као град не можемо да платимо 100.000 евра, колико домаћин плаћа Јадранској лиги, али да смо спремни да обезбиједимо бесплатно коришћење београдске Арене или хале Пионир, у зависности од тога за коју се од ове две хале организатор одлучи", рекао је Ђилас.

Предсједник КСС додаје да је у разговору са Лисцем расправљао и о безбједносним мјерама око организације турнира, на којем ће највјероватније учествовати Партизан и Црвена звезда.

"Једини мој захтјев био је да Јадранска лига плати осигурање дворане од настанка потенцијалне штете, што је дио стандардне процедуре приликом одржавања било које манифестације", нагласио је Драган Ђилас.

"Разговарали смо и о проблему безбједности, с обзиром на догађаје на финалу Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу и упутио сам господина Лисца да то питање реши са надлежним државним органима".

Фајнал фор АБА лиге на распореду је од 25. до 27. априла, а препреку за одржавање турнира у Комбанк арени представља концерт групе "Раммстеин", заказан за 28. април.

Београд је посљедњи пут организовао АБА Ф4 2009. године.Оставите одговор