Филм о Ник Слотеру најбољи на Загреб филм фестивалу

Српско-канадски филм “Ника Слотера за предсједника” Роба Стјуарта проглашен је за најбољи документарац на десетом Загреб филм фестивалу (ЗФФ). “Због апсурдности живота и политике, због секси длакавих прса, због хавајских кошуља против Милошевића, због Ника који живи са својом мајком, због Слотера за предсједника, због шарма и поштења и због тога што би свако требало […]

субота, октобар 20, 2012 / 21:38

Српско-канадски филм “Ника Слотера за предсједника” Роба Стјуарта проглашен је за најбољи документарац на десетом Загреб филм фестивалу (ЗФФ).

“Због апсурдности живота и политике, због секси длакавих прса, због хавајских кошуља против Милошевића, због Ника који живи са својом мајком, због Слотера за предсједника, због шарма и поштења и због тога што би свако требало да има прилику да свира панк у Новом Саду”, наводи се у образложењу за награђени филм који ће уз Златна колица добити и 1.000 евра.

Награђени филм је о Робу Стјуарту који глуми Ника Слотера, јунака ТВ серије “Тропска врелина” која је емитована у Србији 90-их година и постала популарна, као и он сам, послије чега је глумац посјетио Србију.

“Апсурдност ситуације и опис његовог обиласка Србије је толико шармантна, а филм нас толико изненадио тако да нисмо имали тежак посао”, рекао је Главогер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *