Ево колико новца дају за тепихе и намјештај у Парламенту БиХ

Након што је у јеку пандемије Парламентарна скупштина БиХ објавила тендер за набавку три аутомобила у вриједности од 337.000 КМ са ПДВ, ових дана су поново шокирали јавност новим тендерима, али овај пут за тепихе и намјештај.

среда, 4 новембра, 2020 / 15:04

Парламентарна скупштина БиХ је тако у протекла четири дана путем јавних набавки затражила тепихе за 14.000 КМ и намјештај у вриједности од 138.000 КМ, пише Српскаинфо.

У двије одвојене јавне набавке наведено је да купују шест тепиха, који ће бити смјештени у згради Парламентране скупштине, као и намјештај (укључујући канцеларијски намјештај), унутрашња опрема, направе за домаћинство (осим расвјете) и средства за чишћење.

Ништа то не би било толико чудно да се цијели свијет, укључујући БиХ, већ мјесецима не бори с пандемијом. Управо је пандемија била једна од најпомињанијих ријечи приликом расправе о буџету БиХ, када је и договорено да ће због коронавируса и тешке економске ситуације бити смањене све могуће набавке.

Да у Парламенту БиХ не планирају смањивати трошкове говори и чињеница да су у плану набавки за 2020. годину, који је измијењен прошли мјесец, осим аутомобила, намјештаја и тепиха, навели још низ ставки које су им "преко потребне".

Тако се, између осталог, планира набавка умјетничких слика за 5.600 КМ, књига за библиотеку у вриједности од 3.000 КМ, те телефони за 2.000 КМ.

Многи се питају да ли је набавка у тешком економском тренутку баш толико неопходна, посебно ако се узме у обзир да се сједнице Парламента готово и не одржавају.