Естрада и политика: Похвале Алиши Киз због концерта у Тел Авиву

Центар „Симон Визентал“ честитао је данас америчкој пјевачици Алиши Киз, јер је одлучила да одржи концерт заказан за 4. јули у Тел Авиву и да не попусти под притиском људи који су је одговарали од тога. Писац и активиста Алиса Вокер је у апелу упућеном Алиши Киз навела да би је "ражалостило када би знала […]

субота, јун 1, 2013 / 08:30

Центар „Симон Визентал“ честитао је данас америчкој пјевачици Алиши Киз, јер је одлучила да одржи концерт заказан за 4. јули у Тел Авиву и да не попусти под притиском људи који су је одговарали од тога.

Писац и активиста Алиса Вокер је у апелу упућеном Алиши Киз навела да би је "ражалостило када би знала да се америчка пјевачица излаже опасности, наступајући у земљи апартхејда".

Члан бенда "Пинк Флојд" Роџер Вотерс је од америчке пјевачице тражио да не наступа, јер би тиме "дала легитимитет нелегалној политици израелске владе, апартхејду, окупацији домовине старосједилаца Палестине".

"Када буде пјевала у Израелу 4. јула, то ће чинити у јединој слободној земљи на цијелом Блиском истоку, гдје жене имају иста права као и мушкарци, а израелски Арапи имају већа права од њихових сународника у арапском свијету", саопштено је из Центра "Симон Визентал".

"Симон Визентал" је меморијални центар о холокаусту и документациони центар посвећен проналажењу нацистичких ратних злочинаца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *