Емисија м:агазин слави 50. епизоду!

Емисија м:агазин нас је у претходних 49 епизода водила у фасцинантан свијет научних и технолошких достигнућа која обликују данашњицу. Припремали смо за вас занимљиве и инспиративне прилоге о авантуристима и иноваторима из сваког кутка земаљске кугле, изумима за које сматрамо да ће се појавити тек у далекој будућности и о уређајима који свакодневно мијењају наше […]

уторак, 2 јуна, 2015 / 13:10

Емисија м:агазин нас је у претходних 49 епизода водила у фасцинантан свијет научних и технолошких достигнућа која обликују данашњицу.

Припремали смо за вас занимљиве и инспиративне прилоге о авантуристима и иноваторима из сваког кутка земаљске кугле, изумима за које сматрамо да ће се појавити тек у далекој будућности и о уређајима који свакодневно мијењају наше животе. Сваке суботе сте на каналу Алтернативне телевизије у 16.30 часова имали прилику да закорачите у свијет у којем ништа није немогуће. Ове суботе обиљежавамо педесето издање ваше омиљене емисије. Придружите нам се и сазнајте на који начин су селфији промијенили фотографски бизнис, како изгледа преглед очију уз помоћ камере за виртуелну реалност и необична рукавица која изгледа као да је изашла из научно фантастичних филмова.

Вријеме у којем су фотоапарати били ограничени на само тридесетак фотографија по филму и гдје се на израду снимака у фотографској радњи чекало сатима, одавно су ствар прошлости. Живимо у ери селфи фотографија и штапова који пружају веома занимљиво искуство фотографисања. Доносимо вам интересанту причу о томе.

У будућности нећете имати потребе да одлазите у посјету офтамологу, будући да ћете све прегледе очију моћи обављати из удобности свога дома захваљући револуционарној апликацији „Блинк“ која ваше паметне телефоне претвара у праве уређаје за преглед очију. Уколико примјетите да не видите добро, умјесто одласка доктору можете свој преглед наручити преко интернета. Након тога, у вашу кућу долази професионални техничар који у кратком року уз помоћ вашег смартфона и три додатна уређаја утврђује да ли је потребно да носите наочале.

У јубиларном издању емисије имаћете прилику и да погледате прилог о необичном иноватору Патрику Прајбу који је на добром путу да постане суперхерој из научно-фантастичних филмова. Овај заљубљеник у стрипове и геџете креирао је сопствену верзију рукавице коју носи чувени филмски јунак Ajрон Мeн. Рукавица садржи два ласера и метални дио који се путем посебног механизма може избацити у ваздух. Сигурни смо да би ова рукавица остварила сан из дјетињства многих од вас.

И у овој емисији награђујемо гледаоца који најбрже тачно одговори на питање које ћемо поставити на крају емисије, а као и до сада сва своја питања и сугестије можете нам слати на мејл адресу [email protected].Оставите одговор