Емил Влајки: СДС нашла заједнички језик са Американцима

Садашњи амбасадор у одласку рекао је неколико битних ствари за све нас у Републици Српској. Прво је казао оно што се могло и претпоставити, да политика коју је водио није била његова особна, већ да је примао инструкције из Вашингтона. То значи да се немамо чему надати ни у будуће. Или, ипак имамо? Наиме, у […]

петак, 16 августа, 2013 / 14:24

Садашњи амбасадор у одласку рекао је неколико битних ствари за све нас у Републици Српској. Прво је казао оно што се могло и претпоставити, да политика коју је водио није била његова особна, већ да је примао инструкције из Вашингтона. То значи да се немамо чему надати ни у будуће.

Или, ипак имамо? Наиме, у свом периоду мало дужег одлажења, посјетио је у Бањалуци најјачу опозициону странку с којом је, изузетно пријатељски, подуже опуштено чаврљао. Након тога, предсједник те странке је изјавио како су се односи те исте са „Великим Братом“ знатно побољшали.

Када се то преведе, то значи да представници „Великог Брата“ који управљају у име „међународне заједнице“, неће убудуће више безразложно десетковати СДС кадрове, нити их стављати у затвор, нити им одузимати, без икаквог разлога, грађанска права, и томе слично. То исто значи, да ако СДС дође на власт на слиједећим изборима, да ће остварити пуну, плодоносну сурадњу са добродушним „Ујка Самом“.

И тако се рјешава енигма скорашњег приопћења ове велике странке гдје се тврдило да Републици Српској више не пријети никаква вањска опасност! За претпоставити је, да је ова нова, „не-караџићевска“ постава споменуте странке видјела да се са „рогатим не ваља бости“, па је са Америма нашла заједнички језик. Било би ипак, можда добро да и шира јавност буде упозната са овим (не)формалним дилом.

Има још једна стварчица која је за споменути. Одлазећи амбасадор је споменуо како се приликом недавне посјете Бањалуци није хтио састати са Предсједником РС због тога што овај посљедњи једно каже у разговорима са Америма, а онда јавно изјављује нешто сасвим друго! Стварно, то није лијепо од Предсједника. Он би требало да нешто научи од ове велике земље која је толико принципијелна, да „никада није имала ни дупле стандарде, ни дуплу (мултипну) реторику“ осим, наравно, када је то у њеном националном интересу. Примјери за овај посљедњи исказ стали би једва у неколико томова књига.0 КОМЕНТАРА

 1. Sramota da neko ko se predsavlja kao intelektualac pada ovoliko nisko da na sebe preuzima kampanju za SNSD a da nije clan iste stranke. Ovo vise nije ni puko uvlacenje u dupe traktoristi vec potpuna posvecenost snsd ciljevima.Uclani se u SNSD lazni podpredsjednice i prebrini brigu. Usput Vlajki zaboravlja da se i Dodik sastajao sa Munom prije par mjeseci, sav nasmijan i radostan, da crnogorac Igor organizuje rostiljade sa doticnim ambasadorom itd. Na kraju Emil zaboravlja ko je Dodika podigao na politicku scenu u RS(nije narod na izborima), vec USA ambasador, ko ga je cuvao na vlasti od od naroda koji ga je prezirao,ko mu je godinama punio dzepove dolarima, ko je razvlastio RS u 98-01 do neprepoznatljivosti, ko je rusio Milosevica iz RS. Ali za Vlajkija je jedan kratki sastanak dovoljan da padne u snsdovksu ekstazu.
  Kakav debil majko mila..

 2. Gospodo nije nikakav grijeh sastajati se sa stranim diplomatama, zvanicno, neformalno, na radnom ručku, ali sastajati se sa visokim američkim dužnosnikom a pri tome ga još maskirati tj. obući mu bijeli sorc, staviti kačket, naočari koje pokrivaju pola glave mi ne miriše na neke dobronamjerne i konstruktivne sastanke. Nisam još vidio nekog diplomatu da se sastaje na neformalnim razgovorima u sorcu i maskiran. Daj Bože da griješim.

 3. Срцуленце, ти или си курава ил’ си конобар…:)))
  Обзиром да се представљаш као: „они са приземља“, рекао бих да си специјализир’о клечање са пушењем.
  Дакле, анимир дама страних дипломата хомосексуалистичке идеолошке праксе…

 4. Sporan vam je sorc i kacket, a kad se Igor Radojicic sastaje sa kurvom Olbrajtovom,koja otvoreno priznaje da mrzi Srbe, to je onda OK jel? Pa jebem mu gdje je onda bila ova nocna mora Vlajki, kad je Igor u Miletovo ime nabijao guzicu po kojekakvim molitvenim ruckovima i gablecima?
  Zna se ko je stvorio DOdika, izlisno je vise da o tome pricamo, tako da danas zvuci smijesno bilo koja kritika na racun americke ambasade.

 5. E moj Vojo vidi se da u ratu bio nisi i da nisi trunuo u rovu dok su Karadžić,Krajišnik, Šarović i kompanija švercovali sa neprijateljem, a kad je rat završio pojedinci od ovih pomenutih nastavili biznis i uvećali obrt. Vidi se da nisi svjedok političkih ubistava u Sarajevu naručenih od strane nekih od pomenutih ovde i vidi se da ne znaš je jedan od pomenutih ovde svakodnevno pio kafu sa Darkom Elezom (inače riječ je o profesionalnoj ubici za novac). Vidi se da si slijep kod očiju a i ne nazire se da ćeš progledati uskoro.

 6. Гледај ти ових додикових подгузовића и херпица како се клањају најружнијој њушки влајкију и још горој памети!

  Америка је нама измислила и наметнула додика, горег од свих принудних управитеља од валија травничких, до аустријских намјесника, па усташких доглавника, комунистичких дебеоваца, сфорових командоса, високих представника, свега и свачега, е у том кругу неколико вијекова колонијалног управљања комотно додикова власт без конкуренције заузима мјесто најгорих од свих.

 7. Скидај ми се са ИП адресе мајку ти јебем смрдљиву више. Све ми је заблокирано на рачунару а од јутрос сам почео да спашавам све податке из њега да ми багра не покраде макар порно филмове које скупљам већ 10 година. Унајмио сам хакере да ми направе веб сајт па ћу се јављати путем њега јер ово је више неиздрживо. Ево мог сајта:

  http://ramstajn.5gbfree.com/

 8. Рaмштaјн, 17.08.2013. 14:50:22

  Гњидо, јебем ли ти ип матер, што користиш мој профил пичко полицијска, је ли те занима мој компјутер!?
  Мамицу ти јебем, пријављујеш се два пута на фронталу под мојим аватаром, које сте ви пичке режимксе!
  Бојиш ме се, хајде јави ми се на мејл, пошто сад знаш све моје податке, јави се на улици да те истресем из ципела све од мојих Пала до твојих лакташа!

 9. “Прво је казао оно што се могло и претпоставити, да политика коју је водио није била његова особна, већ да је примао инструкције из Вашингтона.“

  Нисам могао даље. Е јеби га Влајки, па чију ће политику водити него државе чији је амбасадор!?!?

 10. Iskreno uništili su ovaj sajt. Ne bih se složio da su bas svi ti nabrojani krivci ali ramštajn svakako jeste. Nikad više nekulture, bezobrazluka, odvratnosti, psovke, kletve i otrova nisam pročitao na internetu i nije za čudo što se sprdaju sa njim i prave mu one zajebancije po internetu. Ali ko zna zašto je to dobro, i Ekrem je tako počeo pa dogurao do medijske zvijezde i ogromnih honorara. Možda ramštajn ide tom logikom.

 11. Naravno da se ne slažem i ne znam kada je Dodik rekao da Karadžić nije krao jer to u Hagu ne pitaju nikoga,a i da su ga pitali to ni jedan Srbin ne bi rekao pa ni Dodik jer tamo nije otišao da promoviše svoju politiku nego kao čovjek da brani svakog Srbina i da brani RS. Što se tiče Karadžićeve misije u toku rata ona se ogleda u tome što je za vrijeme njegove vladavine proglašena Republika Srpska i to nije nikvo remek djelo proglasio bi je svako ko bi se zadesio na toj funkciji u to vrijeme, svejedno fala mu na tome.