Един Форто потписао пројекте који одговарају Хрватској и Ефбиху, уз азбукоубиство

Док је Војин Митровић био на мјесту на којем се сада налази Един Форто, саопштења из Министарства транспорта и комуникација БиХ долазила су и на српском писму. Након ове промјене, српско писмо је истријебљено, као и српски интерес. Ако га је било.

уторак, 12 септембра, 2023 / 17:47

Министар комуникација и промета Босне и Херцеговине Един Форто и потпредсједник Владе и министар мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Олег Бутковић потписали су данас Споразум између Вијећа министара БиХ и Владе Републике Хрватске о реконструкцији моста Брчко – Гуња.

Министри су усагласили да се одмах покрену процедуре за пројектирање и прибављање потребних одобрења како би се омогућио почетак радова до краја 2024. године, као и да упоредо наставе са активностима на изградњи новог моста.

"Сљедећи мост који ће бити реконструиран је Нови Град – Двор, а разговарано је и о унапређењу путног правца Орашје – Жупања. Разговарали смо и о брзој цести која ће боље повезивати Унско-сански кантон са Републиком Хрватском. Ради се о приједлогу који би постојећу везу Тирана – Подгорица – Сарајево увезао преко Крајине са Хрватском и Словенијом. Овај коридор ћемо заједнички покушати уписати у мрежу европских коридора, а након тога покушати и повући средства из фондова Европске уније", рекао је министар Форто.

Министар Бутковић истакао је да ће Хрватске цесте хитно кренути у реализацију пројекта реконструкције моста Брчко – Гуња.

Делегације двају министарстава разговарале су и о жељезничкој инфраструктуру, с фокусом на реконструкцију Унске пруге.

"Кренут ћемо у израду пројекта реконструкције ове некада најмодерније пруге у региону, а онда ће БиХ и РХ заједно тражити финансирање за реконструкцију", рекао је министар Форто.

Министри су усагласили наредне кораке у циљу успостављања путничке жељезничке линије између Сарајева и Загреба.Оставите одговор