Џомбићев удар на Додиков буџет

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је смањена позиција у буџету Републике Српске за идућу годину за предсједника Републике Српске. "Значајно је смањена расходовна страна, материјални и сви остали трошкови, а дио буџета који предсједник Републике Српске има за социјалне намјене је практично остао исти", рекао је Џомбић данас новинарима у Бањалуци […]

уторак, децембар 4, 2012 / 20:16

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је смањена позиција у буџету Републике Српске за идућу годину за предсједника Републике Српске.

"Значајно је смањена расходовна страна, материјални и сви остали трошкови, а дио буџета који предсједник Републике Српске има за социјалне намјене је практично остао исти", рекао је Џомбић данас новинарима у Бањалуци у Народној скупштини Републике Српске.

Џомбић је рекао да су грантови које предсједник Републике Српске може да подијели социјално најугроженијим категоријама становништва остали у истом домену, док су сви остали трошкови смањени.

Представници опозиционих странака данас су током расправе у Народној скупштини Републике Српске о Приједлогу буџета Републике Српске за 2013. годину критиковали буџет предсједника Републике, тврдећи да би он требало да буде знатно мањи.

Буџет предсједника Републике Српске за 2012. годину износио је 9,929 милиона КМ, док је за 2013. годину предложен у износу од 8,955 милиона КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Џабе ти Џомбићу крешеш трошкове, ова госпоја са слике ће трошити заједно с Милом колико је и до сад трошила.Зато ти се и кезила у лице на скупштини.
    Приговор: Фотографија је застарјела,јесте да министар Цвијановић и даље више времена проводи у палати код Миле него у Влади и својој кући, али хлаче је поодавно одбацила јер јој је речено да ће бити женствена чим обуче сукњу.:D

  2. Pomno sam slušao diskusije Narodnih poslanika kako i predstavnike Vlasti,kada je to omogućeno TV prenosom,dakle,ovakv način bahatosti i nadmenosti Vlasti -REŽIMA Republike Srpske,je malo gdje viđen u okruženju.Do sada,naravno kada su na Vlasti,nisu priznavali i uvažavali dobronamjerne sugestije i predloge drugih Poslanika iz opozicije,već su tako ubjedljivo diskutovali,kao da teče med i mlijeko u Entitetu Republike Srpska,kako se vole hvaliti u boljem Entitetu,boljem dijelu Bosne i Hercegovine.Sad javno i na sva zvona predstavljaju NEMOĆ I BJEDU,pa se odlučiju na umanjenju plata.Postoji jedino pravilno rješenje i to: Da se svakome u Republici Srpskoj ukinu sva primanja preko 2.500,00 KM u korist Entiteta RS,i da se oduzme opljačkana imovina,koja je oteta građanima i Entitetu Republike Srpske,od strane poznatih bogataša-režimlija RS.TO JE RJEŠENJE !!!

  3. Загријава се у Народној скупштини РС.

    Народни посланик Сакан заложио се да се просвјетним радницима не смањују плати и предложио уштеде тако да се одузму злоупотребљене финансије наводећи примјер народног посланика Гордане Ђурић и њеног супруга у афери око неких пара на Пољопривредном факултету о чему су писале Независне новине.

    Бука у скупштини међу снсд-овцима!

  4. Само је питање дана кад ће госпоја са слике бити устоличена као и њен муж у градској управи.Све горе од горега. Брука!x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *