Џомбић: Федерација грца у проблемима, а бошњачки политичари то не схватају

Бошњачки политичари морају већ једном да схвате да Федерација БиХ грца у проблемима, и политичким и економским, и да никакве дириговане провокације, попут усвајања Резолуције о Сребреници на сједници Скупштине општине, не могу ту кризу да пребаце у Републику Српску /РС/, оцијенио је предсједник Владе РС Александар Џомбић. "Умјесто да продубљују кризу у БиХ, одборници […]

субота, април 9, 2011 / 22:06

Бошњачки политичари морају већ једном да схвате да Федерација БиХ грца у проблемима, и политичким и економским, и да никакве дириговане провокације, попут усвајања Резолуције о Сребреници на сједници Скупштине општине, не могу ту кризу да пребаце у Републику Српску /РС/, оцијенио је предсједник Владе РС Александар Џомбић.

"Умјесто да продубљују кризу у БиХ, одборници Скупштине општине Сребреница требало би да доприносе просперитету и развоју општине и да конкретним економским пројектима раде на побољшању живота грађана, у чему имају апсолутну подршку Владе РС", рекао је Џомбић Срни.

Реагујући на синоћње усвајање Резолуције о Сребреници у парламенту ове општине, Џомбић је рекао да је Српска небројено пута показала свој јасан однос према ратним злочинима, а то је да сви који су током грађанског рата у БиХ починили злочин, треба да одговарају.

"Жртава је било на све три стране у БиХ, а одговорност за те злочине може бити само појединачна и никако другачије", поручио је премијер Српске.

Гласовима 13 бошњачких и једног одборника ромске националности Скупштина општине Сребреница синоћ је усвојила Резолуцију о Сребренице у идентичном тексту какав је донио Европски парламент о Сребреници, док су српски одборници напустили сједницу у вријеме гласања, уз обраложење да је она једнострана и неприхватљива српски народ.

Европски парламент Резолуцију о Сребреници изгласао је 15. јануара. 2009. године и њоме је осуђен, како се наводи, највећи ратни злочин у Европи послије Другог свјетског рата.0 КОМЕНТАРА

  1. A, kao RS ne grca u problemima, a naši političari to shvataju?
    Džombiću, osuđujem potez bošnjačkih političara u srebrenici.Njih i shvatam jer nikada nisu ni voljeli, niti željeli nam dobro, niti će kad željeti.
    Ali, sada su vam dali alibi, da pričate o tome, da ne biste nama polagali račune što nas ekonomski dokusuriste.
    Svi do jednoga u vlasti RS ste teško oboljeli od hroničnog zdipitisa, i trebaju vas voditi u barake bl psihijatrije, a onda prebaciti u zatvorene sigurne kuće, tipa;tunjice, foča, ako treba i zgradu vlade, zatvoriti i pretvoriti u psihijatriju,
    Jer, tako lijepa rs,bogata rudama, šumom, vodom, oranicama, vrijednim ljudima, stanovnika kao pola beograda, a narod živi u predvorju pakla, lišen svih ljudskih prava, na posao, na penziju, … na život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *