Џомбић: Бошњаци уплетени у неукидање супервизије

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је данашња одлука Савјета за провођење мира којом није укинута супервизија за Брчко дистрикт неприхватљива, јер је очигледно да су је наметнули Бошњаци. "Оно што кажу у Сарајеву не може бити једини услов за доношење оваквих одлука. Ми имамо приједлоге, и они се морају чути и […]

уторак, децембар 13, 2011 / 23:05

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је данашња одлука Савјета за провођење мира којом није укинута супервизија за Брчко дистрикт неприхватљива, јер је очигледно да су је наметнули Бошњаци.

"Оно што кажу у Сарајеву не може бити једини услов за доношење оваквих одлука. Ми имамо приједлоге, и они се морају чути и уважити. Данашња одлука ПИК-а типичан је показатељ како на вјештачки начин можете одржати присуство међународне заједнице", рекао је Џомбић.

Он је нагласио да Српска неће прихватити било какво наметање када је ријеч о формирању Савјета министара, јер је одлучна да прихвати само оно што је у складу са Уставом, саопштено је из кабинета премијера Српске.

Џомбић је истакао да Српска има јасан став и када је ријеч о могућности интервенције за буџет БиХ.

"Ми желимо да буџет буде усвојен, али под условима који су прихватљиви и које смо у неколико наврата представили", рекао је Џомбић.

Управни одбор (УО) Савјета за провођење мира (ПИК) на данашњој сједници није донио коначну одлуку о укидању супервизије за Брчко дистрикт.

УО ПИК-а усвојио је закључак да у наредних шест мјесеци буду одржане консултације да би то питање поново било размотрено на наредној сједници ПИК-а, саопштили су након сједнице високи представник у БиХ Валентин Инцко и супервизор за Брчко Родерик Мур.

Чланови УО ПИК-а поздравили су једногласно одлуку Владе РС о Брчко дистрикту и издавање карте. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *