Дулић више није имун на хапшење

Већином са 150 посланика који су се изјаснили ЗА, Оливеру Дулићу, посламнику Демократске странке и бившем министру скинут је имунитет на који се позвао, како би избјегао хапшење. Према сазнањима до којих је дошла „Правда“ Дулић би требао да буде ухапшен у наредна 24 сата. Посланици Скупштине Србије завршили су данас расправу и укинули имунитет […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 16:53

Већином са 150 посланика који су се изјаснили ЗА, Оливеру Дулићу, посламнику Демократске странке и бившем министру скинут је имунитет на који се позвао, како би избјегао хапшење. Према сазнањима до којих је дошла „Правда“ Дулић би требао да буде ухапшен у наредна 24 сата.

Посланици Скупштине Србије завршили су данас расправу и укинули имунитет посланику ДС и бившем министру за заштиту животне средине и просторног планирања Оливеру Дулићу.

Укидање имунитета Дулићу била је једина тачка дневног реда прве сједнице јесењег засиједања, која је почела уз химну “Боже правде” и Гарду на улазу у Дом Народне скупштине.

Дулић није присуствовао сједници, а уочи њеног почетка позвао је Тужилаштво да му јаве мјесто и вријеме како би одмах након што му буде укинут имунитет дао исказ.

Расправу о укидању имунитета обиљежила су јављања по Пословнику посланика ДС, која су потрајала и у поподневном дијелу сједнице.

Демократе су, уз тврдње да је Дулић био предмет медијске хајке, протествовали због, како су тврдили, непоштовања правних и пословничких процедура приликом доношења предлога за укидање имунитета.

Скидање имунитета тражило је Тужилаштво због вођења кривичног поступка, јер постоји основана сумња да су Дулић, али и његов бивши помоћник Небојша Јањић и директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак извршили кривично дјело злоупотребе службеног положаја у вези издавања дозволе словеначкој фирми „Нуба инвест“ за постављање оптичких каблова дуж путева у Србији и том приликом прекршили закон. Скупштина Србије је констатовала мандат новом посланику СНС Милинку Живковићу, који је положио заклетву пред посланицима.

Пo налогу Тужилаштва за организовани криминал припадници МУП Србије покушали су у суботу ујутро у Суботици да ухапсе Оливера Дулића, бившег министра заштите животне средине и просторног планирања, али се он позвао на посланички имунитет.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *