Додик, забринуто: Ако се овако настави о праву ћемо учити само на факултетима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се тешко отети утиску да је хапшење лидера СББ-а Фахрудина Радончића политички мотивисано, посебно ако се узму у обзир детаљи како самог хапшења, тако и догађаја који су му претходили и који су проистекли из те акције. “Његово хапшење је још један у низу доказа да је […]

понедељак, 1 фебруара, 2016 / 17:26

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се тешко отети утиску да је хапшење лидера СББ-а Фахрудина Радончића политички мотивисано, посебно ако се узму у обзир детаљи како самог хапшења, тако и догађаја који су му претходили и који су проистекли из те акције.

“Његово хапшење је још један у низу доказа да је правосуђу у БиХ, које је евидентно под политичком контролом, неопходна јавна и друштвена контрола. У супротном, ми се никада нећемо моћи сматрати демократским друштвом, а о владавини права учиће се формално само на правним факултетима”, рекао је предсједник Додик на питање да прокоментарише хапшење лидера СББ-а Фахрудина Радончића.

Лидер СББ-а ухапшен је у полицијској акцији “Лутка два” због сумњи да је ометао рад правосуђа. Суд БиХ одредио му је 28. јануара једномјесечни притвор.

Радончић је осумњичен да је починио удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Раније су у истој акцији, због ометања рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, ухапшени секретар Министарства за безбједност БиХ Бакир Даутбашић и Билсена Шахман који су чланови Радончићеве странке.0 КОМЕНТАРА

  1. Osnovni sud u Banjoj Luci: Dodik na osnovu nalaza psihijatra dobio tužbu protiv Bosića
    Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić dobio je jučer presudu Osnovnog suda u Banjoj Luci po tužbi Milorada Dodika, u kojoj je sudija Snježana Savić prihvatila nalaz vještaka neuropsihijatrijske struke o teškom psihičkom stanju Milorada Dodika koje je tobože nastalo zbog izjave da je ukrao milione, potvrđeno je iz SDS-a.

    Bosić navodi da je presuda očekivana jer je sudija odbila sve njegove svjedoke, te nije prihvatila nijedan zahtjev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile da urade po zahtjevu tuženog.