Додик по обустави референдума помиње Савез за издају

Председник РС и лидер СНСД Милорад Додик рекао је данас на Сокоцу да Република Српска данас пише историју и да је 25. септембар важан историјски дан за Српску.

недеља, септембар 25, 2016 / 21:22

Председник РС и лидер СНСД Милорад Додик рекао је данас на Сокоцу да Република Српска данас пише историју и да је 25. септембар важан историјски дан за Српску.

"Ми бранимо свој дан, Дан државности Републике Српске и не дирамо никога. Девети јануар је свети дан за Републику Српску све ове године. Ми данас потврдујемо да неће Бакир Изетбеговић и странци одредивати датум настанка и родења наше Републике Српске", истакао је Додик на предизборној трибини СНСД-а на Сокоцу.

Он је, како су пренеле Независне, рекао да грађани Републике Српске данас имају сјајну прилику да потврдите јединство.

"Наш одговор данас је референдум и ми данас пишемо нашу историју. Нисам изабран да бих се бојао и да бих био препаднут. Увијек сам знао како треба бранити вриједности Републике Српске и српски национални интерес. Док смо били у Савету министара БиХ, ни Бакиру ни осталима из такозване међународне заједнице није падало на памет да покрећу иницијативу за укидање Дана Републике. Кад су дошли ови који себе зову Савез за промене, Бакиров Уставни суд тражи да се уклони дан родења Републике Српске", нагласио је Додик.

Да је СНСД у Савету министара БиХ и осталим заједницким органима БиХ, каже он, истог тренутка би напустили те институције и БиХ аутоматски не би могла више да постоји.

"Савез за издају се тако не понаша и распродаје српске националне интересе, али им ми то нецемо дозволити", рекао је Додик.

Историјске чињенице

Фронтал овим изјавама мора дати коректив, и подсјетити да је у вријеме власти СНСД Република Српска изгубила грб са двоглавим орлом и химну Боже правде, што су одлуке које су биле експресно проведене, док Ефбих није нити донио нову химну, нити је усвојила нови грб.

Дакле, сад настављамо са предизборним пљувачинама.

Нама са Фронтала је битно да је референдум успио.0 КОМЕНТАРА

 1. Paa a sad Vasković kaže da nije uspio a i ja mislim isto.Naime kad se radi o referendumu u ovakvoj državi pod ovakvim okolnostima i danonoćnom Gebelsovskom ispiranju mozga preko smeća zvanog RTRS svaka izlaznost ispod 2/3 je veeeliki neuspjeh a čak ni režim ne spominje cifre preko 60 mada je realno da je malo preko 50. To je dobar razlog da da veliki baja stavi prst na čelo i upita se kako će na izbore jer je od izašlih otprilike pola onih koji su morali a pola opozicionih koji ne bi da ispadnu izdajnici i po ko zna koji put su ispali budale.
  Na referendumu nisam bio i po meni je svako ko je bio a ne misli nositi pušku ili budala ili fukara ili oboje. Ovaj referendum ili anketa je bezznačajan i sjutra će veliki baja reći da se samo zahebavo ako ga pritisnu a osim toga je već preveslo vas koji ste izašli jer je pitanje“Da li ………………kao dan RS“ a krsna slava se niđe ne spomenu dakle ona je već ukinuta samim izlaskom na referendum a nešto mi se čini da je ona i bila sporna a ne dan republike.
  Zbog svega navedenog „međunarodna zajednica“ ili neće reagovati ili će reagovati mlako a pošto je NSRS već izglasala referendum o radu suda ako se nastavi istraga oko kriminala sekte logično je da je to sledeći potez. To bi već značilo pokušaj uzimanja jedne batine iz ruku moćnih i neće proći bez posljedica po RS.
  Još samo par pitanja za pobornike referenduma
  -Šta mislite šta trenutno najviše ugrožava RS i ako treba otvoriti sezonu referenduma zašto ne početi sa tim?
  -Mislite li da su oba hrvatska aviona zalutala, da li su zalutali što su ih pogrešno naveli sa Plesoa ili iz Udina i šta će te preduzeti ako idući put ne budu sami i ponesu i prtljag??
  –mislite li da se položaj RS mogao više popraviti npr privrednim rastom nego referendumom

  I nije veliki baja najgori ovaj je totalno puko http://mojahercegovina.com/luka-petrovic-za-mh-zaposlicemo-u-het-jos-500-ljudi-imate-li-problem-sa-tim-video-intervju/x-(x-(

 2. Čuvena je ona Dodikova rečenica: „Kad na predizbornom skupu kažem Evropa, oni me gledaju bijelo, a, kad kažem Srbija, narod je uz mene“.

  U jucerasnoj emisiji Omera Karabega bilo je rijevci o . tome zašto se pred svake izbore, bilo da su oni parlamentarni ili lokalni, zaoštravaju nacionalne tenzije u Bosni i Hercegovini, kako to da siromašnim građanima ne smetaju enormno bogatstvo i luksuz nacionalnih lidera pa uvijek glasaju za njih, zašto ni socijalne pobune u Bosni i Hercegovini ne mogu proći bez nacionalnih podjela, kako se u BiH pričom o nacionalnim interesima pokrivaju korupcija i kriminal, kako nacionalni lideri, koji se pred kamerama međusobno žestoko optužuju, privatno vrlo lijepo sarađuju

 3. Фронтал у додатку наглашава да је референдум успио. И то је оно што је важно у целој овој хистерији.
  Неки паћеници, попут овог лика који је својевремено са пајдашима из емисије „60 минута“ годинама опогањивао Српску (а чији би прилози били најваљивани „вести из републике шумске“), ВРС и градове српске, тврде да није успио (??). Ту наводе неке % излазности који би морали бити да би успио, и свашта нешто, углавном не баш сувисмуи аргументи.
  Ту се опет протура мантра да је ово Додиков референдум (??’), и да је ово Додиков неуспех или успех. И једна подвала. Одлуку о референдуму је донела НС Српске, референдум су подржале све политичке партије са седиштем у Српској. И референдум користити у предизборној кампањи, себи давати заслуге, а прозивајући противнички блок (као у овом тексту) је такође подвала.
  Лично, не верујем да ће овим референдумом, нека политичка опција у Српској (не знам како је у фед,БиХ јер тамо се кудикамо више пише о овом референдуму иако се тиче само становника Српске) профитирати, и поправити резултат на локалним изборима за 6 дана.

  Излазност је била свакако добра, можда и боља неголи је било очекивати. Ако се равнамо са другим референдумима, рецимо у Србији којим је потврђен Устав, тада беше неупоредиво јача и агресивнија медијска кампања, референдум је трајао 2 дана, а излазност ту негде, можда и слабија него на овом референдуму.
  Овде је била прилично тиха, уздржана промоција референдума. То је било и разумљиво, јер реално дуго је било на клацкалици да ли ће бити уопште одржан.
  Заправо агресивнија беше кампања против референдума, притисци, па и претње мешетара из бела света, Србија, ма заправо нико није дао подршку референдуму, а ту су сталне гневне поруке и претње лајаваца из бошњачког дела фед.БиХ.
  Када ови притисци и претње нису уродили плодом (наум да се референдум стопира), беше и опасне агитације да се грађани одврате од изласка на референдум. У Српској је ту предњачио портал „Бука“, али и бројни портали из Србије.
  На жалост, и саме изјаве политичара у Српској су вероватно одвратиле један број бирача, неспретне изјаве госп.Додика (где је поменуо анкету, што је апсолутна глупост), председника НС Српске, где је рекао да ће се испоштовати одлука Уставног суда, па да ће се променити назив празника (у Дан Државности) итд, све то се рђаво одразило на излазност.

  Но добро. Референдум је завршен, како су у Фронталу написали, успешно окончана акривност.
  Неколико дана потрајаће хистерија, посебно у федералном Сарајеву, где су опасно запјенили. Видећемо хоће ли онај којег зову високим представником посегнути за топузом. Тешко, пре ће мало изјавама покушати да се додвори и оправда сарајевској махали.
  Након те хистерије, као и одржаних локалних избора ствари би се требале вратити у нормалу.

 4. Можда ће се ствари „вратити у нормалу“, али мислим да више неће бити исто и да ћемо одсад па надаље (докад, не знам) политичко вријеме у БиХ мјерити „до референдума“ и „од референдума“. Овај референдум покреће различите ствари као мало шта досад. Не знамо још шта, али мислим да нико у БиХ, тиме и у РС, не мисли да су ставри сада „исте“, па ма како и на који различит начин доживљавали то.

 5. Ево коментара, једног његовог добро знаног рођака и презимењака!

  „JOS PRE TRI GODINE SAM UPOZORAVAO DA JE PSIHICKI BOLESTAN I DA MU SMJESTA TREBA LIJECENJE KAO I ZABRANA OBAVLJANJA BILO KAKVIH FUNKCIJA POGOTOVU FUNKCIJE PRESEDNIKA I UPRAVLJANJA SUDBINOM CIJELOG NARODA.
  ON BOLUJE OD „CESAREVOG SINDROMA“,PARANOIDNE KLEPTOMANIJE I SIZOFRENIJE.
  OPASAN JE PO CIJELI REGION I SMJESTA TREBA BITI UKLONJEN I POSLAT U IZOLACIJU I NA PSIHIJATRIJSKO LIJECENJE I POSMATRANJE.
  HAZARDER KOJI I ZALOG I IGRU STAVLJA SINA,KCERKU I PET UNUCICA KAO I KOMPLETNU FAMILIJU I CIJELO OKRUZENJE A O NARODU DA I NE PRICAM,ZARAD OPSTANKA VLASTITE GUZICE I SULUDIH PROHTJEVA.
  NJEMU JE DO SRPSTVA I REPUBLIKE SRPSKE STALO KOLIKO I INDIJCIMA DO FUDBALA.
  ZA IME BOGA ,SKLANJAJTE GA KAKO ZNATE I UMETE,STO PRE TO BOLJE.
  SA NJIM SAM ODRASTAO I POZNAM GA BOLJE NEGO ON SAM SEBE…,

 6. Змају, у праву си.

  Тамо гдје влада СзП излазност је већа што значи да у тим срединама народ све више слуша Додика и да је то индикатор да ће се у тим срединама десити промјене.

 7. Izbori će sve pokazati.Ono je najbolji sudija.Lično mislim da će režimlije izgubiti i da im perspektiva nije dobra.Kao ni narodu u cjelini kojeg su doveli do dna.Jedino što je za vreme njihove vladavine u RS raslo su nezaposlenost,vanjski i unutrašnji dug,broj javnih kuhinja i njihova imovina.Naš narod kaže možeš kako hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš.Kad tad dođe vreme da se polažu računi.

 8. Ја бих највише волио да у свим општинама дође до промјена. Да СДС изгуби Семберију, СНСД Бањалуку, ДНС Приједор …

  Ако би се то десило онда би СНСД владао у 40, а СДС и остали у 20 општина. Обрнуто него што је сада.

  Елем, да будем јасан.
  На овим изборима СзП није опозиција него власт у већини општина и није ми јасно зашто лажете народ.

 9. Иде наслов на тв Бастиљи: Опозиција подржала референдум због гласача. Одма након тога пуштају Рајкана и неку младу наду Велизара.

 10. Иде наслов на тв Бастиљи: Опозиција подржала референдум због гласача. Одма након тога пуштају Рајкана и неку младу наду Велизара.

 11. Иде наслов на тв Бастиљи: Опозиција подржала референдум због гласача. Одма након тога пуштају Рајкана и неку младу наду Велизара.

 12. ФБиХ и РС треба посматрати као дуплекс кућу полубраће која не причају. У једном дијелу дуплекс куће старији брат малтретира млађег, овај из другог дијела покушава да му помогне, али отац из Загреба радије гледа како му малтретирају дијете него да му помаже полубрат по мајци чији је ћаћа у Београду.

  Како се овај осило и себи присвојио читаву половину куће, кренуо је да узме и другу половину. На сличан начин.

  Видјећемо шта ће даље бити…

 13. Bojim se da ova aktivnost US nije slucajno tempirana pred izbore. Situacija je zagrijana. Sada samo neko jos treba nekog da optuzi za izbornu kradju i doci ce do kljucanja. Jedni sprovode naloge, drugi nasjedaju na igru, treci mudro cute, cetvrti se nasladjuju. S obzirom da ce u BL razlika u broju glasova izmedju Cavica i Radojicica biti i par stotina glasova, smije li se neko kladiti da nece biti postizbornog haosa u BL? Evo vidim da Cavic vec „priprema tere“, najavljuje izbornu kradju. Otisli smo svi u PM a i neka smo kad smo idioti.

 14. Evo prođoše izbori, i za tri dana već je jasno i broj vijećnika i njihova imena,
  ima li šanse da ikada saznamo zbirne podatke po opštinama, o broju ljudi koji su 25. prekršili Ustav

 15. Да цитирам сам себе и своју генијалност:

  “змај огњени вук,26.09.2016. 21:37:36
  Колико ја видим, најслабији одзив на референдум у мјестима у којима влада троглава аждаја.“

  “Симо П. Ороз,27.09.2016. 09:28:29
  Змају, у праву си.

  Тамо гдје влада СзП излазност је већа што значи да у тим срединама народ све више слуша Додика и да је то индикатор да ће се у тим срединама десити промјене.“

 16. češnjak, 05.10.2016. 08:55:59

  “Evo prođoše izbori, i za tri dana već je jasno i broj vijećnika i njihova imena,
  ima li šanse da ikada saznamo zbirne podatke po opštinama, o broju ljudi koji su 25. prekršili Ustav.“

  Хехехехехе,

  Чешњак, јави нам кад ухите Додика гледе референдума.

 17. Simo, ti si pametan, ti nisi glasao,
  ali kada tužilaštvo preuzme dokumentaciju onda će prvo da povade podatke o sudijama, tužiocima i stručnim saradnicima u sudovima da vide ko je prekršio odluku Ustavnog suda, pa onda disciplinske pa minusi u reizboru,
  jebi ga kad nisu bili pametni kao ti,

  Rekao sam ti, Dodika nemaju osnove da hapse sve dok se referendumska anketa ne ozvaniči kroz Službene novine, a kako vidim da podataka nešto i nema, pijačar zaslužuje sve moje pohvale.

 18. Joj što ćemo procvatiti kada uhvate Dodika na konto referenduma za šta može dobiti samo neke uslovne kazne a niko ne priziva hapšenja povodom korupcije, propasti banaka, deficita u budzetima i slično. Blago nama sa nama kada nam je sve nebitno važnije od svakodnevnice.

 19. Џасмине, овако се линкује: http://www.youtube.com/watch?v=YOBp9LI2UI4

  Иначе, поносан сам на слободоумност Срба, њихову спремност да се зајебавају на свој рачун, али ми никако није јасно да се није нашао ни један, словом и бројем ни један човјек у муслиманском дијелу ФБиХ који би рекао да је Бакирова изјава о Додику и Гадафију идиотска. Чак је једини он нешто промумњао да је направио грешку. НИКО ВИШЕ!!!

  Такође, није се нашао нико из тог корпуса да осуди фето-насилника Каплана, али су се нашли многи који његово насиље оправдавају. НИКО!!!

 20. Јавност у БиХ мало зна о томе да је Каплан школован у Гуленовим школама у Турској и да се скоро преобратио у жестоког ердогановца. Његово насилништво је покушај доказивања коју спроводи сваки конвертит., а ту психологију је Његош најбоље описао.

  Од таквих као што је Каплан многи слободоумни Бошњаци не смију проговорити ни ријеч против исламиста у БиХ. А има их много.

  Ево и овај наш Чешњак, Еурпољанин и интелектуалац ни једне није проговорио против Каплановог насиља, Бакирових и Сеферових пријетњи.

  Њему је највећи проблем, кредитно задужење РС.

  Мора да нас пуно воли чим се толико брине за нас.

 21. Pa naravno da nas volim, nije valjda da sad i ti dovodiš u pitanje moje proklamovano srostvo?

  O Seferovim izjavama i vrijednosti najbolje govore rezultati njegove stranke. Samo su isti takvi palimudci kao Košarac i Dačić imali potrebe da na njih reaguju.

  O Bakirovim pogrešnim izjavama , stvarno ne mogu i nemam vremena da se izjašnjavam – hajdemo se ovako dogovoriti -kada kaže nešto što ja smatram pametnim ja ću se izjasniti – za sve ostale njegove izjave otprije i ubuduće smatrajmo da sam ih osudio.

  Kaplan je po svemu sudeći počinio krivično djelo – nadam se da će biti i osuđen u skladu sa zasluženim.
  —————————————————————————————————————————————-

  Bakir i Kaplan su, nažalost nedovoljno, kažnjeni gubitkom nekoliko gradova i manjim brojem glasača – nažalost, bezmuda socijaldemokratija niti je znala niti bila sposobna (a ne zbog straha od Kaplana) dotući ahmake.

  Na kraju, ipak moramo primjetiti da su u Pederaciji, kako tako, kaznili one koji su valjali gluposti, a u RS su nagradili one koji su RS gurnuli u izolaciju.

  I dugove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *