Додик није импресиониран рандевуом у Карађорђеву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да се данас у Карађорђеву није десило ништа више од протоколарног састанка и да он њиме није посебно импресиониран. Он је утврдио да су такви састанци добри облици комуникације и да би било добро да се на њима разговара о економској сарадњи. "Видјели смо да је у Сарајеву […]

среда, 27 априла, 2011 / 08:08

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да се данас у Карађорђеву није десило ништа више од протоколарног састанка и да он њиме није посебно импресиониран.

Он је утврдио да су такви састанци добри облици комуникације и да би било добро да се на њима разговара о економској сарадњи.

"Видјели смо да је у Сарајеву било некаквих припрема као да би се на том састанку требале донијети некакве декларације или резолуције, а видјели смо да ни од истамбулске резолуције нема ништа", рекао је Додик новинарима након састанка са општинским одбором СНСД-а Мркоњић Град.

Додик је нагласио да оно што уноси дозу подозрења јесте улога Турске која жели у БиХ искључиво подржавати једну страну и то бошњачку, као што је то и видљиво кроз више изјава турског министра вањских послова Ахмета Давутоглуа.

"Сада Турска улази у једну вишу фазу, а то је да за своју навијачку политику у БиХ кроз подршку једној страни жели добити подршку на регионалномј нивоу", рекао је Додик.

У Карађорђеву су се данас састали предсједник Србије Борис Тадић, предсједајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, бошњачки и хрватски члан Предсједништва Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић, те предсједник Турске Абдулах Гул.