Додик најављује долазак Сбербанке

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је Срни да је данас у Санкт Петербургу раговарао са Сергејем Горковим, замјеником предсједника Управног одбора Сбербанке, о предстојећој сарадњи Српске са овом банком, једном од највећих у свијету. Додик је рекао да је са Горковим разговарао о операцијама Сбербанке у Српској, банке која је недаво преузела Фолкс банку […]

субота, јун 23, 2012 / 07:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је Срни да је данас у Санкт Петербургу раговарао са Сергејем Горковим, замјеником предсједника Управног одбора Сбербанке, о предстојећој сарадњи Српске са овом банком, једном од највећих у свијету.

Додик је рекао да је са Горковим разговарао о операцијама Сбербанке у Српској, банке која је недаво преузела Фолкс банку и на тај начин је већ присутна у Српској.

„Обавијештен сам да ће пуне активности Сбербанке на нашем простору бити предузете већ почетком сљедеће године и да ћемо у том погледу отворити могућности сарадње са Сбербанком, подршке малим и средњим предузећима, подршке финансирању инстуцијама, као и за све што је потребно урадити да би се осигурало стабилно финансирање и пословање у Српској“, рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Санкт Петербурга, гдје учествује у раду Међународног економског форума.

Додик је објаснио да је Сбербанка највећа руска банка, основана 1709. године, и у стопостотном је власништву Руске Федерације.

„Ради се о банци која ће, сходно нашим добрим односима са руском државом, сигурно бити у функцији значајних операција у Републици Српској“, истакао је Додик.

Додик је рекао да је један од важнијих састанака данас био и са гувернером Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком с којим од раније постоји сарадња, тако да је договорено да та сарадња буде настављена у годинама које долазе. Додик је најавио да очекује да ће Полтавченко веома брзо посјетити Републику Српску.Оставите одговор