Додик: Хапсе ме откад знам за себе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га "хапсе од када зна за себе, али да се осјећа потпуно сигурним”. “Када сам био изабран за премијера, тадашњи СДС је говорио и лагао да сам криминалац и ратни профитер. Када сам завршио мандат, онда су отворили истрагу о томе како сам куповао цвијеће и одијела […]

петак, 12 фебруара, 2016 / 10:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га "хапсе од када зна за себе, али да се осјећа потпуно сигурним”.

“Када сам био изабран за премијера, тадашњи СДС је говорио и лагао да сам криминалац и ратни профитер. Када сам завршио мандат, онда су отворили истрагу о томе како сам куповао цвијеће и одијела министрима након чега ме је суд ослободио да нема кривице”, рекао је Додик за прњаворску телевизију “Ка три”.

Он је рекао да је СДС поново у току његовог опозиционог дјеловања покушао да га криминализује, али у томе нису успјели.

“Због кризе и неспособности СДС-а и Драгана Чавића да се одупру реформи полиције, било је договорено да ја преузмем функцију премијера и да се томе одупрем, мада је СДС калкулисао да ја уђем и будем крив, али се то није десило”, рекао је Додик.

Он је рекао да су касније конструисали истрагу против њега о изградњи зграде Владе, РТВ дома и ауто-путева гдје је касније показано да ту нема ништа.

СДС ће изгубити у Бијељини

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће СДС на локалним изборима ове године изгубити власт у Бијељини, те да ће се СНСД потрудити да добије власт и у Добоју.

Додик је рекао да ће ДНС задржати власт у Приједору, а СНСД у Бањалуци.

Гостујући на прњаворској телевизији “Ка три”, Додик је указао на чињеницу да многи чланови СДС-а напуштају ту странку, попут чланова у бањалучком градском одбору.

Он је подсјетио да су СДС напустили они који су ову странку и основали, а који су сада формирали Изворни СДС.

“Можете мислити колики је то отклон од издаје коју сада врше /Младен/ Босић, /Огњен/ Тадић и /Мирко/ Шаровић, који води сав процес у погледу урушавања интереса Републике Српске”, нагласио је Додик.

Он је додао да су представници Српске у Сарајеву сервилни и да им није важно мишљење институција Српске.

Додик је рекао да ће народ одлучити на изборима и да народ види ко штити, а ко не штити интересе Српске.

“У Добоју имате човјека који промовише Добој као заједницу турских општина. Нисмо за то и борићемо се против тога. Како можете објаснити да је начелник општине Прњавор, који добија ауто-пут, против изградње ауто-пута који ће бити отворен крајем маја од Прњавора до Добоја”, закључио је Додик.

Додик очекује да ће предстојећи локални избори у БиХ бити демократски, фер и поштени.

“Народ треба да одлучи не само о локалним функционерима, већ и о глобалној подршци глобалним политикама дефинисаним у Српској у оквиру владајућег блока предвођеног СНСД-ом и опозиционог Савеза за промјене”, рекао је Додик.

Додик тврди да ће толеранција на издају “савеза за рикверц” бити веома ниска и да ће доћи до нуле.

“Народ ће имати прилику да бира њих, који су се показали горе у Сарајеву шта раде, те људе који су бранили Републику Српску”, истакао је Додик.

Он је рекао да онај ко мисли да треба да се укине Српска гласаће за СДС, ПДП и остале, док ће онај ко мисли да треба ојачати институте Републике Српске гласати за СНСД, ДНС и СП.

“Вјерујем у здрав разум народа, који не може бити изманипулисан на питањима Републике Српске и њене будућности”, закључио је Додик.