Добросусједски односи: Црногорац за Албанске терористе шпиунирао могуће мете по Србији

Македонска полиција ухапсила је црногорског држављанина о којем постоје спекулације да је помагао албанским терористима и да их је информисао о потенцијалним метама на територији Србије, пишу "Вечерње новости". Позивајући се на добро обавијештене изворе из безбједносних служби, "Новости" наводе да је осумњичени Подгоричанин бивши црногорски безбједњак и да је ухапшен прије три дана, а […]

субота, 16 маја, 2015 / 09:06

Македонска полиција ухапсила је црногорског држављанина о којем постоје спекулације да је помагао албанским терористима и да их је информисао о потенцијалним метама на територији Србије, пишу "Вечерње новости".

Позивајући се на добро обавијештене изворе из безбједносних служби, "Новости" наводе да је осумњичени Подгоричанин бивши црногорски безбједњак и да је ухапшен прије три дана, а улога му је била да обавјештава албанске екстремисте о српским положајима.

Био је припадник Агенције за националну безбједност Црне Горе, а завршио је више специјалистичких курсева из те области и котирао се као успјешан црногорски каратиста.

С обзиром на то да има српско презиме, тешко је могао да "упадне у око" македонским безбједњацима, док се активно распитивао на терену и прикупљао податке о положајима јединица на територији Србије.

Према писању листа, непосредно послије хапшења предат је Американцима, који су га одвели у своју амбасаду у Скопљу, што показује да цијели случај има сољнополитичку и контраобавјештајну димензију.

Српски обавјештајци сумњају да су шпијунске активности могле да буду у вези са евентуалним терористичким акцијама ветерана терористичке ОВК који, послије Куманова, планирају да у наредним данима пређу са Косова у Прешево.

"Новости" наводе да осумњичени Подгоричанин десетак година са братом држи највећу агенцију за техничку и физичку заштиту у Црној Гори, која има сједиште у Подгорици.

Лист пише да је овај Подгоричанин водио око 80 добровољаца да ратују на страни Украјине против Руса.0 КОМЕНТАРА

  1. hamurabi, 17.05.2015. 20:21:36
    Ajde????? Vidiš ja mislim da su komunjare izdale i hrista a ne samo posvađali dva oka u glavi.Za razliku od tebe ja sam išao titinim stazama revolucije pa znam da su komunjare na kongresu u aprilu 1919 godine donijele odluku da Crnogorci dignu ustanak za božić 1919 a oni su krivi i za Sekulu Drljevića.
    Što bi reko naš precjednik aj ne seri

Оставите одговор