Добој: Буџет краћи за 60 одсто

ДОБОЈ – Буџетски приходи општине Добој у првом кварталу ове године, остварени су са 60 одсто или за десет одсто мање у односу на исти период прошле године, објављено је на сајту ове општине. "Четрдесет одсто мање остварени ниво буџетских прихода посљедица су негативних ефеката економске кризе коју је руководство општине уочило половином прошле године […]

понедељак, 20 априла, 2009 / 14:03

ДОБОЈ – Буџетски приходи општине Добој у првом кварталу ове године, остварени су са 60 одсто или за десет одсто мање у односу на исти период прошле године, објављено је на сајту ове општине.

"Четрдесет одсто мање остварени ниво буџетских прихода посљедица су негативних ефеката економске кризе коју је руководство општине уочило половином прошле године и предузело низ мјера за смањењење јавне потрошње", наводи се у приједлогу мјера за превазилажене ефеката надолазеће економске кризе.

У приједлогу мјера се наводи да ће општина у оквиру својих надлежности припремити програм штедње којим ће се допринијети остварењу планираних прихода и уштедом у буџетској потрошњи утицати на очување нивоа привредних активности, запослености и стандарда грађана општине Добој.

Мјерама за провођење плана штедње предвиђено је, између осталог, смањење планираних буџетских трошкова материјала и услуга за 15 одсто, што је за пет одсто мање у односу на остварену потошњу у прошлој години, наводи се у тексту начелниковог приједлога мјера.

Смањење трошкова материјала и услуга биће остварено уштедом електричне енергије и комуналних услуга на свим нивоима, те код набавки штампе и штампаних материјала, горива и мазива за потребе возног парка, као и смањењем јавних манифестација, трошкова репрензетације, служених путовања и употребе службеног телефона.

За остварење предложених мјера биће задужени начелници општинских одјељена, који су дужни да припреме оперативне планове и његове директне извршиоце, пише у Програму мјера за ублажавање негативних ефеката економске криза у општини Добој, који ће бити на дневном реду наредне сједнице Скупштине општине.

Буџет општине Добој за ову годину је 37.647.100 КМ, у којем порески приходи износе 20.069.300 КМ, непорески 15.077.800 КМ и остали приходи 2.500.000 КМ.Оставите одговор