Дјечије позориште: Представа за дјецу из удружења и дјечијих установа

Поводом новогодишњих и божићних празника, у организацији предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, у Дјечијем позоришту Републике Српске сутра ће бити изведена представа "Фолклорна магија" за дјецу из више бањалучких удружења и дјечијих установа. Представа ће бити организована за дјецу која се лијече и школују на Дјечијем одјељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др […]

субота, 4 јануара, 2014 / 17:55

Поводом новогодишњих и божићних празника, у организацији предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, у Дјечијем позоришту Републике Српске сутра ће бити изведена представа "Фолклорна магија" за дјецу из више бањалучких удружења и дјечијих установа.

Представа ће бити организована за дјецу која се лијече и школују на Дјечијем одјељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, штићенике Дома „Рада Врањешевић“, те дјецу из Удружења самохраних родитеља „Понос“, „Нове генерације“, „Здраво да сте“ и Удружења породица са четворо и више дјеце.

Почетак представе предвиђен је за 11.00 часова у Дјечијем позоришту Републике Српске, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Након представе, премијер Српске Жељка Цвијановић заједно са дјецом погледаће изложбу позоришних лутака у Дјечијем позоришту, које је домаћин јединственог Музеја позоришних лутака у југоисточној Европи.

Предсједник Удружења самохраних родитеља „Понос“ Бањалука Дијана Мијатовић рекла је да ће представи присуствовати само 30-ак дјеце из овог удружења, с обзиром да су многи чланови отишли код бака и дека или другог родитеља за празник.

„Позив на представу је лијеп гест, јер је култура данас постала луксуз и имамо чланове који никада нису одвели дјецу у позориште, јер су незапослени и без алиментације“, истакла је Мијатовићева.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце Бањалука Јово Радовановић захвалио је премијеру Српске за позив на представу, наводећи да ће овом догађају присуствовати око 100 дјеце из Стричића и Бронзаног Мајдана.

За ову дјецу обезбијеђен је и превоз до Дјечијег позоришта Републике Српске.Оставите одговор