Дјеца из \’\’Рада Врањешевић\’\’ на зимовању

Дјеца без родитељског старања, која су смјештена у Дому "Рада Врањешевић” у Бањалуци, кренуће сутра на седмодневно зимовање на Јахорину, које им је обезбиједио предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић из средстава намијењених за репрезентацију. Директор Дома Свјетлана Благојевић рекла је да на пут иде 55 дјеце, заједно са двадесетак васпитача и медицинског особља, а […]

среда, 11 јануара, 2012 / 13:02

Дјеца без родитељског старања, која су смјештена у Дому "Рада Врањешевић” у Бањалуци, кренуће сутра на седмодневно зимовање на Јахорину, које им је обезбиједио предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић из средстава намијењених за репрезентацију.

Директор Дома Свјетлана Благојевић рекла је да на пут иде 55 дјеце, заједно са двадесетак васпитача и медицинског особља, а да у Дому остају само бебе, које не могу путовати, те особље које ће бринути о њима.

“Ово је први пут да сва дјеца из Дома заједно иду на зимовање и да то финансира Влада Српске. До сада су углавном појединачно или у мањим групама ишли на љетовање и то под покровитељством страних донатора”, рекла је Благојевићева и додала да је прошле године први пут у историји Дома предсједник Владе Српске позвао дјецу да присуствују сједници Владе.

Она је додала да ће дјеца и особље бити смјештени у хотелу “Рајска долина”, да је смјештај на бази пуног пансиона, те да ће дјеца имати сву опрему и инструктора за скијање, као и други забавни програм.

Полазак дјеце на Јахорину предвиђен је сутра у 9.00 часова испред Дома “Рада Врањешевић”, док је повратак планиран у четвртак, 19. јануара.0 КОМЕНТАРА

  1. Идите дјецо и нека вам је срећно ! Грађани Српске су вам обезбиједили ово зимовање, само је чика Џомбићу прорадила савјест, па је мало откинуо од репрезентације да би и ви видјели ски стазе и знали како је богатима лијепо када се проводе у ски-центрима Аустрије, Италије…Без обзира на све, позитивна ствар !