Далас на путу да помете Лејкерсе

У трећој утакмици полуфинала Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге Далас је јутрос на свом терену савладао Лејкерсе из Лос Анђелеса са 98:92 и повео са 3:0 у серији у којој се игра до четири побједе. У Атланти је, пак. Чикаго као гост побиједио Атланту са 99:82 и повео са 2:1 у полуфиналној серији Источне […]

субота, 7 маја, 2011 / 12:53

У трећој утакмици полуфинала Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге Далас је јутрос на свом терену савладао Лејкерсе из Лос Анђелеса са 98:92 и повео са 3:0 у серији у којој се игра до четири побједе.

У Атланти је, пак. Чикаго као гост побиједио Атланту са 99:82 и повео са 2:1 у полуфиналној серији Источне конференције.

Предвођен Дирком Новицким Далас је направио претпоследњи корак ка финалу Запада. Са 32 коша њемачки ас је био најефикаснији актер сусрета у којем су значајан допринос побиједи Тексашана дали Џејсон Тери са 23 и српски интернационалац Предраг Стојаковић са 15 поена.

У пораженом тиму најбољи утисак оставио је Ендрју Бајнам са 21 кошем и десет скокова. Ламар Одом је био други стријелац „језераша” са 18, док је поен мање убацио Коби Брајант.

У Атланти централна фигура сусрета био је плејмејкер Чикага Дерик Роуз који је убацио 44 коша, што му је и рекорд каријере.

Наредни мечеви у обе конференције играју се у недељу увече.