Дачић, низ длаку Енглезима: Србија је изопштени губавац

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да је Србији потребна нова политика за ново доба како би постала члан европске породице. "Србија је постала изопштена држава, са којом нико не жели контакт, као да је губавац. Морамо пронаћи нову политику за нову еру, како бисмо поново постали део Европе", рекао је Дачић за британски лист […]

понедељак, 3 јуна, 2013 / 10:46

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да је Србији потребна нова политика за ново доба како би постала члан европске породице.

"Србија је постала изопштена држава, са којом нико не жели контакт, као да је губавац. Морамо пронаћи нову политику за нову еру, како бисмо поново постали део Европе", рекао је Дачић за британски лист "Сандеј телеграф".

Дачић је истакао да Србија више нема времена за чекање и да националне интересе може заштити само ако буде поштована у свијету.

Говорећи о Слободану Милошевићу, Дачић је рекао да Милошевић није једини кога треба кривити за оно што се десило у бившој Југославији, као и да одговорност сносе сви они који су у то умијешани.

Дачић истиче да је Милошевић преминуо прије него што је му суђење завршено, тако да није ни ослобођен, нити окривљен, али се не може сматрати јединим кривцем за све што се дешавало у бившој Југославији.

"Да сам ја доносио одлуке никада не бих дозволио да избије рат, јер је свака врста мирног споразума боља од рата", рекао је Дачић.Оставите одговор