Цвијановићева нуди министарско мјесто СДА

Мандатарка за састав нове Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас да ће једно министарсто мјесто у новој ентитетској Влади понудити СДА. Након што добије три имена, одлучит ће ко ће бити нови, шести, министар у њеном кабинету, у ресору трговине и туризма. -СДА ће доставити имена три кандидата за која сматрају да би […]

понедељак, март 4, 2013 / 15:46

Мандатарка за састав нове Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас да ће једно министарсто мјесто у новој ентитетској Влади понудити СДА.

Након што добије три имена, одлучит ће ко ће бити нови, шести, министар у њеном кабинету, у ресору трговине и туризма.

-СДА ће доставити имена три кандидата за која сматрају да би могли бити на тој функцији – рекла је Цвијановић у изјави новинарима у Бањој Луци.

Она је, након данас одржаних консултација с представницима Социјалистичке партије и Демокатског народног савеза РС, добила подршку за свој програм и нови састав извршне власти у РС.

Позиције министара ових странака неће се мијењати ни у новој Влади.

Предсједник ДНС Марко Павић је рекао да су од мандатаке тражили да три ствари буду приоритет – запошљавање, економија и борба против криминала и корупције.

-Сагласили смо се да је то најважније и да има простора да се на тим стварима уради и више и боље – казао је Павић.

И мандатарка Цвијановић је казала да су свјесни оквира у којима се крећу и околности, те да је потребно да се осигурају различита побољшања када је у питању цјелокупан амбијент у РС, с посебним нагласком на пословни.

Сложила се с Павићем и да је потребно ријешавати питања која је он кандидирао те изразила опредјељеност да се управо њима и бави као будућа премијерака Српске.

Додала је да је разговарано о правцима у којима треба да се дјелује како би се побољшало стање у друштву.

– Знамо да се тешко живи и разговарали смо које мјере предузети у јавним предузећима, како би видјели који су то недостаци у раду и гдје се новац и зашто одлива – рекла је Цвијановић.

И предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је с мандатарком за састав нове владе РС Жељком Цвијановић разговарао о њеним приоритетима у будућем раду, те потврдио да ће СП подржати избор Цвијановић и њеног кабинета .

Приједлог СП је такођер да и у новом саставу Владе остану досадашњи министри из ове партије.

Досадашњој министрици за економске односе и регионалну сарадњу РС, 27. фебруара је ентитетски предсједник Милорад Додик повјерио мандат за састав нове Владе РС.

Тог дана Скупштина РС прихватила је оставку владе Александра Џомбића, а затим је и Вијеће народа потврдило ту одлуку парламента.0 КОМЕНТАРА

 1. РЕСПЕКТ (4.3.2013.):

  ПРОЋИ ЋЕМО КАО САДАМ ХУСЕИН, АКО ЊЕМАЧКОЈ И АМЕРИЦИ НЕ ДАМО ДРИНУ!!!

  АНГЕЛА МЕРКЕЛ директно је МИЛОРАДУ ДОДИКУ захвалила за ДРИНУ:

  ДАНКЕ, МИЛЕ!

  Министар Ковачевић одао стратегију опстанка СНСД-а на власти Угљевичанима и објаснио зашто се морају дати природна богатства:

  „Меркелова је директно назвала Додика и захвалила му се што је Нијемцима дата Дрина. Ми ћемо проћи као Садам Хусеин ако не будемо дали… Русима рафинерија Брод и Модрича, а морамо им дати још нешто. А морамо на Дрини дати и Американцима.“

  ЈЕДИНО ПИТАЊЕ КОЈЕ СЕ НАМЕЋЕ – А ЗАШТО ФЕДЕРАЦИЈА НИШТА НИЈЕ ДАЛА?
  ………………………………

  Додикова рачуница је проста:
  ПУСТИЋЕМО СТРАНЦЕ ДА ОВДЈЕ УЂУ, ОНИ ЋЕ НАМА ПЛАТИТИ ИЗБОРЕ, ТО ЈЕ ЗА ЊИХ СИТНО, А МИ СМО ИМ ПОТРЕБНИ НА ВЛАСТИ“ – тврди добро упућени извор „Респект!“-а.

Оставите одговор