Небојша Вукановић: Хајка

Одавно знам да ме се многи, или готово сви домаћи политичари боје, а последњих дана сам спознао да сам постао и врло утицајан јер сам успио помирити Милета, Млађу и Славка. Прво Новинска агенција "Срна", а потом и Милетов слободоумни "Глас Српске" стали су у одбрану лика и дјела јединог ПДП-овог градоначелника не бирајући ријечи […]

понедељак, март 4, 2013 / 15:34

Одавно знам да ме се многи, или готово сви домаћи политичари боје, а последњих дана сам спознао да сам постао и врло утицајан јер сам успио помирити Милета, Млађу и Славка.

Прво Новинска агенција "Срна", а потом и Милетов слободоумни "Глас Српске" стали су у одбрану лика и дјела јединог ПДП-овог градоначелника не бирајући ријечи и конструкције како би ме дискредитовали. Многострадалној Сестри по перу и њеном првом колумнисти Веселину Гаталу давно сам зачепио уста, па пошто очито не смију да спомену и напишу моје име дали су задатак несрећном Ратомиру Мијановићу да у свом коментару напише лажи и гадости због којих и не сије да изађе на улицу. Несрећник ме претходно позвао да ми се извине јер је из Бањалуке био приморан да то уради, и ја га разумијем. Ако ће му Милосрдна праведница и многострадална мученица плаћати коментар педесетак марака ја не бих имао ништа против да у слободарском Гласу сваки дан изађу и двије странице бљувотина о мени, боље и љепше рекламе за мене нема. Ја бих се забринуо и увриједио када би труст мозгова црвено-жутог гласила о мени написаокоју лијепу ријеч, или не дај Боже покушао од мене узети неку изјаву. Несрећни Ратомир, као вјерна слуга сваке власти, однио је текст на преглед и код новог градског менаџера, професора Раша Иванковића, па му можда писање помогне да постане Ђоко послије Ђока, нови директор Радио Требиња.

Пошто осим на РТРС-у на другим медијима нисам имао прилику да одговорим градоначелнику Славку Вучуревићу на учестале оптужбе, желим да му дам пар појашњења. Не знам због чега је послије само неколико мјесеци проведених у фотељи градоначелник у паници, и што бесмисленим правилима, лажима, нападима, замјенама теза покушава да оправда или стави у други план пропусте и злоупотребе у свом раду. Немам ништа лично против Вас г-дине градоначелниче, и ја са Вама не водим никакав рат, већ само тражим да покажете озбиљност и одговорност, и да нам образложите своје поступке. Одмах послије избора позвао сам Вас и честитао побједу, на трибини коју сам организовао у Дому културе рекао да је добро што је дошло до промјене власти и да од Вас очекујем да направите отклон и кренете да рјешавате бројне нагомилане проблеме у Требињу.

Са друге стране Ви сте одмах по доласку на функцију позвали своје колеге политичаре из "опозиције" у Источном Сарајеву и затражили од њих да пошаљу инспекцију у Штампарију "Принт-дис" на Палама, која ми је штампала скроман изборни материјал вриједан свега 1 200 КМ, како би утврдили да ли ме је неко плаћао и да ли је власник имао дозволу да штампа новине и остали материјал? Прве позиве са градског телефона Славко је упутио редакцијама телевизијски кућа у Републици Српској тражећи од њих да му доставе копије емисија у које није смио да дође током предизборне кампање како би ме тужио за наводну клевету. Након тога сте тужили и поднијели неке кривичне пријаве не само против мене већ и људи који су само радили свој посао.Ваљда ове чињенице показују ко се кога боји, и ко има лични сукоб и анимозитет. За разлику од Вас, који сте мјесецима ширили лажи о наводним становима и силним новцима које сам узео од Вашег пријатеља Ћука и СНСД-а, да сам постао портпарол ХЕТ-а, Електропривреде РС, да сам у Србији ухапшен са кокаином, да ћу се женити, развести, ја сам у кампањи износио само чињенице и званичне податке о Вама и бившем градоначелнику г-дину Ћуку. Био сам више него коректан и пристојан, за разлику од Вас који сте из великог страха и нервозе на крају кампање чак послали групу пијаних младића да малтретирају и нападају мени блиске људе и праве инциденте на тибини у Петровом пољу па је морала интервенисати чак и Специјална полиција.
Преко свега тога сам прешао, позвао Вас, честитао побједу, мјесецима нисам радио прилоге о градској администрацији како би Вам дао прилику да покажете да имате добре планове, идеје и намјере.Мени , а сигуран сам и већини грађана, већ сада је јасно да нажалост неће бити великих промјена на боље и да се наставило по старом. Улога слободних и независних новинара и медија је да указују на пропусте власти, па ни Вама као ни вашем претходнику нећу толерисати злоупотребе, пропусте и бахато понашање. Ту свакако нема ништа лично. За Вас г-дине Вучуревићу, и за Ваше коалиционе партнере, годинама сам био симбол праведности и слободе јер сам разоткривао преваре и пропусте претходне власти, водио борбу и судске спорове, говорио о опасним стварима о којима сте Ви упорно ћутали, и не знам како сам преко ноћи у којој сте Ви сјели у удобне фотеље постао пристрасни политичар. Лицемјерно је Ваше понашање, и покушаји да за свој нерад, непотизам, неистине и злоупотребе оптужујете новинаре.

Све и да сам најгори и најнеморалнији човјек, преступник и криминалац, Ви сте дужни да грађанима положите рачуне и одговорите шта и како радите са њиховим новцима. Ја сам сплетом чудних околности постао новинар, а низом срећних околности добио сам прилику да радим на отвореном и слободном медију који ме никада није ограничавао, па сам искористивши прилику постао познат, препознатљив и утицајан. Ваше, као и оптужбе и напади осталих политичара на власти, добро су ми дошли да без ријечи докажем да нисам ничији послушник, да сам независан и слободан. Никада нисам био члан ниједне политичке партије, али и прије него што сам се почео бавити новинарством имао сам амбиције да управљање државом отмем из руку компрадора и корумпираних политичара који су нас систематски уништили. Од Вучића и Дачића, до Радојичића и Тадића, многи садашњи политичари били су претходно новинари, па не би било ништа чудно да и ја некад постанем државник, само никада у контексту какав се данас веже за наше политичаре. Много сам рада, труда, притисака, одрицања и напада уложио и преживио да бих постао ово што јесам, и никада то г-дине Вучуревићу не бих бацио под ноге водећи са Вама, или са неким другим некакав приватан рат. Од Вас тражим исти што и од Ваших претходника, да будете одговорни, да говорите истину и да умјесто у интересу мале групе моћника радите за народ и друштво. Ваши вапаји СРНИ; Гласу и режимским владиним гласилима неће Вам помоћи ако се по првих сто дана буде познавао Ваш мандат.

Искрено ми је драго г-дине градоначелниче што сте ме и Ви тужили, а ја Вам предлажем да са г-дином Марком Митровићем направите заједнички адвокатски тим како би ХЕТ и град уштедјели бар мало новаца за судске спорове. Биће ми част да Вас као правника (биће то права прилика да се установи и како сте од Више управне школе напредовали до дипломираног правника) побиједим сам, баш као што сам прије неколико дана сам без адвоката на Основном и Вишем суду у Подгорици правоснажно добио моћни ХЕТ, Марка Митровића и Рата Руњевца. Ја се никада не тужакам, али ћете и Ви морати доказати на суду чији сам ја то плаћеник, како сте то рекли недавно у Гласу Српске. Све новце које наплатим донираћу Удружењу "Бебе" и Удружење породица са четворо и више дјеце како би се бар мало повећао грант, јер њима је свеједно да ли ће им се из градске касе платити директно или индиректно.0 КОМЕНТАРА

  1. Вукане,

    Већ дуже вријеме чланак на порталу, а ниђе коментара. Јасно је зашто. Ниси ударио по СНСД. Ти шириш јерес и јасно показујеш како ће бити ако та коалиција до власти на републичком нивоу. Баш тако ће бити.

    Због тога сам ја присталица да ова власт остане док се не појави боља, а не зато што мислим да је добра. Овима који себе називају опозицијом власт дати је велика глупост и губљење времена.

    На Фронталу је, част изузецима, већина коментатора обична навијачка хорда чији коментари личе на навијачке слогане, а прави коментатори који имају шта паметно рећи су изложени пљувању.

  2. Свака част Букане,имаш петљу!Твој лик виде као муњу,а текст као гром ови продавачи магле и безуспјешно јој мијењају нијансе,провидна им је опет.Слажем се са коментаром који је дао Симо П. Ороз,осим да не требамо чекати да се појаве сами ти бољи.Заиста су овима отишле батерије,а нема оргиналног пуњача и сада су на акцији,али мало ко насједа више на акције.Да има још бар један попут Вукана,па да их убацимо у игру,мислим да би се резултат могао промјенити.
    Неће нама нико без нас самих донијети ништа боље и нигдје друго нас не чека боље,али морамо да се ујединимо и елиминишемо лидере и странке,не због нас већ због будућих покољења,па засучемо рукаве јер само рад доноси такве резултате.Будућност ће нам бити онаква какву је ми направимо или дозволимо да нам је други створе како они желе…размислите,,,

Оставите одговор