Цвијановић: Штета од поплава је колективна

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је синоћ да је цијела Република Српска претрпила штету од поплава и да је та штета колективна, изразивши захваност грађанима што су то препознали. Она је нагласила да ће због тога „многе друге ствари бити на чекању“, јер ће се морати приоритетно интервенисати због причињене штете и оцијенила […]

четвртак, 22 маја, 2014 / 09:07

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је синоћ да је цијела Република Српска претрпила штету од поплава и да је та штета колективна, изразивши захваност грађанима што су то препознали.

Она је нагласила да ће због тога „многе друге ствари бити на чекању“, јер ће се морати приоритетно интервенисати због причињене штете и оцијенила да је Српска колективно унесрећена овим поплавама.

Цвијановићева је за бањалучку Алтернативну телевизију рекла да је народ Републике Српске, изузев малог броја изузетака које није вриједно помињати, показао своје најбоље лице у пружању помоћи оном ко је унесрећен, нарочито похваливши у томе омладину.

Премијер Српске је истакла да на различитим мјестима у Српској постоје складишта са неопходним материјалом и средствима и да локалне структуре морају јасно да испоставе своје захтјеве како би се извршило потребно планирање и достава.

„Имамо мобилне људе и камионе које можемо да ангажујемо и нама треба да се каже гдје је то и тамо гдје не може да оде камион, може да оде хеликоптер“, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, ова поплава која је погодила Српску не може се поредити са поплавама из 2010. године, наводећи у прилог томе да у Србији ову садашњу поплаву стављају у ранг стогодишњих или петстогодишњих појава.

„Тврдити да неко није довољно спреман за једну појаву која се јавља једном у стотину или пет стотина година заиста је неозбиљно. Слушала сам неодговорне људе који кажу да Влада Српске није спремно дочекала ову поплаву. За овакве поплаве тешко да се нешто може урадити и ово је једна изузетно тешка ситуација која нас је задесила ванредно, неуобичајено“, рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да је Српска овом поплавом тешко похарана и да се траже средства и помоћ за санацију, јер то Република Српска не може урадити сама.

Цвијановићева је истакла да је у овој ситуацији народ једини мериторан да каже ко се понашао одговорно а ко не, ко га обавјештава, а ко не, додајући да то народ зна и да ће тако и реаговати.

Говорећи о јединственом рачуну за уплату помоћи, Цвијановићева је навела да не зна зашто је то изазвало одређена негодовања, нагласивши да то неки нису намјерно добро разумјели.

„Прво морамо да видимо за кога прикупљамо помоћ. Централизација рачуна не значи да не можете да уплаћујете помоћ општини. Ако желите да некој општини буду уплаћена ваша средства, потребно је само да кажете којој општини желите да упутите средства и она ће се аутоматски одвајати тој општини“, појаснила је Цвијановићева.

Она је истакла да се једно вријеме мора држати таква ситуација под контролом прије започињања неопходних великих радова, а прије тога да се обави враћање људи њиховим кућама и обезбиједе услови за њихово нормалније функционисање.

Цвијановићева је негирала поједине наводе да тим начином прикупљања средстава Влада Српске „узима нечије паре“, нагласивши да Влада скупља новац за све општине,те да ће расподјела тих средстава бити рађена транспарентно.

„Не дозвољавамо да се тим стварима манипулише. Не дозвољавамо да свако самоиницијативно отвара рачуне и каже – ја сам невладина организација и прикупљам паре за ту и ту општину. Зашто да им вјерујем да је то стварно тако. Морамо увести ред“, навела је Цвијановићева.

Она је поновила да опструисање рада Штаба за ванредне ситуације, као и органа да проводе одређене мјере у ванредној ситуацији представља кажњиво дјело.

Говорећи о посјети Бијељини, она је истакла да је тамо отишла као командант Републичког штаба за ванредне ситуације, а не као премијер у редовну посјету некој општини.

„Тамо сам жељела да одем да видим како ствари стоје по питању снабдијевања, да ли људи имају или немају струје. Схватити то као неки циркус – ја нисам особа од те приче и ја сам особа која процјењује ствари и када негдје оде, знам зашто сам тамо отишла“, рекла је Цвијановићева, додајући да „није отишла да се слика, нити да некога наљути ни орасположи“.

Цвијановићева је навела и да је приликом те посјете „сједила сат времена са градоначелником Мићом Мићићем и разговарала о стварима у Бијељини“, иако је, како је рекла, знао да она треба ићи на нека друга мјеста.0 КОМЕНТАРА

 1. Bosna i Hercegovina, svi pomažu Bosni i Hrecegovini, nigdje se ne pominje Republika Srpska. Stradala je država Bosna i Hercegovina.

 2. Et’ prepoznali smo, a ti se baš uživila. Prezauzeta u belim čizmicima posetila vočića Milonju i svoju sektu, al joj uze mrski gradonačelnik sat vremena dragocenog vremena. Za plakanje je ova prirodna pojava.

 3. Najveća nepogoda ste vi političari i vaši poltroni,tražite od naroda da vam donira čizme,rukavice,lopate,čamce,obuću,odjeću,hranu 20 godina otimate od naroda stoko ,gamadi i trazite sad još.Bojite se da nas ova nesreca ne zblizi,da ne zaboravimo na vas stoko pa trčkarate u čizmicama okolo,ovi iz opozicije obilaze molebane po crkvama,sramote ljudskog roda.

 4. šta će im ovoliko kompjuteri, ko im je to rekao da treba.
  dok političari nisu imali kompjtere je i izgrađena sva industrija ove zemlje, od kako su im dali kompjtere, samo se igraju na njima i ni jednu fabriku nisu izgradili.
  to su im njihovi mentori i nalogodavci na zapadu instalirali da ih mogu pretiti šta rade i svakodnevno slati direktive, navoditi na pogrešne odluke, nametati štetne zakone.
  ozračeni su za tim kompjuterima, u šta im se samo mozak pretvorio.
  projekta elektronska vlada, elektrnoska minstarstva, elektronske opštine je globalistički projekat.
  Šteta od poplave – 50% od bezobrazno visokih plata budžetlijama, rešen problem, čak će biti i za izgradnju fabrika.

 5. Da li je vrijedno pominjati pare koje ste dali Dodikovo sinu, Karganovicu, predstavnistvima Rs po belom svetu, Ljepojevic, R. Vasicu, Kusturici. Kolektivne ste vi budale u snsdu eto sta je kolektivno.

 6. Ako je steta kolektivna skresi budzet svog sefa sa 10 miliona na 2, odreci se svoje plate za iduci mjesec..
  Bagro!

 7. Skresace oni plate cistacicama koje ionako jedva prezivljavaju,a nece dati nista od onoga sto su pokrali,uvijek po sirotinji.

 8. Ja predlažem da u novoj vladi bude premijer, ministar finansija i ministar vojni: vojo85 – čovjek stvarno vlada svim oblastima, a ministar informisanja zlizo.

  Uvijek se iznova čudim kako svi sve znamo.

  Na pomen Slobodana Vaskovića usne mi se razvuku u blagi osmijeh. Je li to napisao riječ „antisrpski“ na svom blogu? Ne mogu da vjerujem! Odoh drmnuti jednu ljutu! Jeeeeee!

 9. Ne vezano sad od politike , mislim da bi sve stranke u RS trebalo da se odreknu bar trećine svog predizbornog budzeta, ili srazmjerno veličini istih.

 10. Evo i vojo85 danas nešto pametno da kaže. Bar svaku marku što ide za one glupe plakate što ih posle nikad očistiti, treba dati za obnovu. Isto važi za upaljače, kalendare, olovke…

 11. Преузмите одговорност багро, у Финској је комплетна влада дала оставку када се урушио кров под теретом снијега на једном спортском објекту, а ви колективизујете своје промашаје и своју бахатост?

 12. Ljuti Panda, 22.05.2014. 13:51:31

  Antisrpski moze biti samo onaj ko je narod doveo pred demografsku i ekonomsku propast,a to je Dodik,sve ostalo su ti bajke.

 13. Steta kolektivna, ali ne daj boze da smanjite svoje plate pa da tako i vi pomognete. Da vam nije bilo omladine i drugih dobrih ljudi koji su pomagali, sipak biste vi i vas krizni stab bilo sta uradili koliko ste neorganizovani.

 14. PRIČA SE: Dodik žrtvovao Semberiju da bi Vučić spasio Šabac!?

  Milorad Dodik žrtvovao je Semberiju da bi Aleksandar Vučić spasio Šabac! Ovu tvrdnju koja se sve češće može pročitati u komentarima na portalima i društvenim mrežama trenutno je nemoguće dokazati, ali je previše povezanih ćinjenica koje upućuju na takav zaključak…

  http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14301/pricha_se_dodik_zrtvovao_semberiju_da_bi_vuchic_spasio_sabac.html

 15. Ima li neko informaciju šta rade: Integral, Čubić, Niskogradnja, MG Mind, Kaldera, …
  Većina može biti vaoma efikasna, vidjeli smo kad je onomad bio snijeg.
  Nešto kontam da će samo oni dobiti posao kad stigne novčana pomoć.

 16. Miro, čitao sam o tome, moguće je, vrlo moguće.

  Pretpostavljam da je moguće ,Vučić ga je ucijenio da mu sačuva dupe , a ovaj jedva čekao da se osveti i Doboju i Bijeljini.

  Otišao moliti od Rusa pomoć.
  On da je želio Srpskoj dobro, ne bi nas ovako u crn zavio.

  Večeras gledam BN dnevnik, i jedna žena reče ono šro sm j na ovo portalu davno govorio:
  ova vlast je za svoj narod geocidna.
  I, nekako bi dodje žao što mene stvarnost nije demantovala…
  Ali, nažalost, bi gore nego što je i najveći pesimista mogao da zamisli.
  Ko je pošten, i ko nije debilan mogao je da vidi da nas baja svjesno i namjerno vodi u propast.

  Ne može biti da ama baš ništa, ne funkcioniše, propast našu je odradio do perfekcije.

  E, zbog toga kažem da je vrlo, vrlo moguće ovo u vezi Šapca.

  Mislim da je i u Rusiju otišao , kakva pomoć, kakvi bakrači, nego traži glavi mjesta.
  Kažu Miru Slobodanovu čuva ruska vojska, „Da ste vi donijeli 4 milijarde u Rusiju, čuvali bismo i vas“ . Mislite li da rudonja ima manje?

 17. zanimljivo je i ovo (što sam pročitao na par mjesta):

  tekst je prenesen sa ovog mjesta:
  http://klix.ba/forum/zasto-eufor-nije-reagovao–t125458s100.html

  Do nas u mjestima u blizini Doboja danima dopitu informacije da su u Tusu desetine ljudskih tijela, bio je blizu rijeke, trzni centar, dm, planika… danas vidim ovu vijest, strasno 🙁 nadam se da ce ispostaviti kao ineistina

  AUDIO: Evo šta se tacno dešava u Doboju i šta se sve od javnosti krije
  http://spn.ba/audio-evo-sta-se-tacno-desava-u-doboju-sta-se-sve-od-javnosti-krije/
  (da bi poslušali audio snimak na ovom linku, kad odete na njega – pritisnite narandžasto dugme play sa lijeve strane)

  Broju stradalih u Doboju čiji se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog centra dosta je veći nego što to vlasti prikazuju, tvrdi to Sarajka (ime i prezime poznato redakciji op.a) koja je prilikom dostave pomoći ugroženom stanovništu ovog grada nosila hranu, lijekove, odjeću… Ona navodi da je u hali tog objekta smješteno 100 leševa te da se nesnosan smrad širi ovim gradom.
   
  Ona dodaje da su na području tog grada leševi skupljani i sakriveni kako bi se od javnosti prikrila prava istina.

  – Kriju mrtve. Čak su jednog čovjeka koji je radio u Općini otpustili jer je htio da ispriča istinu. Vojska RS brani pristup uopće tom dijelu. Sva pomoć koja se dostavlja mora se ostaviti na punktovima Crvenog križa, ili vojske. Bila sam tamo, ljudi su vidjeli leševe. Čak je i ljekarska ekipa bila upućena na mjesto gdje su leševi dovezeni. Doktori s Klinike Koševo bili su i vidjeli sve – tvrdi Sarajka koja je ovo uživo ispričala i u emisiji “Udri muški”.

  Potvrdila nam je i da se nesnosan smrad širi ovim gradom, te da je veliki broj građana obolio od šuge i žutice…

  – Veliki broj mještana obolio je od ovih zaraznih bolesti. Pitam se zašto svi šute? Gradom se ne može hodati koliko smrdi. To je strahota – kaže naša sagovornica.

  Ona također tvrdi da u Janji ne daju Bošnjacima hranu koja je skupljena u humanitranim akcijama. Apelirala je na građane da ne idu u Doboj bez adekvatne zaštite. Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima. Ukoliko se ova informacija potvrdi broj stradalih u ovom gradu popet će se na 130 s obzirom da su nadležni izašli sa podacima da je broj pronađenih ljudskih leševa 30.

  Jezivo: U Doboju kriju stotinu žrtava poplave?! U Tušu poplavljeno i ugušeno preko 200 osoba?!
  http://aura.ba/article.php?article_id=3194

 18. Dobro, anonimni, sve tri vijesti su iz jednog izvora…izvor je žena koja se javila u otvoreni program – dakle, ne znam zašto navodiš tri izvora….drugo, kaže se da je čovjek iz opštine nešto htio kazati o tome, a oni su ga otpustili??? Šta ga sad sprječava da kaže – otpušten je – treće, Doboj nije u karantinu, toliki broj preminulih je nemoguće sakriti – ako se i ne može prići Tušu, ljudi bi tražili nestale – 100 nestalih u malom gradu je nemoguće sakriti???

  Ovo su teške dezinformacije….

 19. Inkubacija žutice traje od 10 – 50 dana – u prosjeku 28 – de razmisli malo prije nego što počneš da paničiš…

 20. a imaš ti ijedan jedini čvrst dokaz da je to dezinformacija?

  identitet te osobe kako navode dobro znaju u ovoj emisiji…

  a od ove crvene sekte zvane SNSD (koje si vjerovatno i ti član ili si barem njihov vjerni obožavatelj) me ne bi ništa začudilo…možda je i to jedan od razloga što su u Doboju zaveli stanje kao da je rat…

 21. i
  „Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima.“

  a izgleda da si postao i doktor…

 22. Jesi li ti stvarno nenormalan ili bezobrazan – inkubacija zarazne bolesti žutica traje od 10-50 dana u prosjeku 28 – od poplava još nije prošlo 10 dana….dakle, najkraći mogući rok za zarazu 10 dana – čak i da je prošlo 10 dana, nisu zivjeli u nehigijenskim uslovima od početka….i da jesu, broj slučajeva, poslije deset dana, u tolikom gradu je od jedan – 5 – statistički (u najgorem i najludjem slučaju) – šta ti još treba nacrtati….

 23. Praunuk Stjepana Radića je na svom Facebook profilu stavio ovaj tekst koji je trenutni apsolutni hit na jugoslovenskim prostorima:

  „Dragi ljudi, ja sam rođen u fairly nacionalističkoj i katoličkoj obitelji. I u istoj odgajan. Crkva mi se zgadila još kao klincu kad me pop onesvijestio dižuć me za oba uha u zrak čime je pogodio nekakvu Spock točku i ja odoh ukurac. Pitao sam ga nekaj u vezi Isusa i pustinje, a kaj mi je bilo nelogično. Imao sam 9 godina. Sa 12 sam zaključio da je čitav taj crkveni mehanizam mrtvi kurac i više nisam imao veze s njim. I dobrog popovlja, ima. Al nisu dobri jer su popovi, dobri su jer su dobri ljudi. Slučajno su popovi, nasjeli su na propagandu pa odabrali taj posao. I napravit će razliku. Al istu razliku će napravit drag vodoinstalater, automehaničar ili zidar. Ili susjed nebitne vokacije. Ta šupačka organizacija je kroz povijest uništila toliko toga, da nije istina. A ljudi joj i dalje vjeruju. Zašto? Jer se boje vjerovat sebi i razmišljat za sebe. Ne govorim ovdje o katoličkoj crkvi, govorim o svima. Govorim o bilo kojoj religijskoj organizaciji koja ima više od jednog pravila i to jedno ne glasi ‘ne budi šupak’. Razmislite.

  Rođen sam i odrastao u relativno nacionalističkoj obitelji. Da, kad sam bio mali, pušio sam spike da postoje neke razlike između Hrvata, Srba, Bosanaca i ostalih Balkanaca. Mislim, postoje, al nisu to one razlike kojima su me učili. Imao sam sreće da sam rođen s mozgom koji posjeduje kapacitete zaključivanja sam za sebe, za razliku od većine ljudi. Jebiga. Ta većina mora bit naučena. Nije to ništa strašno, ali pruža veliku sposobnost manipulacije bilo kome tko se predstavi kao autoritet. I onda se njima manipulira, od početka, od rođenja. Kao nekakva višestoljetna krvna zavada dvije obitelji kojoj kroz par generacija nitko više ne zna uzrok. Ali Srbi su zli, Bosanci glupi, a Hrvati šupci. O potonjem bi mogao mnogo napisat, ali to bi me skrenulo s teme, pa neću.

  Moj stari je veliki Hrvat. I onak, u mnogo toga je dobar čovjek, pomagao je ljudima uvijek, bla sra. Al nikad nisam uspio skužit taj njegov nacionalistički sklop u glavi. Uvijek su tu bili Hrvati i Srbi koji su nešto krivo napravili jedni drugima, tj. Srbi su neš krivo napravili. Pradeda s mamine strane je Stjepan Radić. Da, to mi je pradeda. Njega su „ubili Srbi u saboru“. Mislim, proveo sam djetinjstvo slušajuć ta sranja. Probali su me uvuć kao 17 godišnjeg klinca u Hrvatsku Seljačku Stranku. Bio sam na jednoj sjednici. Za golemim stolom je bila masa fosila i u roku 4 sata su uspjeli doć do pitanja da li kvake na vratima prostora stranke trebaju bit mjedene ili aluminijske, tako nešto. Pitao sam da koji im je kurac i da troše vrijeme. Rekli su mi da sam mlad i da ne razumijem politiku. To je prvi i zadnji put da sam se družio s političarima, osim jednog puta kad sam bio sa Rojsom na kavi, al to je posebna priča.

  Stjepan Radić kojeg su ubili Srbi. Pola obitelji je profitiralo od tog imena i tog događaja. Bacili su se u politiku, imali su strašne veze, nevjerojatno je koliko ti djela druge osobe i to davno preminule mogu donijet bodova u životu. I često sam slušao kako „ima dobrih Srba, ali većina…“ i slično. To sam polako počeo shvaćat na primjeru vlastitog naroda godinama kasnije, al to je isto druga priča.

  Ne znam dal ćete moć skužit ovo o čem ja pišem sad, ovo kaj ću napisat.

  Nije problem u narodu. Nije problem u narodima. Nije problem u jednoj religiji, problem je u svima. Sve države Balkana te uče da je ova država pored loša. Sve religije te uče da je ova druga religija loša. Svi političari Balkana te uče da su građani i političari druge zemlje Balkana loši. Jesmo skužili to sad već?

  Kaj su te države i ti ljudi koji ih vode napravili za nas? Koliko milijuna nesretnih, siromašnih, iscrpljenih, uništenih ljudi imamo u ovih nekoliko državica? Da li svi ti ljudi imaju istu želju? Živjet dostojanstveno, mirno i sretno? Pa, nekak da. Ovi narodi se ne mrze, ne. Ove države se mrze. Čak ni političari se ne mrze. Piju zajedno, jedu janjetinu i voze se u privatnim avionima i skupim autima na NAŠ račun, ljudi dragi. Kad će vam to sjest u glavu? Kad ćete shvatit da nemate kaj za jesti jer gospodin u Armani odijelu sjeda u najnoviji mercedes od 300.000⁈ i vozi se okolo iz zajebancije? Kad ćete shvatit da onaj pop, hodža ili koji već kurac živi u mramornoj palači i vozi se okolo u jednako skupom autu zato jer mu vi to dopuštate? U ime Boga? Kojeg? Gdje je ta crkva kad trebate pomoć? Gdje je ta kapitalistička organizacija kojoj dajete novac? Da ste toliko novaca koliko ste dali crkvi dali za osiguranje, sad bi svaka kuća bila obnovljena u mramoru. Bile su blagoslovljene, vjerujem, sve. Da li ćete opet dati 300 kuna za ljude koji se lažno predstavljaju kao posrednici višeg bića? Na vama je da razmislite o tome.

  Tragično je da nam je trebala poplava koja je sjebala tri države, neku više neku manje, da ljudi PRIMJETE da se ne mrze. Razumiješ, ni ne kužiš da ne mrziš susjeda dok ne počneš pričat s njim. A mrziš ga zašto? Jer ti je djed rekao da je loš? Jer su već generacijama Srbi, Hrvati i Bosanci zla govna, ovisno o kutu gledanja? Jer čitavo selo, koje o ničem ne zna ništa, čiji stanovnici nikad nisu izašli iz svojih izbica misli da su loši? Nemojte krivit te ljude za rat, oni nisu znali bolje. Kako znat bolje kad su žrtve višegeneracijske indoktrinacije? Kako razumjet da smo isti ako nas se od rođenja uči da smo različiti?

  Kako je onda čudo da mrzimo pedere, crnce, lezbe, azijate, ćelave, beznožne, poštare, bilo koga kad ne podnosimo ni onog susjeda koji je kriv samo za to kaj mu je pradeda bio druge nacionalnosti? Jeste li sad shvatili? Jel ova poplava bila dovoljna da skužite da smo isti ili nam treba još ratova, mržnje, sranja i vječne demagogija?

  I ono još bitnije od toga, koliko vam treba da shvatite da vaše države neće ništa učiniti za vas? Koliko vam treba da shvatite da ćemo mi, siromašni, mali, nikakvi, skupit koliko možemo i pomoć koliko možemo, a da će političari u svojim udobnim foteljama sa milijunskim plaćama i avionskim letovima za svaki kurac samo sastančit i pritom dobro jest i pit?

  Koliko ovim narodima treba vremena da naprave jebenu revoluciju tolikih proporcija da će se kurčev svemir zatrest? Znate, u zadnje vrijeme hapse ljude koji potiču na nasilje na fejsu, stave ih u zatvor. Pogotovo kad se radi o „protudržavnom elementu“, a ja sam jako blizu toga da predložim vrlo konkretne i vrlo izvedive mjere. Bandić se kurči kako bi on nekaj ovo il ono u Slavoniji, a zaboravljamo da je sagradio FONTANE za 20 milijuna kuna i planira sagradit još jedne. Zaboravljamo da je rekao da nema za raspadnuto bolničko krilo u Klaićevoj, za dječji odjel onkologije. Nema 10 milijuna. Ali ima za fontane. Koje svjetle. Troše struju, vodu i naš porezni novac. Siguran sam da u Bosni i Srbiji ima još gorih primjera. SDP. HDZ. HSS. Ne znam sve kratice. SVI su isti. Svi. Nema jedne stranke, jedne osobe, nikog tko bi vodio stvari kako treba. Pametno, fer i ljudski. Sve je puno demagogije, bijede, siromaštva i očaja.

  Zašto nas tjeraju da poželimo napustit zemlju u kojoj smo rođeni? Svi mi sa područja Juge. Još bolje pitanje, zašto smo dovoljne pičkice da se damo potjerat? Zašto dajemo govnima svemira da upravljaju našim životima? Zamislite da vam ti ljudi ulaze dnevno u stan, teško plaćen podstanarski stan i uzmu vam pola ručka. Udare vam dijete. Opsuju vas. Kažu vam da ste bezvrijedni. Jer upravo to rade, BAŠ TO rade već preko 20 godina. Svi oni. I Srbija i Bosna i Hrvatska. Te države nas sustavno siluju i čine da smo bijeda, a mi im svaki put ne samo da okrenemo drugi obraz, nego u suzama pružamo sve rupe. Jer smo tako naučeni. Jer smo sužnjevi.

  Al vidite, ova poplava je pokazala nešto drugo. Pokazala je da se narodi i mimo država mogu dogovorit. Da se mogu ujedinit. Da nisu bezvrijedna jadna bagra. Vrijede. I jaki su. I pomoć će drugima sebi nauštrb, za više dobro.

  Ak to sad znamo, koja pička materina nas spriječava da prestanemo bit kurčevo roblje šačice govana koja se s nama igra monopoli?

  Ovim državama treba jedna žešća revolucija. Ne ova preko tipkovnice.

  Prava.

  Pitanje je koju pičku materinu čekamo.“

 24. dobro je napisao, sa 99% se slažem (pogotovo sa popadijom) samo ne sa onom lažnom nadom da se nešto može sa idiotima uraditi.

  jedan od rijetkih tekstova koje sam stvarno i pročitao, u poplavi srbovanja, političarenja i lažnog moralisanja na domaćem medijskom prostoru.

 25. Kada bi smo oduzeli svu pokradenu imovinu i novac od Milokrada i njegovih tajkuna mogli bi smo da izgradimo jos jednu Republiku Srpsku a kamo li da saniramo stetu od poplava.
  Dolazi valjda i taj dan…

 26. Mi smo nula od drzave,to sad valjda svi shvataju,a neki pricaju bajke o nezavisnosti.Pa da je bilo jos dva dana kise sve bi bilo unisteno a da ne govorimo o nekim drugim katastrofama i nepredvidjenim dogadjajima.

 27. Tačno ne zna čovjek šta da radi – kad kažeš ljudima da im je predsjednik mafijaš, označe te izdajicom i špijunom, kad odeš u park (znajući da od toga neće biti ništa ali odeš, zauzmeš prostor ako ništa) da pokažeš ljudima da ne možeš imati onoliku zgradurinu, ako nisi u medjuvremenu izmislio facebook – naivan si i lud – a kad dodje stani pani – svaka čast – evo, svi pomažemo; čistimo – “treba da se čisti“, ali dajte da se počnu čistit uzroci a ne posljedice….

  Popizdio sam kad sam čuo iz prve ruke da se ovi iz opozicije plaše da će ih neko roknuti ako pokrenu afere….evo, sad smo svi roknuti, jebo vam pas mater ….

  Dođite sebi…

 28. A odgovornost je individualna pa ste nasli onog nesrecnika Obrena! Ma nije Dodik kriv- mi smo ….. I on ce da PUSTI VODU i … Da ne bil bilo zabune gornji citat je iz filma. Profesionalac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *