Ћургуз: Нова промјена закона уводи више реда

Предсједник БО РС Пантелија Ћургуз сматра да нова законска рјешења о борачким правима и пензијско-инвалидском осигурању треба да уведу више реда, ако се жели сачувати систем, и да Влада треба да утврди ко има право на пензију, а ко нема. "Покушавам да укажем на чињеницу да је веома доста људи користило право на загарантовану основицу […]

петак, март 23, 2012 / 06:55

Предсједник БО РС Пантелија Ћургуз сматра да нова законска рјешења о борачким правима и пензијско-инвалидском осигурању треба да уведу више реда, ако се жели сачувати систем, и да Влада треба да утврди ко има право на пензију, а ко нема.

"Покушавам да укажем на чињеницу да је веома доста људи користило право на загарантовану основицу иако им то право не припада и да је узимало одређена средства која им не припадају. Не може неко уживати привилегије, а да за то нема основа", рекао је Ћургуз.

Ћургуз је поручио да борци не смију бити социјална категорија у овом друштву због амбијента у којем се живи и вриједности која је проистекла, а то је Република Српска.

Он је истакао да није издао борце већ да се у преговорима са Владом Републике Српске бори за права истинских бораца и поручио политичарима из опозиционих партија, који желе његову оставку, да га са функције може смијенити само Борачка организација.

Ћургуз је синоћ БН телевизији рекао да има између 5 000 и 6 000 људи који су, како је рекао, са два свједока обезбиједили статус борца, али је нагласио да за тај податак није знао као ни да то МУП истражује.

"Постоје људи који су им омогућили да остваре то право и сви су у систему. Зато имамо проблем да обезбиједимо квалитетну накнаду истинским борцима", навео је Ћургуз. 0 КОМЕНТАРА

  1. Gledao sam sinoć razgovor sa gosp.Ćurguzom na BNTV.Očito je bilo da je čovjek dosta dekoncenrtisan,te da mnogo riječi izgovara nerazumljivo,što bih naš narod rekao sebi u njedra.Mislim da većina komentara gledalaca ove emisije koje smo mogli pročitati na TV, jasno govori šta borci misle o njihovom predstavniku.

  2. Uguz , čovjek polupismen, sa oskudnooskudnim rječnikom, nemogućnošću da sklopi prostoproširenu rećenicu bez poštapalice, ali zahvaljujući svom ulizivačkoudvoričkom karakteru i tanjušnom mentalnom sklopu , priglupom , iznad svega prekomjerno bezobraznom idealan je za vlast da joj odradi prljave poslove na štetu RS i ljudi koji žive , bolje reći preživljavaju u njoj. Zapamtite, oni koji u svakoj rečenici spominju RS, koji govore da rade u njenu korist, oni sve čine da je prije nestane.
    A sesoki đilkoš uguz nije svjestan da je on sablja i kresivo u ruci firerovoj koji nemilosrdno sasijecaju iz korijena i pale sve što se kreće i što postoji u RS.

  3. Ево послали смо ти данас поруку са Романије ћургузе, да те видимо пиздо људска! Или стани уз борце ако хоћеш да их представљаш или иди тамо са тим тајкунима из власт за које се бориш свим силама!?

    Рекли смо, нема праведног ријешења ако је један мјесец проведен у рату израчунат за 1,6 марака у миру? Нема праведног ријешења ако се ратни стаж не призна као и радни стаж, па ваљда се зна, да ли је било теже у рату ићи и радити или ићи и ратовати? Зашто би били повлаштени они који су радили на уштрб и штету нас који смо то вријеме ратовали?

    Одлучи се и носи се у три лијепе п. материне и ти и твоја лажна брига „за светињом“ које се сјетиш једино кад ти нож ставе под грло!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *