Црви у рудницима злата!

Научници су недавно открили "црве из пакла", сложена вишећелијска бића која живе 1,5 километара и више испод земље за што се прије мислило да није могуће. Према писању Вашингтон поста ријеч је о нематодима или облићима које су пронашли у неколико рудника злата у Јужноафричкој Републици. Гетан Боргоние са свеучилишта у Генту у Белгији и […]

субота, 4 јуна, 2011 / 22:15

Научници су недавно открили "црве из пакла", сложена вишећелијска бића која живе 1,5 километара и више испод земље за што се прије мислило да није могуће.

Према писању Вашингтон поста ријеч је о нематодима или облићима које су пронашли у неколико рудника злата у Јужноафричкој Републици. Гетан Боргоние са свеучилишта у Генту у Белгији и Тулис Онстот с америчког свеучилишта Принстон кажу да је откриће тих бића са живчаним, пробавним и репродуктивним системима једнако проналаску "Моби Дика у језеру Онтарио".

То нам говори нешто потпуно ново. За релативно сложено створење као што је нематода, продријети толико дубоко је једноставно изванредно, рекао је Онстот.

Откриће подземних нематода, од којих је једна службено названа Halicephalobus Mephisto према стрипу "Господар Подземља", објављено је у часопису "Натуре".

"Господар Подземља" нађен је у води која је текла из бушотина 1,5 км испод површине, у руднику злата Беатриx. Откриће ће вјеројатно потакнути нова истраживања јер смјешта далеко сложенији живот у окружење за које се вјеровало да не може постојати, наводи Пост.Оставите одговор