Црвеној Звезди Београд највећа казна у историји АБА лиге

Кошаркашки клуб Црвена звезда добио је највећу казну у историји АБА лиге због пропуста у организацији пете финалне утакмице против Будућности.

четвртак, 25 априла, 2019 / 22:54

Како је пренио Вечерњи лист, у 18 година дугој историји такмичења дисциплински судија Саша Павличић Бекић није изнио већу новчану казну од ове, а одредио је и дисциплинску мјеру каква се не памти.

Осим тога што ће нови шампион Јадранске лиге морати да плати 35 000 евра, одиграће и двије утакмице без публике, а такође ће у наредна три домаћа меча у дворани када је Звезда домаћин моћи да долазе само даме и ђеца до 14 година.

– С том одлуком, дисциплински судија као да је хтио да поручи да ако већ хулигански дио навијача Звезде нема шта да научи своју ђецу, нека онда од исте те ђеце они нешто науче – пише у ауторском тексту на сајту хрватског листа.

Занимљиво, финансијски дио казне је за 13 000 евра већи од досад највеће санкције у историји АБА лиге. Она је изречена Будућности због лоше организације трећег меча финалне серије, односно првог од два сусрета у Подгорици.

Сада већ бивши тренер “ђетића” Јасмин Репеша кажњен је са 3 300 евра због тога што се није појавио на конференцији за новинаре по завршетку мајсторице у Београду.4 КОМЕНТАРА

 1. Делије, непресушна септичка рупа из које гмижу подле и бруталне кукавице које само у чопору нападају на појединце. Брутална руља. Сигуран показатељ да Србија одавно није држава него пољана где овакве под врсте завијају на месец и туку друге циглама. Тако је то овде.

 2. Што ти је живот. Финале АБА ове сезоне најмање коментаришу љубитељи спорта, кошарке, зато су празноглави ликови који су се прешалтали са ријалити садржаја дошли на своје.
  Расписали су се, иако су то ликови оперисани од спорта, и збуљени када прође лопта кроз обруч, зашто се некад пишу 2 а некад 3 поена.

  Како год, финале има два аспекта, спортски и онај други. Када је онај други, предеверало се. Могло је и горе испасти. Звезда је заслужила казну, као и други кажњени.
  Ситуација и амбијент стран спортском надметању није се ипак могао избјећи. На жалост.

  Узроци анимозитета не сежу далеко у прошлост, од прошлогодишњег финала АБА, у Звезди сматрају да су у Будућности дошли до титуле на кваран начин. Сметало им је, што би наш народ рекао, пре****вање након тога. Чекали су прилику да узврате стом мјером, па је онда 3.утакмица у Морачи све то још загадила, да би кулминирало у 5.мечу.
  Но како написах, предеверало се. Идемо даље.
  На клубовима финалистима је „да пораде“ са назови „навијачима“, и онима који су их инструисали. Имају пуно посла.

  Што се спортског аспекта тиче, апсолутно заслужен тријумф Звезде, декласирали су тим са доста већим буџетом и звучнијим именима, и то без важних играча у ротацији, Регланда и Перпероглуа, а одличну анализу финалне серије дао је (http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a284322-Tim-glava-odbrana-Koji-su-kljucevi-Zvezdine-titule.html) Саша Озмо.

  Финале АБА има и своје продужетке. Медији то морају још мало загадити, контаминирати. Имамо пуно моралисања, згражавања и накнадне памети оних који и не маре за спортом.
  Неки сада глуме увријеђену младу, но како ти нису без ораха у џеповима, дјелује то све гротескно.
  А занимљиво, и у лијепој њијевој гдје су били равнодушни према овом финалу што је и разумљиво јер се никје пласирала хрватска екипа, напрасно су постали активни у реакцијама, и сврстали се на страну, знамо добро чију.
  Иде медијска и форумашка кампања, додуше још „изокола“ (још вагају, не знају ни сами, хоће ли какит или не), да словеначки и хрватски клубови напусте ту „балканску крчму“ звану АБА (како је је назвао неки бивши функционер или новинар, ко ће га знати), видјећемо у коначници какву ће судбоносну одлуку донијети, хоће ли какит или не.

  Но то су неке периферне ствари којима се воле бавити они како написах оперисани од спорта, једно важно у овој причи је кошарка, ову ситуацији ваља превазићи, и код потеза све мора бити подређено добробити кошарке.

 3. Е, стручњак за раст траве и анализатор канализације. Можда ти нећеш да видиш али ово већ одавно нема везе са спортом. Одраз друштва којем је труло ткиво и где су све вредности уништене, цркава на трибинама и показује целом свету губаво лице. Звезди не треба такав имиџ а ни шести играч. Балкан је то, где „навијачи“ почињу ратове, срамоте клуб, заставу, и нацију, а патриоте као ти показују пуно разумевање док су потонули у говна до носа. Честитам на „победи“ примитивна будало.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *