Црногорска опозиција тражи заједничку истрагу против Ђукановића и Берлусконија

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић договорили су са представницима италијанског Сената и Парламента да испитају могућност заједничке парламентарне истраге о пословима Миле Ђукановића и Силвија Берлусконија. Медојевић је као један од потписника кривичне пријаве против Ђукановића и Берлусконија због приватизације Електропривреде Црне Горе, упознао саговорнике о детаљима […]

понедељак, 4 априла, 2011 / 21:36

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић договорили су са представницима италијанског Сената и Парламента да испитају могућност заједничке парламентарне истраге о пословима Миле Ђукановића и Силвија Берлусконија.

Медојевић је као један од потписника кривичне пријаве против Ђукановића и Берлусконија због приватизације Електропривреде Црне Горе, упознао саговорнике о детаљима пријаве поднијете код државног тужиоца и информисао их о пратећој документацији.

Он је демантовао наводе италијанске штампе да је Тужилаштво Црне Горе одбацило кривичну пријаву његове странке, како је медије, чији је власник Берлускони, обавијестило црногорску дипломатију.

Он је подсјетио саговорнике да је грчки конзорицијум нудио 30 одсто већу цијену по акцији од компаније А2А, а да је Савјет за приватизацију, неком чудном логиком прихватио много слабију понуду.

"Италијанске саговорнике су интересовали детаљи ове трансакције који указују на основану сумњу да је новац из њихових јавних извора, завршио на рачунима приватне банке у којој су већински власници бивши премијер и његова родбина и спријечиле банкрот ове пропале банке", саопштили су лидери Нове и ПзП-а.

Представници двије опозиционе партије саопштили су да би евентуални процес био значајан допринос у испуњавању седам услова ЕУ за добијање датума преговора за Црну Гору и ојачала контролна и надзорна функција Скупштине, те побољшали односи Црне Горе и Италије у борби против организованог криминала и корупције.Оставите одговор