ЦИА има Обамину дозволу да помаже сиријске побуњенике

Амерички председник Барак Обама потписао је тајни налог, којим се Централној обавештајној агенцији (ЦИА) и другим обавјештајним агенцијама САД дозвољава да пружају помоћ побуњеницима у Сирији, како би срушили режим предсједника Башара ал Асада, јавила је агенција Ројтерс позивајући се на упућене америчке изворе. Британска агенција наводи да Бијела кућа, ипак, још није донијела одлуку […]

четвртак, август 2, 2012 / 09:59

Амерички председник Барак Обама потписао је тајни налог, којим се Централној обавештајној агенцији (ЦИА) и другим обавјештајним агенцијама САД дозвољава да пружају помоћ побуњеницима у Сирији, како би срушили режим предсједника Башара ал Асада, јавила је агенција Ројтерс позивајући се на упућене америчке изворе.

Британска агенција наводи да Бијела кућа, ипак, још није донијела одлуку о наоружавању опозиционих снага, иако су неки од њених савезника то већ урадили.

Портпарол Бијеле куће Томи Вејтор одбио је да коментарише ове информације.

Стејт департмент је саопштио да је влада САД припремила 25 милиона долара помоћи, која искључује наоружање, за опозиционе снаге. Највећи дио новца ће бити употребљен за телекомуникациону опрему.

Такође, биће одвојено и 64 милиона долара хуманитарне помоћи за сиријске грађане, и то ће бити предато у храни и лијековима путем Црвеног крста и других организација.Оставите одговор