Будимир због недозвољеног држања оружја осуђен на шест мјесеци затвора

Општински суд у Сарајеву изрекао је пресуду којом је предсједник Федерације БиХ Живко Будимир због недозвољеног држања оружја осуђен на казну затвора од шест мјесеци, која неће бити извршена уколико у року од годину не почини ново кривично дјело. На данашњем рочишту судија Санела Рондић истакла је да су припадници Сипе све извели законито приликом […]

петак, 11 јула, 2014 / 13:36

Општински суд у Сарајеву изрекао је пресуду којом је предсједник Федерације БиХ Живко Будимир због недозвољеног држања оружја осуђен на казну затвора од шест мјесеци, која неће бити извршена уколико у року од годину не почини ново кривично дјело.

На данашњем рочишту судија Санела Рондић истакла је да су припадници Сипе све извели законито приликом претреса Будимировог кабинета 26. априла прошле године, када је пронађен пиштољ „чешка зборјевка“ са седам метака, од којих један у цијеви, јавља „Дневни аваз“.

„Тужилаштво је успјело доказати да је оптужени починио кривично дјело како је наведено у оптужници, а сматрамо да ће условна осуда постићи сврху кажњавања“, рекла је Рондићева.

Образлажући пресуду, она је навела да Суд није нашао отежавајуће околности код оптуженог, док је као олакшавајуће узео у обзир да Будимир није раније осуђиван, да пиштољ није набављен на „црном тржишту“, да је породичан човјек, те да се коректно понашао током суђења.

Будимир и његов адвокат Рагиб Хаџић нису присуствовали изрицању пресуде.