Брчко домаћин позоришних сусрета

БРЧКО – Представа "Драма о Мирјани и овима око ње" Југословенског драмског позоришта /ЈДП/ отвориће вечерас 27. Сусрете позоришта БиХ у Брчком. Представу је режирала Ива Милошевић по тексту Ивора Мартинића. Говорећи о представи, селектор Сусрета Срђан Вукадиновић рекао је да овај позоришни комад, баш као и мото овогодишњег фестивала, говори о безнађу транзицијске брзине, […]

четвртак, новембар 18, 2010 / 22:34

БРЧКО – Представа "Драма о Мирјани и овима око ње" Југословенског драмског позоришта /ЈДП/ отвориће вечерас 27. Сусрете позоришта БиХ у Брчком. Представу је режирала Ива Милошевић по тексту Ивора Мартинића.

Говорећи о представи, селектор Сусрета Срђан Вукадиновић рекао је да овај позоришни комад, баш као и мото овогодишњег фестивала, говори о безнађу транзицијске брзине, модернизма и глобализације у којој обичан човјек не види смисао свог постојања.

"Ово јесте драма о Мирјани, али и о сваком човјеку који на безперспективност живота покушава одговорити хумором и, као што то раде протагонисти представе, избјегавајући туробну свакодневницу, бјежи у свијет иреалног", објаснио је Вукадиновић.

На 27. по реду Сусретима позоришта биће приказано осам представа, пет из БиХ и три из Србије и Хрватске, а и ове године, поред званичне селекције, биће уприличени бројни садржаји у пратећем дијелу програма на којима ће бити представљени писци, редитељи и глумци као најзначајнији позоришни ствараоци из региона.0 КОМЕНТАРА

  1. Молим Администратора да ми у најкраћем времену омогући приступ сајту Фронтал.рс на налогу Млађан Динкић јер већ дуже вријеме не могу да се пријавим пошто систем одбија моју приступну шифру а приступну шифру није могуће промјенити уношенјем мејла.
    Унапријед захвалан Фронталу а и мрзитељу Заметици чији се профил први пут користи за нешто паметно.

    Младен Софреновић
    [email protected]

  2. Провјерите пошту, вјерујем да је мејл са шифром стигао. Свакако да није била наша жеља да неком онемогућимо коментарисање, већ грешка техничке природе.

    Гуглајте ћирилицом

Оставите одговор