Братунац: Синдикат Техничког ремонта и купац се нагодили

Синдикални одбор братуначког "Техничког ремонта", предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и представник потенцијалног купца "ЕЛВ глобал" потписали су данас споразум о регулисању међусобних односа између купца капитала и запослених радника. Пеулић је рекао новинарима да је у предузећу одржан састанак на којем је, у присуству директора Горана Домуза и […]

среда, март 27, 2013 / 17:31

Синдикални одбор братуначког "Техничког ремонта", предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и представник потенцијалног купца "ЕЛВ глобал" потписали су данас споразум о регулисању међусобних односа између купца капитала и запослених радника.

Пеулић је рекао новинарима да је у предузећу одржан састанак на којем је, у присуству директора Горана Домуза и представника фирме "ЕЛВ глобал", расправљано о предстојећој приватизацији "Техничког ремонта".

"Споразум је документ којим се потврђује да су радници заинтересовани да партнер уђе у ово предузеће, те да они задрже радно-правни статус и имају редовне плате", рекао је Пеулић.

Он је навео да споразум садржи шест тачака, међу којима је и сагласност Синдиката да купац капитала у овом предузећу измири заостале плате и друга потраживања из претходног периода у десет једнаких рата и то уз исплату редовних плата и обавеза уз плате које буду зарадили.

Пеулић је рекао да је споразумом регулисано да купац капитала задржи број запослених радника на дан куповине предузећа.

"Купац се обавезује и да задржи постојећи процес производње у наредне три године, те да поштује све законске прописе, којима је регулисан радно-правни статус запослених радника у Републици Српској", рекао је Пеулић истичући да Грански синдикат и Синдикат "Техничког ремонта" подржавају напоре потенцијалног купца и све приједлоге наведене у понуди, коју је "ЕЛВ глобал" доставио Влади Републике Српске.

Члан синдикалног одбора "Техничког ремонта" Радмило Станојевић истакао је да је већина радника подржала приједлог синдиката да се заостале плате и друге обавезе измире у десет једнаких рата и да се оживи производња.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор