Браћа у њих: Црногорци ускоро у уставу Косова

Косовски премијер Хашим Тачи најавио је да ће реконструкцијом косовског устава, коју предвиђа Бриселски споразум, црногорска национална заједница ући у највиши правни акт Косова, што је услов Подгорице за успостављење пуних дипломатских односа. Тачи је Телевизији Црне Горе рекао да ће Црногорци у новом косовском уставу добити сва права која им припадају по највишим европским […]

недеља, 26 јануара, 2014 / 12:20

Косовски премијер Хашим Тачи најавио је да ће реконструкцијом косовског устава, коју предвиђа Бриселски споразум, црногорска национална заједница ући у највиши правни акт Косова, што је услов Подгорице за успостављење пуних дипломатских односа.

Тачи је Телевизији Црне Горе рекао да ће Црногорци у новом косовском уставу добити сва права која им припадају по највишим европским стандардима.

Он није могао да каже када ће се измене Устава догодити, односно да ли ће до њих доћи прије парламентарних избора на Косову, који ће се, највјероватније, одржати средином године.

„Од почетка сам био за то да црногорска заједница буде у уставу. То ће се измјенама устава и догодити. Реконструкцијом која нам предстоји, црногорска и хрватска заједница биће дио косовског устава”, навео је Тачи.

Он је додао да му је драго што је црногорска заједница почела и политички да се организује на Косову.

„Косово и Црна Гора одлично сарађују, тако да ће црногорска заједница која живи на Косову уживати сва демократска и национална права која им припадају по највишим европским стандардима”, обећао је Тачи. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *