Босић: СНСД никада није тражио вето о било којој тачки

Предсједништво СДС-а оцијенило је данас да је политичка ситуација у Републици Српској и БиХ обиљежена бруталним нападима СНСД-а на кадрове СДС-а у институцијама на нивоу БиХ. Предсједник СДС-а Младен Босић истакао је да СДС није урадио ништа мимо платформе о заједничком дјеловању двије странке на нивоу БиХ. "У анексу два наведене платформе дефинисано је да […]

четвртак, март 7, 2013 / 16:09

Предсједништво СДС-а оцијенило је данас да је политичка ситуација у Републици Српској и БиХ обиљежена бруталним нападима СНСД-а на кадрове СДС-а у институцијама на нивоу БиХ.

Предсједник СДС-а Младен Босић истакао је да СДС није урадио ништа мимо платформе о заједничком дјеловању двије странке на нивоу БиХ.

"У анексу два наведене платформе дефинисано је да странке могу имати различита мишљења по одређеним питањима. Дефинисано је да о најважнијим питањима треба да се постугне консензус, а ако то није могуће да једна од странака тражи вето на доношење одлуке“, рекао је новинарима Босић.

Он је напоменуо да СНСД никада није тражио вето о било којој тачки, па ни о Закону о царинским тарифама.

Према његовим ријечима, кадрови СДС-а у институцијама на нивоу БиХ раде савјесно и одговорно свој посао и нема потребе за њиховом смјеном.

"СНСД је запослио много својих кадрова у институцијама БиХ и јавним предузећима у Српској и пречи им је лични интерес од интереса Српске. Очекујем од СНСД-а да формулише своју политику у Српској и на нивоу БиХ“, каже Босић.

Он је навео да је платформа потребна Српској, али да је СДС неће очувати уколико нема коректан однос са СНСД-ом.

Говорећи о понуђеном министарском мјесту СДА у новој влади Републике Српске, Босић је навео да је предложени кандидат носилац муслиманског ратног признања "Златни љиљан".

Поједини медији јавили су да је Џевад Махмутовић најозбиљнији кандидат за новог министар трговине и туризма Српске.Оставите одговор