Бореновић и Золак код Вулића: Једино Додикова оставка има смисла

Потпредсједник ПДП, Бранислав Бореновић и одборник ове странке у парламенту Бање Луке, Александар Золак, посјетили су данас породицу Вулић Ево шта су изјавили: Партија демократског прогреса /ПДП/ инсистираће да до краја буде истражен случај изградње стамбено-пословног комплекса предузећа "Грнад трејд" на земљишту код "Медицинске електронике" у Бањалуци, изјавио је потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. Бореновић је […]

уторак, 30 јула, 2013 / 11:46

Потпредсједник ПДП, Бранислав Бореновић и одборник ове странке у парламенту Бање Луке, Александар Золак, посјетили су данас породицу Вулић

Ево шта су изјавили:

Партија демократског прогреса /ПДП/ инсистираће да до краја буде истражен случај изградње стамбено-пословног комплекса предузећа "Грнад трејд" на земљишту код "Медицинске електронике" у Бањалуци, изјавио је потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић је након посјете бањалучкој породици Вулић рекао да ће ПДП тражити да правосуђе Републике Српске озбиљно узме у разматрање овај случај, и да ће, уколико се ништа не деси, странка са својим правним тимом припремити кривичне пријеве.

Он је оцијенио да иза градње стамбено-пословног комплекса на земљишту код "Медицинске електронике" очигледно "стоји предсједник Републике Српске" Милорад Додик и да зато треба да поднесе оставку.

Бореновић је изразио сумњу да се у документацији у вези са изградњом наведеног објекта налази много фалсификата.

Одборник у Скупштини града Бањалука Александар Золак рекао је да иза прошлонедјељне полицијске акције хапшења Жељка Вулића крије нада налогодаваца да ће нестати интерес јавности за овај случај.

Мајка Бањалучанина Жељка Вулића, Славица Вулић апеловала је на све који могу да њен син буде пуштен са Клинике за психијатрију и позвала предсједника Републике да посјети ову породицу и види шта се дешава.

(СРНА)124 КОМЕНТАРА

 1. Квазиопозиција наставља са ложењем Вулића заради властите медијске промоције.. Ако већ НЕМАТЕ МУДА да КОНКРЕТНО помогнете овим људима – престаните са тапшањем по леђима!

 2. Upravo i pravosudje treba da da svoj sud o svemu ovome, a ne vi politicari.

  Da se ti Borenovicu nisi ukljucio, nikoga glava ne bi zabolila.

  Lozili ste jadnog covjeka, i sada kad se pravosudje ukljuci, njemu nece biti nimalo lako, jer ce imati krivicnu prijavu za napad na sluzbeno lice.

  Odmaknite se i pustite te jadne ljude, od vas imaju samo glavobolje, vi ste za njih najveci dusmani.

 3. Pravosuđe je već reklo svoje, samo loši studenti iz PDP-a, koji su polagali ispite jer su bili dobri sa Mladenom, ne čitaju odluke sudova.

  Tim pravnim ekspertima koji će pisati krivične prijave recite prvo da vas izvuku za uši. Da je u stranci ostao Petar Kunić ili neko od bilo kojih uglednih pravnika (ne računajući Sinišu Đorđevića), ovo se nikad ozbiljnim ljudima ne bi smjelo omaknuti.

  Znači, momci, zagrijte stolicu i udrite!

 4. sasa75, 30.07.2013. 13:32:54

  „Ali na kraju postavljamo pitanje: do cega je tom notornom alkoholicaru Maanovicu, koji je krao i varao na izborima, da lijepi plakate protiv Dodika, i to preko noci?!“

  Поштовани Саша, упорно игноришете моје питање, а ја ћу вам га постављати упорно и даље:

  За кога је Мацановић крао и варао на изборима? Зашто та сазнања нисте пријавили полицији? За коју странку је радио? Како знате да је крао и варао? Имате ли материјалне доказе? Колико је још ваших дојучерашњих чланова крало на изборима? Јесте ли ви уопште регуларно изабрана власт или крађом и преваром?

  Хвала!

 5. Gdine Borenoviću, zaista poštujem Vaš angažman u politici i Vaše zalaganje i brigu ali zar nema nijedna druga aktuelna tema u republici osim Vulića?! I opet ista priča i špekulacije! Pa i Vama je poznato da je ranije bila i pokrenuta istraga zbog navodnih falsifikata i sumnjih u neke „prljave“ radnje kada je u pitanju izgradnja navedenog objekta i da je istraga OBUSTAVLJENA! Zašto pobogu obmanjujete narod po stoti put, dokle vise! I kampanje i kumovi i Vulići, dajte nešto vezano za zapošljavanje, za porast nataliteta nešto konkretno, dosta više promašaja i pucanja u prazno, nemate Vi gdine Boprenoviću potrebe za tako „jadnom“ kampanjom. Iskreno se nadam da nemate…

 6. Bezveze ste naložili čovjeka koji je na kraju završio na psihijatriji, nažalost.

  Svako ko se bar malo udubi u materiju može skontati da pravda nije na strani Vulića i da je čovjek samo vješto izmanipulisan i da se nalazi u zabludi

 7. …nemam cvrsti dokaza, ali i ja cu tebe pitati svaki put kad izneses neku tvrdnju da prilozis sokaze. Eto!

 8. Evo neka Borenovic prilozi dokaze da je pristupni put zemlja od Vulica i da on na toj zemlji ima stvarnih prava!

  Neka prilozi dokaz bilo kakav protiv gradjevinske dozvole koji je moze opsporiti!

  Samo prazna prica i politicke floskule.

 9. Ma neka priloži bilo koji dokaz! I ptice na grani više znaju da je sva ova priča oko Vulića šuplja priča a ovi iz PDPa samo to i znaju, da bacaju prašinu u oči jadnom narodu

 10. sasa75, 30.07.2013. 15:11:15

  Хвала што сте одговорили! Мислим, човјек је био члан СНСД-а и сада ми је чудно да га тек данас, девет мјесеци након избора, човјек којем је повјерено да овдје заступа СНСД, прозива истог за криминал и муљање на изборима и назива га алкохоличаром. Каква је то накнадна памет? Био вам је добар док је муљао за вас и тада је важио закон шутње као унутар сваког сличног интересног удружења/организације. Родица вам је саучесник у прикривању кривичног дјела, као и ви, који та сазнања нисте пријавили полицији.

  Ја не износим тврдњу без доказа, нити сам овдје шта неаргуметновано износио. Никад нисам написао да је неко криминалац, нисам вријеђао оног ко не мисли као ја, тако да ме можете питати за сваку тврдњу коју изнесем. Боље питајте овог инвеститора како је од позиције шофера тако експресно напредовао у знање доктора наука! Али чак и то би било неправедно према њему као појединцу, јер је он само у центру пажње, а није изузетак него то постаје правило, јер сте направили један неуређен друштвени систем налик жабокречини, у којем они који су једва савладали основну школу су дошли у позицију да буду у врху одлучивања и на значајним државним позицијама. Како вам рече Иванић, од полусвијета сте направили елиту. Све док је тако, немамо шансе за напредак. Ту новокомпоновану елиту сте корумпирали нереално високим платама које исплаћујете из посуђеног новца и глумите успјешну власт. И неписмен човјек би знао посудити новац и купити од њега кућу и аутомобил. А гдје ћете бити сутра кад дође повјерилац да наплати? Хоћете ли дати своју имовину или ћете дати наше природне ресурсе? Сиротињи дате једном у двије године прасећи реп, салату од купуса и млако пиво, и то је један вид мита којим добијате изборе.

  Доносите законе којима се заклањате, па тако ћете сада наградити све квазипривреднике, Додикове јаране, који су дужни десетине и сторине милиона КМ буџету, Рафинерија у Броду ће завршити као Бирач, а ИРБ банка ће се угасити, јер неће моћи да наплати потраживања. Откуд вам право да приватну банку плаћате новцем пореских обвезника? И све то покријете? Чему тендери када иду анекси на анексе? Како је могуће да један човејк из афере призна кривично дјело и склопи споразум, а други добију ослобађајућу пресуду? Судство је независно? Јесте, само што се у Уставни суд РС бирају чланови СНСД-а.

  Погледајте стање у граду Бањалука! Угоовр с добављачем мазута незаконски тајан. Задуженост до плафона и све паралисано. Треба се дати 10-30 милиона КМ Топлани, а више се не може нигдје посудити, достигнут плафон, па Градоначелних трчи до банака да му репрограмирају дуг по знатно неповољнијим каматним стопама, па прогужи агнију пацијенту на самрти. Исто очекује и Републику Српску. Већ сада старе дугове враћамо подизањем нових кредита. А приходи све мањи, привреда уништена, без било какве визије како нешто створити, направити. Узмеш паре од пореза и направиш асфалт сеоској сиротињи и то је неки успјех у 21. вијеку. А на 2 км од центра града нема воде, канализације и асфалта. Како то да је Мићо Мићић задужио БН 33% годишњег буџета, а БЛ задужена готово 200%? Како то да у БН буџетски приходи не падају, а код нас са скоро 200 на 120 милиона КМ? Шта је са пословном зоном у Рамићима и 6000 радних мјеста?

  Прича око малтретирања људи који стоје на путу Додику и његовим пријатељима је само врх леденог бријега. У нервози власт покушава силом да се обрачуна с појединцима, а ово што сте урадили Вулићу је срамота и за све нас који овдје живимо и за овај град. И још се дрзнете да потенцирате како је г-дин Вулић поновио полицајцу ногу. Човјек је био у јаком афекту страха и још заробљен у џипу био је сигурно битно или не смањено урачуњив, што га највјероватније ослобађа кривичне одговорности. Посебно што постоји акумулација емоција у том човјеку. Но сада ћете вјероватно да га уцјењујете и да му понудите да потпише пристанак уз ослобађање кривице као неурачуњивог или ћете му понудити робију. Да не би робијао, пристаће на ваше уцјене.

 11. šTA JE SAD BORENOVIĆU??
  NEMA SNIJEGA,PA SAD VALJA I PRISTUPNI PUT.
  DAJ ZAJEBITE PRIČU I POČNITE DA BUDETE PRAVA OPOZICIJA I SKIDAJTE OVAJ TUMOR SA NARODA.x-(

 12. Gledam i ne vjerujem ocima:“ako se nista ne desi, onda ce pravni tim PDPa pripremiti krivicne prijave“. Jalovina teska! Milorad se prepao, sav se jadan trese kad mu se ovakve „gromade“ opozicione isprse u nekoj banjaluckoj avliji! B-)

 13. Pa kad si se vec toliko raspisao onda si mogao i predociti neke dokaze s obzirom na ozbiljne napisane neistine da ne kažem laži!
  Nemam namjeru ulaziti u opsirne rasprave koje nemaju veze sa ovom temom! I ti i ja se sjecamo proslih vlada i njihovih rezultata i gdje smo bili i ko se pitao prije 8 godina!
  Sto se tice Vulica, stvar je jasna! Čovjek koristio nešto što nije njegovo i sad kad više ne može to da koristi treba gaziti po ljudima? Pa i ja sam koristio komšiniju garažu koja nije bila moja dok sam mogao, pa kad je vlasnik odlučio da je ruši, šta sam ja trebao? Da zovem Borenovića da mi bude advokat i da kukam po BN-u kako mi Mile otima garažu? Ili sam trebao sjesti u svog golfa i početi u „jakom efektu straha“ gaziti po ljudima koji rade svoj posao??? Samo ja nisam k’o Vulić imao privilegiju da me časte s jednim miliončićem, stanom i poslovnim prostorom, da jesam sigurno ne bih kao što je on umjesto jednog tražio tri miliona, nego sam i dan dans podstanar…

  Ko ne zeli da vidi

 14. Dosta brate tih Vulića. Okupirali državnu zemlju 30 godina i sad kad je država zamlju prodala mi treba da ih branimo!
  Sa druge strane baš ćeš ti Borenoviću da to rješiš! Daj mi neki slučaj koji si ti rješio!
  Ovo je čisto politikantstvo!

 15. @sasa75

  Vidiš da opozicioni političari u pokušaju gube pravnu bitku i argumentaciju. Nije lako tolike večeri probdjeti ispred starog hrasta, i biti uvjeren da si u pravu, i da dođe neko i skine ti mrenu sa očiju, pokaže stvarnost i činjenice.

  Nije im lako.

 16. Колумна Рајка Васића:“Како је дошло до случаја Вулић лајв“. Видим да Фронтал воли објавити његове колумне, ову нису, чисто да испоштујемо континуитет:

  Стварањем неодговрне јавне хистерије, данас је, тамо на неком градилишту у Бањалуци, неко могао изгубити главу.
  Читава једна групација неодговирних идиота, јавносних и политичких воајера, самозадовољиста, социоонаниста, журналоида и разних социјално сакатих и багавих протува, ујединила се и мјесецима терорише јавност неким Случајем Вулић, Криминалцем Радишићем и заштитом Парка, Пичке и Храста.
  Од свега, изгледа, ефекта је било на том сиротом Вулићу који је животињски подивљао у свом кавез ауту и ломио ноге људима. Вулић је једина жртва, али не државе, власти, права и криминалног пара Радишић – Додик, а то је 19.766. јунак с којим се Додик упарио у криминалу, већ жртва Чавићеве будалаштине да је у Републици Српској на сцени Режим.
  Чавић је директно одговоран за излуђивање Вулића и терорисање јавности. А са њиме и Иванић. И партије им.
  Шта показује Случај Вулић.
  · Нико од усраних медија и новинара, ни режимских чавићевих, ни опозиционих, ни отпозадиционих, оних који стоје иза и ваде га сад на овог, сад на оног, сад за онај, сад за овај рачун, није предочио објективну слику Слуђаја Вулић. Са изјавама. Са документима. Са мјерама инстанци. Са образложењима. Са ставом. Није то урадио на вријеме. А сви су новинари, новинарчине, јелде Јаунага. Сви Медији. Све Го Курац.
  · Невјероватно је да је Држава изузела толико њива и имања на два аутопута, без проблема са грађанима а да се један путељак не може ријешити у неким запретаним уличицама. Прецизније. Да су сви ти људи, на хиљаде њих, пристали на понуду и законе а да Вулић не пристаје ни какву солуцију. И још на силу неда да се гради пут на земљи која није његова. Очито је да се ради о неутаживој потреби социјалног потврђивања, медијске театрализације и перфектне суфлеризације.
  · Рушење ауторитета Власти, Државе и Закона. Што и јесте циљ Странаца, Великих Кројача, Функционалиста, Унитариста и Сарајевског Политичког Круга, односно бошњачких политичара. У тој деауторитетизацији, сарајевски бошњачки унитаристи би лако дошли на власт. По Морси већинском принципу. Дабоме, ту су и хијене олињалих репова типа Чавић, Иванић, Крсмановић. Они чекају какво ребарце или другу мању коску која ће им запасти након свеопште пропасти.
  · Са катастрофалним посљедицама рушење односа Држава – Поданик. И теорија и пракса државе и права потврдиће свакој правној прилуди да закони постоје не за Државу него за Поданике. Не да би се градио Режим него да би Поданици уважавали и подносили закон ради напретка друштва. Јасно је да Поданицима није увијек право и мило кад морају да трпе закон, као и други, али то је цијена изласка из пећине. Вулића су убиједили да је он Држава а да је Држава само Режим.
  · У свакој области има Сроњака, Цвоњака и Брабоњака. Они користе грађане из свог миљеа за своју промоцију и за одрађивање плаћених сезонских послова у борби против Режима. То је позната америчка тактика којом обучавају своје миљенике за пиједестал. И највећем бићу на земљи нанеси хиљаду резова ножићем и оно ће, на крају, пасти.
  · Институције, Власт и Држава, тај Страшни Античавићев Режим, плаше се случајева, и своје сјенке, који су инструисани, инструментализовани и минорни. И стално касне за тим случајевима. То даје храну и вријеме Сроњцима да усијавају павиљоне, храстове, путељке, криминал и све друге случајеве.

 17. Jedini smisao u Republici Srspkoj da se ova smiješna stranka PDP napokon ugasi i nestane jer konstantno smrdi 15 godina, pa dosta je više

 18. Јетра,

  врло конкретно,без увреде за прозване.

  Стварно људи шта нудите осим што прозивате ову власт за исто за шта су они вас прозивали и због чега нас јашу скоро осам година?

  Конкретно господо, знам да коректно не можете јер сте од истог материјала као ови јастребови из СНСД.

  Ако немате програм почните као СДС свакодневно наш програм по сегментима износити није проблем, свакако је то једини излаз.

  Ни они се не извињавају што туђе краду, немојте ни ви, ево ви причајте о пољопривреди јер су они већ узјахали на природне ресурсе и туризам, копирајте имате коментар на порталу поводом саопштења Цвијановићке.

  Обзиром како су ови што нас копирају то развијали кад су били на власти, доћи ћемо у ситуацију да молимо оног сатрапа Глухаковића и такве политичке и привредне громаде да нас сачувају од њих и можда од вас.

  Без увреде, само конкретно и на дјелу, немојте као ваши лопови у Палама и Српском Сарајеву гдје су за ваше и СДС-ове владавине затворене све фабрике са преко десет хиљада запослених, захваљујући између осталог и томе што су ваши, а сад и њихови кадрови, прва радна мјеста у животу добили као начелници и предсједници општина, што је незабиљежен случај у историји свијета.

  Није ово мој начин писања, али ми је преко главе политиканства ваше партије.

  Познајем Иванића, мислим да је паметан човјек, чуди ме да су оваква ситна политиканства његов ниво.

 19. sasa75, 30.07.2013. 21:07:05

  O, ти дрски човјече, како те није срамота рећи да ја лажем? Цитирај, партијски пропагандисто! Како немаш намјеру улазити у расправе? Није ти баш угодна истина. И пусти прошле владе! Прва влада Милорада Додика је исто била јако лоша, а саставио је 12 година од 1995. године. Сјећамо се ми предаје јасеновачке грађе, како би се онемогућила истина о страдању Срба и креирала лажна историја. Сјећамо се и да је излазио с посланицима из ФБиХ кад су посланици пролазили вјерски дио заклетве. Сјећамо се и кредита са грејс периодом од 20 и 30 година, које је подизао да би исплатио плате просвјети и пензије.

  Сјећамо се и овог:

  http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko

  Ни ово нисмо заборавили:

  http://www.youtube.com/watch?v=THDBa9rYEeE

  A занимљиво и како је издао своје политичке очеве:

  http://www.youtube.com/watch?v=4oalhajn-gs

  Зашто сте ударили на Вулића баш послије подјете Бориса Тадића? Ко је власник тог што се гради? Ко је наиван да повјерује да г-дин Радишић има 300 милиона КМ?

  И да је све тако како трудите, откуд вам право да физички малтретирате човјека и његове синове? Зашто му шаљете 25 специјалаца? Да ли је приступни пут који сте му експресно направили уцртан у регулациони план или је привремен? Зашто сте БЕТОНИРАЛИ ГРАД ЗЕЛЕНИЛА? Зашто је државна тајна власништво у Рафинерији? Зашто сте кршили законе на увозу мазута у Топлани? Зашто сте наградили амбасадорским мјестом човјека који је грађанима Српске продавао лијекове по 3 и по пута вишим цијенама од оних у сусједним земљама? За колико новца сте продали то земљиште код Медицинске електронике? Које су малверзације направљене са земљиштем Пољопривредне школе? Зашто је изградња парка Петар Кочић надувана на 6-7 милиона КМ или олимпијског базена са 5 на 17,6 милиона КМ? Зашто пасарела на Старчевици кошта 2,3 милиона КМ? Ко се уградио? Чему тендери ако увијек фаворити власти понуде најбољу цијену, а онда кроз анексе надувају радове на много већу цијену од понуђене? Зашто је убијен Милан Вукелић на 50 м од сједишта МУП-а РС и зашто ние откривен починилац? Зашто су супруге политичара из врха ваше странке помоћници министара? Ко је пустио министра Ковачевића да заврши основну школу?

  http://www.youtube.com/watch?v=8ge6E4hWKKk

  Зашто челници града ни након потписа петиције грађана нису дали папире на увид? Отворена је сумња да је почињено кривично дјело кривотворења докумената? И зашто се предсјендик РС петља у све то? Је ли то његов ниво? Зашто сте нас увалили у дугове 4,5 милијарде КМ, кад нисте способни да направите новац?

  Разумијем да си имао огромну корист од СНСД-а и да имаш јаке мотиве, али си јако дрзак када помињеш г-дина Вулића у том контексту? Ти ћеш имати олакшавајуће околности и бити у афекту страха кад Амери организују 5. октобар с ове стране Дрине. Ја нисам за такав сценарио, а Милорад Додик је овдје на америчким тенковима дошао на власт и помоћу хеликоптера који је јурио неког Фрању иза поноћи. У Србији је опет био на услузи Америма кад је обезбједио базу за 5. октобар. Зато је и сам у афекту страха, па сужене свијести вуче потезе који га још више укопавају.

  ЖЕЉКА ВУЛИЋА НИКО НИЈЕ „ЧАСТИО“ МИЛИОНЧЕТОМ, јер човјек је на свом имању и има право да тражи 10 милиона КМ, јер се не ради о општем интересу, већ интересу новопечених милионера, који до рата нису имали ништа осим њиве и стојадина, нити могу да објасне како су зарадили тај новац. И не измишљај да ис подстанар. Знамо се ми добро, подстанару.

 20. keyser soze, 30.07.2013. 22:08:39

  Редовно читам блог и Васића и Васковића. B-)

  Интересује ме како ви из комитета тумачите нападе друга Рајка Васића на друга Копању и двојац КУ – ДА.

  Погледајте шта је написао један од коментатора:

  „centar 1, 25.07.2013. 19:38:47 [85864]
  Sada je i javno: POČEO JE KONAČAN OBRAČUN ŽELJKA KOPANJE I MILORADA DODIKA (takva dva ego manijaka dugo su i izdržala da se ne sukobe), a evo na čemu temeljim takve tvrdnje:

  1.http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Falsifikovali-isprave-i-ostetili-Budzet-Banjaluke-za-54000-KM-201937.html Vlado Glamočić jedan je od najbližih poslovni saradnika Željka Kopanje i današnj dostavljanje izvještaja MUP-a Okružnom tužilaštvu protiv Glamočića direktan je nalog Milorada Dodika da se pokaže Kopanji da je spreman ići do kraja. Da se razumijmo Glamočić je najvjerovatnije i počinio ova djela za koja se tereti ali to se znalo i ranije, samo je sada Miloradu bilo neophodno da to iskoristi za lični obračun.

  2.http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Smijenjeni-Milan-Komljenovic-Radmila-Pejic-i-Svjetlana-Blagojevic-201176.html
  Komljenović je jedan od Kopanjinih najpouzdanijih ljudi, u tim krugovima slovi za Kopanjini desnicu:) Smjeni Komljenovića se pristupilo nakon organizovanog skandala oko trovanja studenata (što je Dodik lično odobrio) a sama ideja da se studenti otruju i da se na taj način napravi uvod za smjenu Komljenovića nastala je u glavi Gordana Miloševića-Dodikovog savjetnika. Komljenović je zbog svoje popustljivosti u Domu bio veoma popularan kod studenata pa se sačekalo da studenti odu kućama kako bi se izbjegli sigurni protesti zbog smjene Komljenovića.

  3.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=20&nav_category=167&nav_id=734473 a sve prethodno je zbog ovoga, u prethodnom periodu Kopanja je „NAMODRIO“ Dodika preko studenata i to tako da se Miloradu opasno trese tlo pod nogama. Ono što je takodje očito da Kopanja svaku vijest o sukobu Dodika i STUDENATA gura u srbijanske medije kako bi se priča i tamo primila, mora mu se priznati da mu je pošlo za rukom (vidjeti komantare na B92).

  SUKOB ĆE KULMINIRATI KADA KOPANJA USPIJE U SUKOB UVUĆI IGORA RADOJIČIĆA (ŠTO JE VIŠE NEGO BLIZU).“

  Мислим, смјењени директор Комљеновић је из Копањиног Кнежева, као и Гламочић. А знамо да друг Копања Америма није окренуо леђа. А и Игор је љубио руку стара-мајци из Вашингтона и појео кифлу с путером и комадима воћа за доручак. Нешто се велико иза брда ваља.

 21. Dodik: Ne stojim iza gradnje Grand trejd objekta, nisam naredio intervenciju policije

  „Nemam običaj da reagujem na izjave političkih marginalaca, ali nemoguće je ne reagovati na neistine i konstrukcije jednog političara u pokušaju, kao što je Borenović, koji je, zajedno sa još nekim liderima opozicije, instrumentalizovao porodicu Vulić manipulišući njima i zloupotrebljavajući ih za politički okršaj sa aktuelnom vlašću“, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu upućenom medijima.
  On ističe da pun snage nakon godišnjeg odmora, Borenović očito pokušava da po starom običaju dezinformiše javnost konstrukcijama i neistinama.

  „Potpuna je laž i konstrukcija da ja stojim iza gradnje pomenutog objekta, kao što je laž da sam ja naredio intervenciju policije. Tvrdnja da ga ja zovem telefonom je ništa više do neostvarena Borenovićeva želja. Lično sam se zainteresovao za ovaj slučaj i, nakon što su mi svi relevantni republički organi predočili svu dokumentaciju, uvjerio sam se da niko nije zakinuo Vuliće i predočeno mi je da ni jedan centimetar njihove zemlje nije uzurpiran. Žao mi je što se slučaj Vulić nije završio na miran način, kao što je mogao, ali da tako ne bude potrudili su se upravo Borenović, Čavić i slični njima. Međutim i njima treba da bude jasno da se i u ovom slučaju treba odbraniti pravo i zakonitost“, ističe Dodik.

  Dodaje i da iskreno žali na povredama koje je dobio Vulić i sve kroz šta su on i porodica prošli, jer sve se to moglo završiti mirnim putem i da isto tako žali i ranjenog policajca koji će ostati trajni invalid. „Niko nema pravo da napada i ranjavanja policiju u odbrani zakonitosti.“

  Napisao je u pismu i da Borenović, kao političar u pokušaju, nikad neće narasti najbolje govori njegov zahtjev za mojom ostavkom. „To jasno oslikava da ovdje nije u pitanju borba opozicije za Vuliće, već pusta želja da se sruši Dodik na bilo koji način, makar to bila i manipulacija Vulićima.“

 22. @drazenbl78

  Ne znam druze u kom si agregatnom stanju posljednjih sati ili dana, ali djelujes mi pravo nervozno i krajnje si naporan.

  Zasto mislis da ja tebi treba da odgovaram na sva ova pitanja?

  U mnogim stvarima se slazemo, ali problem je sto kad ljudi poput tebe se suoce sa drugacijim misljenjem, odmah su to stavovi SNSD. Nemam ja veze sa SNSD, mene samo nervira, tacno vidim koje se matrice prave, i kako se kreira „Slucaj Vulic“, s jednim jedinim ciljem, da se rusi vlast koja nije savrsena, daleko bilo, ali jedina iole funkcionalna varijanta danas. I kako se primjenjuju americki modeli individualizacije patnje i okupljanja ljudi oko pomoci slabijem, i kanalizacije njihovog bijesa.

  Tebe ne znam, djelujes mi dobar momak, ti se samo kacis na tu matricu ne bi li malo se ogrebao i za sljedece izbore pridobio malo podrske zbog tvoje jadikovke nad Vulicima. Ali kako je to krenulo, i kako je krenulo sve ovo oko Picinog parka, to su klasicni modeli obavjestajno specijalnog rata koji se vodi radi ucjenjivanja i eventualnog rusenja nekooperativne vlasti, koja je legalna i legitimna.

  Ne ocekujem da ovo skontas, vidim da si 78 godiste, vjerovatno nisi bio na ratistu, ja sam tri godine stariji, ne volim da se nesto pretjerano hvalim, okusio sam sta znaci kad si uvjeren u snagu tvoje vojske, generalstaba, republike… i onda cijela krajina pocne da pada, a najvise zbog toga sto je moral pao, ljudi vise ni u sta nisu vjerovali, svako sumnja u svakoga da je izdao, prevario, ukrao, slicno se desava i sada, sami sebe cemo pojesti… ubise nas ovi mediji, ubise u pojam ATV i BN, kad to sve pogledas gubis volju za zivotom, i pomislis „ako drugi krade, i ja cu…“, „ako drugi podmicuje, i ja cu…“, tonemo u spiralu osrednjosti…

  Jedino zasto sam se ukljucio u ovu raspravu je sto me nervira kako su se ljudi zajapurili oko ovih Vulica. Po prirodi sam kontras, mozda sam pretjerao, mislim da je to cestita porodica, ali nasjeli su brate na pricu opozicije, i nema tu ni jednog brate argumenta ni pravne podloge za tu euforiju, jedini ti argument zasto poslije posjete Borisa Radica. Pa ako vam je to argument, a ovamo covjek nema stvarnih prava na pristupnom putu, gradjevinska u redu, itd… Pustite stvari da idu normalnim tokom, nemojte se vise zanositi…

  Eto… odoh sada na spavanje.

 23. sasa75, 30.07.2013. 23:43:13

  Нисам ја никакав друг. Нисам ни господин, али друг поготово нисам. Другови су Радојичић, Ђокић, Додик, Радмановић, Живко Радишић, Латинка Перовић и други неокомунисти у псеудокапиталистичком руну.

  Нервозан нисам. Напротив, јако сам стрпљив. Упоран јесам, али то не значи да мијењам агрегатно стање. Алкохол ријетко конзумирам, а не пијем никакве лијекове, нити сам уживалац опојних средстава. Из коментара је јасно зашто овдје пишете и онда жестоко нападате на Мацановића који је до јуче био ваш страначки колега. И прекомбинујете са заборавивши да је крао за вас. Шта сутра кад скрене велика сеоба Срба из СНСД-а у СДС? Кад сваког опањкате како је крао за изборе посумњаћемо да сте владали са 7-8% реалне подршке, а остало купили и покрали. A написали сте да је позбнато за кога ради Мацановнић и које обавјештајне службе га подстрекавају. Мене занима да ми откријете о којим обавјештајним службама се ради? Овим што су нам довеле Додика „на грбачу“ или неким другим?

  Не вјерујем Вам да немате везе са СНСД-ом, јер Вам је сваки коментар везан за СНСД у афирмативном смислу, а доста оних који су против опозиционих партија, тако да то нису моје предрасуде. Појавили сте се на овом порталу након директиве да се активира систем на порталима од прије октобарских избора. Такође мислим да сте млађи од ’75. годишта, но небитно.

  Даље, ја се не „качим“ ни за какву матрицу, нити се „гребем“ за подршку на изборима, нити јадикујем над Вулићима. Само гласно дижем глас против ситуације да људе физички и психички малтретирате. Откуд неком право да Вулићу избија око или да му туче дјецу? На изборе и не планирам у наредних најмање 4-5 година, али ћу свакако снажно подржати одлазак актуелне власт, коју оцјењујем негативном оцјеном. Па ако наредни буду слични, и према њима исто. Као што сам некад једва чекао да оде СДС, па коалиција СЛОГА с Додиом премијером, тако и сада. Али није то до мене, већ до тих који су на власти. Резултати су видљиви. Чак се не можете похвалити више ни асфалтом, јер се тај нови почео распадати, а за нови нема новца. Направили сте базен, али немате новца да га одржавате. Правите аутопутеве, али неће бити самоодрживи итд.

  Не знам колико је власт легална и легитимна, кад су партијски војници попут Мацановића крали и варали на изборима. Но ја јој признајем и легалност и легитимитет, но ако једно причаш у кампањи и добијеш подршку, а друго радиш, онда не можеш тако 4 године. То се мора скратити. Шта је са структуралним дијалогом? Камо референдум о независности? Шта је са причом о српском министру вањских послова и мрском Лагумџији?

  Нећемо ми сами себе појести, но нас је упропастила власт трошећи оно што није зарађено, дијелећи нереално висока примања партијским послушницима по баби и по стричевима селектованим у државне институције, задужујући до три и по буџета. Не помињете у задње вријеме дуг у односу на фризирани БДП. Појела маца језик?

  Ја никад не помислим „ако други краде, и ја ћу“. Нисам скоројевић да морам украсти милионе да бих се удомио у Бањој Луци и лијечио комплексе инфериорности куповином скупих лимузина и стана у Центру. Не тонемо у спиралу осредњости него на дно купусне каце, притиснути снажно каменцом на којем пише СНСД. И такви биједни криминал Литванаца покривамо са 30 милиона КМ народних пара. А за цитостатике немамо. Па донесемо законе да се дуг приватизованих фирми претвори у акције (које су обезвријеђене на берзи, али номинална вриједност се надувава), тако да поново имамо државну имовину, коју ћемо поново продавати у бесцијење и то је та спирала, само није осредњости, него очаја. Не треба нам БН или АТВ да црним боје стварност, али ни РТРС да је боји ружичастом.

  А Борис Тадић је битан, јер је планирано да он остане на власти, јер је он вјероватно играч у причи. А ово насиље није сигурно „нормални ток“, нити треба пустити ствари. Треба јасно и гласно рећи: ДОСТА!!! Прво закон о поријеклу имовине, који сте зауставили, па онда причамо о нормалном току.

  Лаку ноћ!

 24. Jadna ova porodica Vulić koliko ih je ova nesretna opozicija iskoristila i izmanipulisala da bi preko njihovih leđa mogli danas da pljuju po policiji, udaraju po vlasti, ministrima itd itd. E žalosna vam majka ako su vam ovo jedini aduti za kompromitovanje vlasti, kako ste krenuli nećete ni u pola manje mandata osvojiti sljedeće godine jer narod nije ovca za šišanje, narodu je muka kukumatora i pljuvatora bez pokrića, manipulatora i kritičara bez vlastitih ideja i prijedloga kako dalje iz ove krize. Predlažite gospodo, konkretno za ove Vuliće, postavite se hipotetički i predstavite kako bi vi riješili ovaj problem da ste bili na vlasti. Naravno da nećete sebe stavljati u takve pozicije jer sa problemom niti ste upoznati kako valja niti znate kako bi ga riješili ali važno je blejati ko ovce u prazno. Jedini koji će ovaj moj komentar shvatiti ozbiljno je ribolovac jer će ovu moju ideju hipotetičkog postavljanja početi da koristi za promociju svoje stranke, odnosno davanja odgovora na konkretne probleme sa kojima se susrećemo i ja mu čestitam na tome.

 25. herctref, 31.07.2013. 01:29:41

  Opozicija je tražila da se održi sjednica Skupštine grada i na njoj riješava ovo pitanje.

  Ja ne vjerujem da bi i jedna druga vlast izuzev ove ovako se ponašala prema jednoj porodici.

 26. Nije ni Vulićevo maslo za ramazana. Da su pametni i iskreni u opoziciji bi podjednako kritikovali i Vulićevo seljačko lukavstvo i lošu vlast i Radišićevo brzo stečeno bogastvo.Ili otprilike ovako :da je Vulić u poziciji Radišića ponašao bi se isto kao i Radišić, a Radišić kao Vulić.Da je opozicija na vlasti ponašala bi se kao i sadašnja vlast i gore, bili su vlast.

 27. Dražen78bl,

  Da li znaš gdje mogu pogledati zakletvu prve vlade Milorada Dodika i izvještaj sa te sjednice Narodne skupštine RS?

 28. Poglavnik/ci i kumovi će da odu u penziju umjesto na vješala ili streljanje, doći će novi poglavnik/ci sa kumovima i idemo dalje, glupljeg/ih naroda u Jevropi nema niti će biti. Sreća pa će ‘narodi’ ovdje veoma brzo izumrijeti.

 29. Osvajač ti si car za medalju.
  Pa nije skupština grada gradsko sijelo, posle Vulića opozicija bi tražila da se raspravlja o svakom komšijskom sporu oko međa i raznoraznim glupostima.
  Opozicija je trebala konkretno da kaže kako taj problem da se riješii da poberu političke poene a ovako su samo napravili problem toj istoj porodici jer su ko fol skrenuli pažnju javnosti na njih a oni će kako vidim izgubiti to zemljište u kom su uživali. Idiotluk!

 30. herctref, 31.07.2013. 01:29:41

  „kako ste krenuli nećete ni u pola manje mandata osvojiti sljedeće godine jer narod nije ovca za šišanje, narodu je muka kukumatora i pljuvatora bez pokrića, manipulatora i kritičara bez vlastitih ideja i prijedloga kako dalje iz ove krize“

  Колико ја видим, у СДС се масовно учлањују браћа Срби, а СНСД све мање чланова успјева да одржи активним. У приватним разговорима видим да је многе срамота што су чланови СНСД-а, што је значајан индикатор. Осјећа се да брод тоне и кренула је нова велика сеоба Срба из партије у партију. Према томе, чини се да СНСД неће пола мандата освојити наредне године, поготово што ће до избора бити веома бурно, а могуће да се умјешају и Американци да вас брже одувају.

  На основу којег истраживања сте утврдили да је народу доста кукуматора и пљуватора?

  Пошто помињете критичаре без властитих идеја и приједлога како даље из ове кризе, као критичар сваке власти желим да Вам понудим идеје које сам нудио кроз текстове, али их нисте усвојили, или јесте накнадно, кад је касно.

  Пацијент се не лијечи кад је на самрти, већ је најефикаснија превенција, да уопште не оболи, или да се примјени тереапија у раној фази болести. Ви лијечите пацијента када падне у кому.

  У Бањој Луци сам предложио да се 40 милиона КМ који се одвајају на плате администрације преполови и 20 милиона усмјери на инфраструктуру по мјесним заједницама, јер је нереално да је просјечна нето плата око 1400 КМ (прије мјесец дана је смањена за 7%). Па сам предложио да се 4 милиона КМ одвоји за пројекат „Бања Лука – град беба“, за стимулацију рађања дјеце. Па сам предложио да се направи посебан фонд из којег би се давали бескаматна средства за повећање енергетске ефикасности, на стамбеним зградама и приватним кућама подједнако (демит фасада минимум 10 цм), чиме би се смањиле потребе за мазутом, дрвима, угљом. Предложио сам и производњу здраве хране на територији града за потребе градског становништва, а коју би уз контролу продавали директно произвођачи на 4-5 реонских тржница у граду.

  На нивоу РС сам предложио да не улазимо у кредите, већ да се покријемо онолико колики нам је јорган, да се окренемо стварању, да организујемо производњу хране за властите потребе и супституишемо увоз домаћом производњом. Увести електронску управу што би значајно смањило могућност корупције, а 2/3 садашњих административних радника (који су непотребни) пребацити произвођачима који извозе, уз то да Влада и даље даје плате и плаћа доприносе за те људе. Значи, не отказ, неко пребацивање у производњу. Наравно, уз нешто ниже плате, а растом привреде расти ће и примања запослених. Увођење високих стандарда у високом образовању, што би довело до побољшања квалитета произведених кадрова (дипломаца), квалитета наставе и затварања већине приватних и неких државних факултета који немају услове да то буду. Скинути намете са привреде и организовати модерно задругарство, а делегације привредне коморе послати на турнеју по милионским европским градовима да се договори тржиште за пољопривредну производњу. Укинути рекет и процентиће потенцијалним инвеститорима. Окупити људе са знањем из дијаспоре и ангажовати их на пооћи Републици Српској. Растјерати домаће незналице из врха власти, дати 50 милиона КМ годишње за 5 Нијемаца и Јапанаца, да уведу ред, рад и дисциплину и уреде државу. Тај новац ће се вратити већ у првим мјесецима.

  Све сам ја то предлагао, а свака критика је на мјесту и никад није била злонамјерна. Сада чекам ваш приједлог како се ослободити из дуга од 4,5 милијарде КМ, и у ком временском периоду? Кад ће робијати они који су иза себе оставили пустош? Па у рату смо имали Мљекару, Житопродукт, Фруктону….

 31. Petrojko, 31.07.2013. 08:49:27

  Уколико нису сакрили или спалили вјероватно постоји у архиву НСРС или можда посједује неко од СДС посланика из тог сазива. Било би занимљиво то ископати. Могуће да и РТРС има тај снимак у архиви. Да видимо тог Фрању у пиџами којег полубуновног довози СФОР хеликоптер како би се изгласала прва Додикова Влада.

  Додик је имао 2 посланика, а СНС и СП много више. Погледајте данас! СНС не постоји, неки су у ДНС-у, Хаџи-Јован Митровић је у напредњацима а неки у СНСД-у. Неки социјалисти су у СНСД-у, мало их је остало у СП-у, а и др Јандрић сада има своју странку. Загрљај Милорада Додика је загрљај удава. Упозоравао сам ја овдје и г-дина Босића да му превише не прилази. 😉

 32. Бога ми, и СДС поново оштро:

  „Комплетан пројекат који се гради преко пута Медицинске електронике је заснован на фалсификатима. И ево, од овог момента позивам МУП и Тужилаштво да изузму фалсификовани ЗК извадак и ПЛ, да узму оригинални ЗК извадак и ПЛ, и утврде ко је крив за фалсификате на основу којих се зидају зграде од 200 милиона КМ.“

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JStX8J4OTDg

  Биће и да имају аргументе кад овако сигурно наступају. Могле би неке значајне њушке и на робију. Чини се да се овдје ради о удруженом злочиначком подухвату и да је Миле Радишић само жртвован за интересе крупног капитала. Можда објасни све једног дана!?

 33. Vidi dražene moram biti iskren jer je i to bolje nego da ti pričam iza leđa. Ti Amerikanci što se fališ sa njima želim da ti budu članovi porodice. Ne znam koji normalan mozak može pružiti ruku prijateljstva i pomoći Amerikancu. Alal ti vjera.

  Što se tiče tih prijedloga što si davao svaka čast pozdravljam, ali ti si jedan takav, ne odlučuješ, tvoj glas slabo se čuje i nisi željan vlasti za razliku od opozicije koja ima sve ovo što ti nemaš ali opet ne predlažu ništa a žele sve ovo što sam nabrojao. Meni to govori da je opozicija mrtva i da nema kapaciteta da bilo šta promijeni. Za sve ovo godina koliko pljuju i kukumaču jedini kršten zakon koji je predložen je zakon o porijeklu imovine i to je sve. Ti dražene ako hoćeš da se tvoj glas čuje lijepo u opoziciju pa kad tvoji prijedlozi budu prepoznati narod će to nagraditi na izborima a ti opet pređi u opoziciju pa sve tako u krug i popravljaj stanje predčlagajući konkretna rješenja određenih problema.
  Nemoj sad da mi truniš da te politika ne interesuje da nećeš da se njome baviš i raznorazne gluposti, ako ćeš mi to reći onda nemoj da se žališ i ništa da predlažeš jer bolje je i ćutitai nego na internetu bilo šta predlagati jer ćeš postati isti kao i ribolovac pa u komentarima na frontalu predlaže ministru šta treba da radi- da nije smiješno bilo bi žalosno. Ideje i prijedlozi se upućuju tamo gdje se odlučuje.

 34. herctref, 31.07.2013. 14:34:56

  Ja међу члановима породице имам и Американце, но ја нисам мислио на нормалне грађане Америке (који су против НСП-а), већ на оне Американце који су довели Додика на НАТО тенковима на власт и назвали га „дашком вјетра на Балкану“. Ја се не хвалим никаквим Американцима, већ сам само констатовао да ће они кренути у рушење Додика и да би боље било да се сам повуче и препусти власт странкама које нису усавршиле мафијашко структурално дјеловање, него да га мрцваре као Милошевића, или не д’о Бог Гадафија. Не знам како смијеш написати да „нормалан мозак не може пружити руку пријатељства и помоћи Американцу“, а да не попасеш партијску дисциплинску:

  http://www.blic.rs/data/images/2012-09-05/271051_banjaluka01-igor-radojcic–i-medlin-olbrajt_orig.jpg?ver=1346881642

  Не знам ко стоји иза њега и чији је, али г-дин Чавић редовно износи аргумете о криминалу дијелова власти, задње двије изјаве Огњена Тадића и Ненада Стевандића говоре и да СДС показује зубе, да нуде процесуирање криминалаца, што је битан предуслов да се крене напријед. Што се мене тиче, ако они буду као ви сада, неће ми сметати да раме уз раме с вама њих критикујем и прозивам. Али сада је приоритет отјерати гарнитуру, која по много чему подјећа на мафијашку организацију, са власти. Ја нећу у опозицију, јер сматрам да је потребно нешто потпуно другачије од ових странака – интересних удружења да би се испливало из овог блата. Мој глас има већу снагу ако нисам члан странке. А вјероватно ћу на овим општим изборима јавно подржати све опозиционе странке. Идеолошки сам најближи СДС-у, а никад нисам гласао за њих. Сигурно ћу им помоћи, јер је власт прешла сваку мјеру. Сваки просјечно интелигентан човјек може да види куда све ово иде и да ће Република Српска доћи у позицију у којој је сада град Бања Лука. Једноставно, ја имам много пријатеља, познаника, па и рођака у вашој партији, и немам ништа лично, али не могу да ћутим када реално слиједи још већи очај. Рјешења предлажем и власти и опозицији. Мени је свеједно ко ће испунити. И не тражим ништа заузврат. Ја се политиком бавим и ако нисам члан неке странке, и ако нисам на листи кандидата. Сви ови наши коментари су политика. мислим да је јако значајан притисак јавности. А кад ми неко завлачи руку у џеп и расипа новац, онда ја гласно кажем о чему се ради. Не знам колико вам је смијешно, али су неки приједлози с интернета и усвојени. Чита ово и власт и опозиција. Наводио сам примјере. Има овдје људи који су ништа мање креативни и добри од оних који су у врху политичких партија. За бољу Републику Српску су потребни још бољи.

  Предложио сам г-дину Гаврановићу конкретне ствари, рекао одакле да узме новац, на јавним расправама давао конкретна рјешења, али те расправе су про форме. У Скупштину града с ене улази силом. Могу преко медија, јавних расправа, писама или у директној комуникацији. Предлагао сам на све начине, али то ће се прихватити само кад дође вода до грла.

 35. Neču uopšte da se raspravljam sa tobom jer mi pripusiješ neke stranke a smijem da kažem šta hoću upravo zato što račune ne polažem nikome. Žao mi te što su ti amerikanci rodbina. Ako si Gavranoviću pisao u komentarima na frontalu onda si presmiješan. Ne znam što mi prebacuješ to da kriminala ima u vlasti kada nikada nisam ni rekao da kriminala nema. Ja sam samo realan i gledam stvari realno pa tako mislim da je opozicija jedan teški bolesnik na umoru, kome je na trenutke dobro a većinom mu je loše. Te zube što SDS pokazuje vidim i ja ali su mi smiješni jer su im zubi pokvareni i truli, a džepovi im puni orasa samo što se ne vide javno, zaviri malo u bekstejdž pa onda pričaj o opoziciji. Nekadašnji predsjednik države, ugledni član SDS-a a sad ministar Šarović od kako je došao u fotelju samo sam ga jednom vidio na televiziji da ukaže na neke probleme u RS a problema toliko ima. Znači neće, boli ga uvo za mene i tebe, dobro mu, a ima i ružnu prošlost pa valjda nema obraza da priča. Zna li neko je li upošte taj čovjek živ, nisam ga ni vidio ni čuo mjesecima….

 36. Пратим овог Дражена, и лик је екстра, крајње интересантан и веома користан за посматрање. Чова бураз, тотална си легенда, цијеним то што си загрижен и вјерујеш у неки курац, да си у стању сатима да сједиш за тастатуром, мој дубоки наклон, тога нам у овим временима фали. Пустио бих те да мељеш и даље, али морм се осврнути на пар бисера:

  „ЖЕЉКА ВУЛИЋА НИКО НИЈЕ „ЧАСТИО“ МИЛИОНЧЕТОМ, јер човјек је на свом имању и има право да тражи 10 милиона КМ, јер се не ради о општем интересу, већ интересу новопечених милионера, који до рата нису имали ништа осим њиве и стојадина.“

  Да ли ће инвеститор Гранд Трејд платити за имање Вулићима милион или више КМ, ствар је њиховог договора, и ничим није регулисано да је то општи интерес. Оно што је општи интерес је дио градског земљишта на којем се гради комунална инфраструктура, саобраћајнице, итд.

  ЋКомљеновић је један од Копањиних најпоузданијих људи, у тим круговима слови за Копањини десницу:) Смјени Комљеновића се приступило након организованог скандала око тровања студената (што је Додик лично одобрио) а сама идеја да се студенти отрују и да се на тај начин направи увод за смјену Комљеновића настала је у глави Гордана Милошевића – Додиковог савјетника. Комљеновић је због своје попустљивости у Дому био веома популаран код студената па се сачекало да студенти оду кућама како би се избјегли сигурни протести због смјене Комљеновића.“

  Овакве конструкције и теорије завјере не може смислити ни највећи параноик и шизофреник. Додик и Милошевић наредили тровање студената како би смијенили Комљеновића који је популаран?! Смјена Комљеновића је рутинска ствар, човјек је већ ставио мандат на располагање. Смијењен је вјероватно на влади да се нико није ни почешао. Можда је Нада Тешановић зијевнула, то је била најзначајнија реакција.

  „Прво закон о поријеклу имовине, који сте зауставили, па онда причамо о нормалном току.“

  Закон о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела већ постоји и примјењује се, и даје резултате. Овај на који мислите који је предложио професор физичког васпитања и гуслар Вукота Говедарице је пун правних нонсенса и недоречености, а има проблема и са уставом- Такође таква пракса не постоји нигдје.

 37. miladin

  Спреми да те детањно „проанализира“,закључи да нема шта да дискутује с тобом,а онда да те помиње у сваком следећем коментару.

 38. Ja nešto sumnjam da će te orkestriranim napadom na PDP, glasnogovornici vlade uspeti da riješite ovaj problem. Opozicija ova j proble vrlo vješto koristi, a vlast vrlo vješto bi želila da odbrani neodbranjeno. Pošto ,po meni, narod to gleda sa uvjerenjem u regularnost, jer je do sada mnogo neregularnosti, nema šanse da će te ubijediti nekoga u ispravnost politike koju vodite i da ste zagovornici poštenja. Nažalost, izgubljene 8 godina za lakovjernost, prevaru i laž. Nije tzv predsednik naivan, zna o n da je kraj, ali hvataj što uhvatiti možeš, nek ostane unučićima jer svakako se mora odgovarati.

 39. Glas istoka, 31.07.2013. 20:47:37 [86499]

  „Nažalost, izgubljene 8 godina za lakovjernost, prevaru i laž.“

  Јебање народа у мозак:

  – 12 година је СНСД са својим трабантима (спс, днс)јебе народ у мозак!
  – 3 крваве године Радован и његови полтрони (сад вјерни чланови СНСД-а) су туцали нам мождане ћелије (вријеме ратних профитера (дезертера) нафтом и цигаретама)
  – 2 године Младен Иванић – продаја Кристал банке за 1 евро,
  – 2 године Драган Микеревић (био пољопривредник у рату и послије рата, сад сувласник Каридала)
  – 1 годину Перо Букејловић, трагична личност политичке сцене, нису му опростили што је напунио буџет, а жељезнице пословале у дебелом плусу.

 40. Буда,

  каже глас да се напада ПДП, што се мене тиче није тачно, они сами себе нападају својим политиканством умјесто да као опозиција конкретно наступају, зато сам написао горњи коментар и опет понављам чуди ме да ову шупљу толерише Иванић.

 41. ribar, 31.07.2013. 23:32:27 [86512]

  Ма старац, мени је више мука од јаловог препуцавања. Поента моје приче: Иванић, и Радован су мале маце (пичкин дим) за ове криминалце на власти. 12 јебених година владају и стално се враћају на продају банке, лошу приватизацију а нико, али нико не пита их шта су то они урадили за 12 година?!

  А само су продали Телеком за милијарду марака, проћердали те паре, изгубили привреду, изгубили радна мјеста, непотизам и корупцију довели до усијања. И они узимају себи за право да причају о криминалу? За 12 година, дијете се роди, прохода, проговори, заврши пети разред, сексуално сазријева, само код режимлија све мућак до мућка.

 42. herctref, 31.07.2013. 16:58:49

  Хајде, свима је јасно да си црвендаћ. Знам да је данас многе срамота, али нико те не тјера да овдје шириш пропаганду. Видио си Игора у загрљају женетине која је сипала радиоактивни уранијум по српској дјеци, а за Додика рекла да је „дашак вјетра на Балкану“. Американка! А син од моје тетке се оженио Американком и има кћерку Американку. Стриц ми се оженио Американком, а она се одушевила филмом „Тежина ланаца“, копирала својим пријатељима, као и српске филмове. Иде редовно у протесте против банкара, против америчког војног ангажовања у другим државама. Ако жалиш што неко има такве људе у родбини, размисли да ли си фашиста. За разлику од Олбрајтове, они су благонаклони нашем народу. Република Српска би одавно банкротирала да нам не шаљу новац, ови моји Амери и многи други наши радници у иностранству.

  Г-дину Гаврановићу сам рекао директно неке ствари, нешто сам рекао медијима па он прочитао, нешто написао у дописима или писмима одборницима, а и оно што пишем на Фронталу понекад прочитају они који требају.

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=28412

  Вјешто скрећеш причу на опозицију, а чињеница је да су лопови који су били у СДС-у углавном пришли вама у СНСД. Мало ко је остао. Господа Босић, Лазо Марић, Стевандић, Огњен Тадић, Божидар Васић, Латиновић, Вукота Говедарица нису имали позиције у власти и нису покрали десетине милиона, а то су људи из врха, предсједник и потпредсјендици, чланови ГО. С друге стране, друг Радмановић је из подеране пиџаме (Шеки свједок) и од стојадина стекао оно што има данас. Милорад Додик oд продаје паприка на загребачкој пијаци до виле на Дедињу вриједне неколико милиона КМ и још много тога. Да видимо шта је имао и шта има министар Ковачевић? Па Тегелтија. Прво у огледало погледајте, па онда о другима. Свако ко ради за такву организацију која подсјећа на мафијашку дио је удруженог подухвата, па тако и вас неколико адвоката црвендаћа који се кријете иза никова.

 43. miladin, 31.07.2013. 18:01:03

  Нико вам не брани да ме посматрате, а ја вас позивам на паралелно психијатријско вјештачење личности вашег вјерског вође Милорада Додика и моје маленкости. Можете ме посматрати и обавјештајно-безбједносно, али за тим немате потребе, јер ја ништа не кријем. Све вам напишем под мојим именом (Дражен Милосављевић). Нисам агресиван, предлажем ненасилне методе промјене власти, тако да ми не морате слати 25 специјалаца у двориште. Не сједим сатима за тастатуром. Дошао сам кући тек око 00:30. Истина, на интернету доста читам, али ви сте ми тек забава и не доживљавам вас озбиљно. Нисте ниво. Вратите нам Мазалицу и Баштинца, прву лигу. С тим да Мазалицу на паузи за топли оброк може замјенити Талић или Цвелетова куја.

  Што се тиче г-дина Вулића, он може да се договори са г-дином Радишићем, али очигледно да човјек не пристаје да му се руши имање. И који интерес имају порески обвезници да се из њихових средстава гради приступни пут у сврху рјешења спора два појединца? Поготово ако је тачно да су у грунтовници фалсификовани документи.

  Што се тиче смјене г-дина Комљеновића, само сам питао вас из СКОЈ-а како тумачите нападе друга Васића на друга Копању и у прилогу поставио оно што је написао човјек из Копањине непосредне близине. Након смјене друга Касиповића, ова смјена је још један удар и умањивање моћи друга Копање. А чињеница је да је оно што друг Васић напише ехо мисли Милорада Додика. А друг Копања је јавно говорио да је амерички човјек, да је добио неколико милиона за НН, у којима је хвалио друга Додика и остале другове. Сада ми интересантно да ли ће Амери преко друга Копање да се обрачунавају с другом Додиком.

  Закон о поријеклу имовине вам је ноћна мора и све је јасно свима који имају коефицијент интелигенције преко 60. А кад немате аргументе онда ударате на личност. Што би професор физичког – гуслар био мање вриједан од дошколованог месара или наставника историје?

 44. Budhhalo 31.07.2013. 22:51:07

  Jedino je vlada M.Ivanića bila ozbiljna vlada. Znaš da je sustigao isplate plata, da je penzije povećau za 100%, da je otvorio 40.000 novih radnih mjesta, da je ukinuo fantomske firme 8jedino je Bisićka blokirala firme-koje neplaćaju obaveze) , od Telekoma napravio firmu, Šume postalovale sa dobiti, povećao se budžet RS za 100 %, uveo reformu u poreskom sistemu. Ali nije znao sa novinarima ili možda je smatro da ta oblast mora biti nezavisna. Pa su onda svi pljuvali po PDV-u, a gdje bi bili da nije uveo taj PDV, što ga sada niko ne ukine, nije dao privatizovati šume tom Doikovom savjetniku Dejlu, pa mu napakovaše optuženicu, osujetio je plan uništavanja uloga građana u Kristal banci, šta bi bilo da je pustio banku da propadne? Itd, itd … . Zapamti Budhhalo samo nas prof. političke-ekonomije može spasiti, kao što je uradio 2001, i niko drugi. Pa ti predlažem da moliš boga za njegovo zdravlje jer samo tako može biti bolje tebi i ostalom narodu RS.

 45. herctref, 01.08.2013. 12:35:15

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Откуд ти то? Откад си ти на Фронталу? Знаш ли Ти да сам ја на изборима 2010. јавно подржао у наслову поменутог др Золака, лобирао јавно за њега лично, а коме не одговара ПДП, савјетовао да гласа за СДС, СРС РС или ДП. При томе процјењујем да сам Золаку излобирао најмање 40-50 гласова, а г-дину Ђорђу Умићевићу из СДС-а тек 10.

  На локалним изборима сам формирао с пријатељима листу независних кандидата, а иако сам у пријатељаким односима са др Стевандићем, нисамо га јавно подржали, но смо понудили нашим гласачима да одаберу Стевандића или Чавића, иако су и ПДП, и СДС и ДП ту играли прљаво. Лично сам са члановима породице гласао за др Стевандића, јер га познајем лично, комшије смо, нема гријехова из власти као г-дин Чавић, мада су обојица сјајни у НСРС као опозиција. Био сам љут на обојицу, као и на људе из ПДП-а, јер се нису договорили око заједничког кандидата, којег бисмо подржали. И то је био други пут да гласам за др Стевандића, јер сам му дао глас и кад је био кандидат Српске странке РС за ПСБиХ, али за СДС никад нисам гласао. Врло је могуће да ћу 2014. гласати по први пут за њих, а сигурно да ћу снажно лобирати за СДС, али и за друге опозиционе странке код људи који не воле СДС. Парадокс је да никад за њих гласао нисам, јер су ми драги и господа Ђорђе Умићевић, и Божо Васић, и Лазо Марић. Познајем приватно по дубини многе дивне људе, а имају и неколико честитих омладинаца, мојих познаника.

  Од свих тих људи сам имао позив да уђем у СДС, а имао сам и од неких других странака. Но ја мислим да би им то било контрапродуктивно и да бих могао постати проблем за странку након избора 2014. године, јер бих критиковао све негативности. Власт СДС-а у Добоју ми се уопште не свиђа, као ни платформа са СНСД-ом. Но свјестан сам да г-дину Босићу је тешко да држи све под контролом и да мора да прави компромисе, али сам сигуран да неће створити мафијашку организацију, на коју личи власт Милорада Додика.

  Ето, ја сам човјек свој, а тешко ме може мама или жена (иако сам папучар) контролисати, а камо ли нека странка. У сваком случају, сматрам да СДС једини има снагу да вас помете 2014. и снажно ћу им дувати у једра. Наравно, и др Золак ће добити значајну подршку, као и неке друге опозиционе странке, уколико се мојим познаницима не свиде моје сугестије. Само нека изађу да вам видимо леђа! B-)

 46. Odlično, hvala, to sam želio da čujem. Faktički ti si SDS-ov čovjek i sakupljaš glasove po ulici za njih. Razlika između tebe i mene što ja to u životu nikada radio nisam niti ću raditi po stare dane. Politikom se ne bavim niti ću se baviti. Ako misliš da ja pisanjem komentara ovde sakupljam kojekakve glasove onda si u najmanju ruku smijšan, ali boli me briga misli šta hoćeš. Lični mislim da se pisanjem komentara na bilo kom portalu ne može niko ubijediti da glasa za nekoga. Tebe lično smatram lošim političarem jer se kao i mnogi ovde ne možete da pomirite sa činjenicom da 100 ljudi razmišlja na sto načina. Čim čovjek upita nešto da se ovde dokaže, zatraži neki dokaz za ono što se izjavi odmah ga strpaju u SNSD što je krajnja budalaština ali baš me briga meni ne smeta da me strpaš u HDZ kad mi je savjest mirna jer ne pripadam nikome. Takve konstatacije mogu samo tebe da diskredituju jer donosiš pogrešne zaključke, konkretno, ako ti kažeš da sam nekakv crvendać, a oni koji mene poznaju i čitaju ove komentare, mogu samo da te smatraju za budalom jer je to notorna glupost. Meni time nisi nanio nikakvu štetu jer si mlatnuo glupost a sebi jesi jer ako si mlatnuo jednom mlatnućeš i drugi put. Ako mlatneš više puta ko će te sutra saslušati, nećeš doći u priliku da te tvoje ideje ni izložiš u startu će te eliminisati jer si mlatio. Prosto.

 47. Petrojko, 01.08.2013. 07:56:33 [86531]

  Па ти си тотално загрдио. Де прочитај поново шта сам ја написао, па онда коментариши партијски дорадниче.

 48. буда,

  слажемо се да су ови у најмању руку једнаки старим властима, коментарисао сам због Иванића, не могу да схватим да пусти ове његове да причају о непотизму, Вулићима и сличним стварима кад су практично избори пред вратима, нигдје ништа конкретно.

  Ако немају шта предлажем да раубују мој програм, дио који још није фалсификовао СДС ових дана.

  херцтреф,

  молиће мене твоји да спашавам свој програм и да га проведем догодине, знаш зашто?

  Зато што је тачна Дизнијева констатација да „Онај ко нешто осмисли он то зна и остварити“, значи, ја не кажем шта треба да раде министри, они треба да слушају шта говоре и желе они који се у њихове ресоре разумију, ја би био сретан да бар дио нашег програма реализују кад имају право печата.

  Очигледно да нису нешто осмислили па немају шта ни реализовати.

  Нажалост све досадашње власти имају савршен смисао за уништити, морам признати да је и то памет, ваља овако из*ебати народ а да ти главу не скину.

  П.С. Какви су то изливи пријатељства према мени, па онда опет напад, кад мислиш озбиљно?

 49. Lovac,
  moj mozak ne može da shvati tvoj mozak nikako. Koliko tebi treba puta čovjek ponoviti da postoje ljudi koji ne mogu razmišljati kao ti i da to moraš da prihvatiš. Ako to ne možeš da svariš, kao prvi preduslov da budeš dobar političar, batali ti politiku i posveti se lovu. Kako vidim da ti tuđa mišljenja teško padaju jasno je svima da su tvoji politički dometi jako mali. Mani se ti ministarskih ambicija i ostalih ozbiljnih funkcija kada će ti mandat proći ućutkivanjem neistomišljenika a to nikome još ne treba. A proći će dosta vremena da ti shvatiš da ja nisam tvoj neprijatelj nego savjetnik i to vrlo važan savjetnik koga ti na momente slušaš a na momente ne. E pa ako savjetnika ne slušaš mora te ružiti i ukazivati na mane a ti ne smiješ da se ljutiš. Meni je jako žao ako tvoji prijatelji aminuju sve što ti izjaviš jer ti to pravi prijatelji nisu. Pravi prijatelj će te svaki put naružiti kada zabrljaš. Ja ti jednostavnije objasniti ne mogu tvoje posljednje pitanje. Ako ti ovo ne razumiješ što sam napisao najiskrenije ti kažem štap i crve u ruku i negdje pored rijeke i uživaj.

 50. buddha, 31.07.2013. 22:51:07 [86508]
  Glas istoka, 31.07.2013. 20:47:37 [86499]

  „Nažalost, izgubljene 8 godina za lakovjernost, prevaru i laž.“

  Јебање народа у мозак:

  Izvini, jel to hoćeš da kažeš da narod sam sebe jebe u mozak?Stvarno mi nisu jasni neki komentari koji sile taj isti narod da misli onako kako ti i neki drugi hoće.Pusti narod da bira i ti imaš pravo glasa.

 51. herctref, 01.08.2013. 14:47:28

  Хало, психоложе са пијаце, не скупљам ја никакве гласове по улици, него познајем толико људи који уважавају моје мишљење, јер знају да сам боље од њих упућен у политичка збивања. За разлику од мене ваш наступ се готово не разликује од наступа Кеховиних свједока. Само они нуде неки часопис „Кула стражара“, а ви Љепојевићев љетопис „Чувар Српске“. Њихов духовни вођа је стражар, а ваш чувар, док ви, активисти с дна ланца исхране, куцате од врата до врата исто као и њихови активисти с дна ланца исхране (Бојан В. прим. прев.).

  Дакле, понављам да сам само свој човјек, а да сам помагао и опет ћу опозиционим странкама. Када ме питају познаници за кога да гласају, ја ћу сугерисати вјероватно СДС овај пут. Ако им се не свиђа, ја ћу рећи „Имате ПДП, само изађите да се нешто мијења. Горе од овог тешко да може. Знам да су и други били, али овако никад било није.“

  Разлика између тебе и мене је што се ја представим именом па ти ово напишем, а ти се кријеш иза ника и подваљујеш мени, иако сам ти све искрено и детаљно објаснио. Разлика је што ти имаш неки лични интерес, а мој интерес је да се мијења, па ако не буду ти други ваљали, одмах и њих ћемо мијењати. Ја сам био опозиција свим владама до сада, али нисам бунтовник без разлога. Сваки пут сам имао дебеле разлоге.

  Је с’ то ти Бигеру Тригеру, живота ти? :D:D:D

 52. 100% ja pred penziju imam neke koristi od neke stranke. Lupaš opet. Ti si mlađi pa je logično da sakupljaš glasove pa se valjda ovajdiš nekad o nekog političara. Ali nije to više bitno, bitno mi je da si priznao da si manje više SDS-ov čovjek. Moguće je da te neko ucjenjuje pa sve ovo moraš da pišeš.

 53. AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAH

  Herctrol pred penziju… Jel’ to neka invalidska bonus gratis od Mastila?

  Bogtejebo što ovi trolovi suču.

  Na kraju će ispasti da je herctrol roditelj Keyserov, onaj što ga je SDS lišio dostojanstva i čovječanstva. Eto španske serije za prodati RTRS-u.

 54. herctref, 02.08.2013. 02:08:03

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААААХА

  Уцјењује мене неко? хахахахахаааааааа Пакистанска тајна служба ме уцјењује да подржим мање-више СДС. А шта хоћеш, да подржим Чавића? Иванића? Михајлицу? Ево, дајем ти да бираш коју опозициону партију да подржим. Само да одете ви. У пензију. Ако ћеш у пензију, онда би могао бити и унук Симе Ороза. Он памти детаље још из четр’ес’ друге. Што не рече, јадан, да улазиш у андропаузу? Ја да сам хтио да се „овајдим“ некад о неког политичара „пришлепао“ бих се партији на власти, и тако редом, како која власт се промјени, увијек уз оне на власти. Него, реци ти нама како на пијаци, сам себи уплаћујеш доприносе или пензију добијаш од странке?

 55. буддха,
  Та продаја за 1 евро, није баш тако. Ишло се у спашавање шта се спасити може. Јел требало да Кристал банка иде у стечај, да стотине људи остане без својих средстава-улога, а све то у интересу три олигарха, којима је Додо дао кредит (ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА МАРАКА) и који су све урадили да банку гурну у провалију.

 56. Petrojko, 02.08.2013. 08:25:44 [86579]

  Петројко, де мало човјече рационално размишљај. Иванића поштујем због његових академских достигнућа (најмлађи докторант, одличан предавач). Мораш признати да је тотално лош лидер (почевши од постављања Микеревића за премијера, Докића за министра – овај је осуђен условно на 3 године, до распада странке), лоше руководи странком, лоши су опозиционари. Као да је без крви.

  Мислим да је то била лоша одлука продаја банке за 1 евро (па јеботе само пословни простори Кристал банке су вриједили неколико десетина милиона евра). Те кредите које помињеш морали су бити обезбјеђени гаранцијама, овако је заиста смијешан изговор ‘спаси што се може спасити’.

 57. Bojan5150, 02.08.2013. 02:25:00 [86576]

  „Jel’ to neka invalidska bonus gratis od Mastila?“

  Није више Мастило директор Фонда ПИО, сад је неки Милић Младен.;)

 58. Ja hoću da ti podržiš SDS jer si njihov. Taj humor koji plasiraš je pokazatelj kad čovjek nema argumente da ospori navedene tvrdnje. Obično se tada upotebljava ironija i okreće se na šalu. Još koji komentar i doći ćemo ni ta da si ti lijepio plakate SDS-a ili se uveliko spremaš da to radiš.

 59. Бигер Тригер, 02.08.2013. 10:30:05

  Нећу лијепити плакате СДС-а, него Лакташког клана. 😛

  Али ја ћу то по дану, нећу се крити као ти, мишу. И мало ћу креативније и без увреде за чланове. Увелико се спремам да подржим опозицију. Опозиционе партије ће добити најмање 200 гласова захваљујући мојој маленкости. И прошли пут 2010. сам огранизовао по селима превоз оних који никад не гласају да изађу за опозиционе странке. Овај пут имам већи мотив. А СДС има све више добрих момената, па могуће да ће добити највише. Нека се боре за колач, па ко буде бољи, добиће гласове. Најбитније је да ви одете.

 60. Svaka ti čast mladi regrutu. Bolje bi ti bilo da lijepiš i plakate tvoje stranke, pusti ti klanove-o tome će sud da kaže svoje ako bude bilo potrebe. Navijač najviše pomaže svom klubu ako navija za njega a ne ako spominje njegovog protivnika, ne voli to narod, znaš. Moj ti je savjet kantica sa ljepilom, skale, posteri i pravac bilbordi.

 61. Skidam kapu ovoj dvojic ljudi.
  Zolaka ne poznajem dobro, sto je rekao tacno je.
  Za Borenovica se ogranicavam samo na ovu izjavu, jer je rekao u lice istinu u vezi ovog kriminala.

 62. Бигер Тригер, 02.08.2013. 13:59:26

  Секташ, ја да сам хтио да лијепим плакате и извучем личну корист, био бих у вашој секти. Мислим да је ефикаснија сатира, зајебавање власти. Што се тиче навијања, увијек сам на страни слабијег. Имао сам у дјетињству другове који су увијек навијали за првог на табели. Тако ме не би чудило ни да тебе послије избора 2014. видим на страни данашње опозиције. Судећи по твојим постовима, љепак се превише испаравао. Одбројава вам се ситно, а ја ћу помоћи опозицији да вас помете. Ако вам прије тога Дроњак и Мацановић не запрже чорбу.

  B-)

  Ево, ако већ инсистираш, лијепићу плакате Лакташког клана. А ти носи кантицу и туткало.

 63. Hvala ti na ponudi ali meni je ispod časti podržavati bilo kog danas političara jer su se svi izredali. Svi do jednog su po nešto ukrali od naroda a ja lopove ne dijelim na male i velike, lopov je lopov, ako je ukrao malo ukrašće i više čim mu se ukaže prilika. Tebi sretno u promociji lopova ali skidati jedne lopove i dovoditi druge nema svrhe do lične koristi, sve ostalo je demagogija.

 64. herctref, 02.08.2013. 15:04:51 [86598]

  „Svi do jednog su po nešto ukrali od naroda a ja lopove ne dijelim na male i velike, lopov je lopov, ako je ukrao malo ukrašće i više čim mu se ukaže prilika.“

  Значи треба оставити ове садашње лопове, иако су ДОКАЗАНО НАЈВЕЋИ лопови?! Браво!!!

 65. Hmm, gledam ove komentare mladih socijaldemokrata, i ne mogu da se ne nasmijem grcevitom branjenju neodbranjivog. Budite pametniji od svog sefa, bar malcice, pa nemojte dizati rejting onima koje pokusavate omalovaziti svojim pisanjima. Mile je sam sebi skocio u trbuh neki dan kad je PDP ljude nazvao politicarima u pokusaju, a poletio odmah da da izjavu za medije kad je cuo da su ovi bili kod Vulica.
  Bando crvena. I roza, i crna, i svakakva bando…
  Evo i SDS se ukljucio u aferu Grand Trejd, zanima me kako ce sad Mile guslati da iza svega stoji samo PDP.
  Bando, mrs!

 66. Бигер Тригер, 02.08.2013. 15:04:51

  „Hvala ti na ponudi ali meni je ispod časti podržavati bilo kog danas političara jer su se svi izredali. Svi do jednog su po nešto ukrali od naroda a ja lopove ne dijelim na male i velike, lopov je lopov, ako je ukrao malo ukrašće i više čim mu se ukaže prilika. Tebi sretno u promociji lopova ali skidati jedne lopove i dovoditi druge nema svrhe do lične koristi, sve ostalo je demagogija.“

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Грохотом се смијем. За тебе је исто онај што украде кокош као и онај што је украо милијарде. Прво није тачно да су се сви изредали. Ја не знам да је г-дин Босић лично икад био значајан дио власти, а не знам да је било када шта украо. Ево др Золак, никад није имао извршну функцију нити вјерујем да је украо нешто. Поменух и господу Божидара Васића, Лазу Марића, бројне младе, честите људе из СДС-а и ПДП-а. Нико од њих није лопов. Шта лупаш? Једино је симптоматично то да се ти бориш за опстанак актулне власти, која је евидентно криминализована и која награђује човјека који је ојадио здравство мјестом амбасадора. Срам вас било!

  И НЕ ПОДВАЉУЈ МИ ДА ЈА ПОДРЖАВАМ ЛОПОВЕ! Ја само желим да лопови оду у затвор за ово што су учинили овом народу и да им се одузме имовина. Знам да имаш фобију од СДС-а и да ти је ова власт лични спас. Зато тако и реагујеш, уколико ниси ретардиран. Који је твој мотив да браниш власт? А као не подржаваш лопове? Смешан си. 😛

 67. Србија је себи изабрала гору власт. Овде треба бити опрезан, а не заузимати стране и бранити једне или друге. Долазе опасна времена, а наш народ је склон странчарењу и не схвата шта се дешава и шта ће тек да буде у блиској будућности.

 68. Ma šta milijarde, stotine milijardi su kradene. Ne lupaj gluposti i ne pretjeruj sa tim nulama. Odvadi malo. A te što nabrajaš, što nisu krali, to su sve politički mrtvaci. Nisu oni zaista mnogo imali prilike da kradu ali oni ne maju snage da gazduju svojom kućom a ne državom. Bosić da ti vodi državu. Toliko je jak politički kadar da ga stranka ni za jednu funkciju ne kandidova na prethodnim izborima. Sve i da opozicija dođe na vlast ne može se vlast napraviti bez Ivanića, Čavića, Mihaljice i ostalih lopova. Nemam ja nikakvu fobiju od SDS-a nego jednostavno sam uzeo njih za primjer a i najjača su opoziciona stranka. Možemo mi da pričamo i o Ivaniću, Čaviću nije problem. Mislim da bolje od mene znaš njihove grijehove a ako opozicija dođe na vlast ova dvojica će ti biti u samom vrhu. E to su ti tvoji lopovi koje ćeš ti indirektno da podržiš i čije ćeš plakate indirektno da lijepiš. I ja tebi ništa ne podvaljujem jer ti sam sebi skačeš u stomak a sad sam ti objasnio kako. Ne vjerujem ja još da ti to nisi dobro analizirao i da ti ne kapiraš tu soluciju ponovnog dolaska lopova na vlast. Ne bi me čudilo da imaš nekog dobrog prijatelja u SDS-u za koga radiš ali obično ako guraš jednog i ako on uspije povuče za sobom lanac lešinara. Ti stranku gledaš kroz 5 ljudi koje obožavaš ali budi siguran da će svako tražiti svoj dio kolača. Živo me interesuje kako bi objasnio da pobjedom opozicije nećemo gledati više lopove na vlasti.

 69. anja banja luka, 03.08.2013. 17:43:38

  Aња, Србија није изабрала гору но исту власт. Не браним никог већ сматрам да је садашња власт гробар Републике Српске и 90% живих душа у њој, па и оних који је подржавају, осим уског круга у врху прехрамбеног ланца (Бојан Влајић прим. прев.) Промјене су хитно потребне, и након тих промјена опет промјене, како у Србији, тако и овдје. Требају нови људи, а СДС и ПДП имају доста квалитетних нових људи, од којих се неки појављују и овдје коментарима. Осим њих, доста квалитетних и нестраначких политичара попут Тебе. Не треба живјети у страху од будућности, веч је креирати. Ако видиш да идеш директно у аутомобил из суптротног смјера, хоћеш ли бити пасивна, или узети волан у руке и нагло скренути?

 70. Бигер Тригер, 03.08.2013. 18:07:57

  Милијарде су покрадене у задњих 10 година у Републици Српској!!!!

  Г-дин Босић је честитији човјек од Милорада Додика. Кад већ кажеш да г-дин Босић не зна да управља својом кућом, јеси ли ти његов кућни пријатељ и пратиш му живот као латино серију? Подсјетићу те да је милорад Додик ставио хипотеку на властиту кућу и онда му је банка заплијенила. Толико о способности упраљања кућом.

  Државу не треба да води појединац, већ уређени систем у којем се зна шта ко ради, а не да одлучује врховни вођа, којем се сви клањају, јер је то секташтво.

  СДС није само најјача опозициона странка, већ тренутно има и веће повјерење грађана од СНСД-а, што су показали локални избори.

  Г-дин Иванић ће бити кандидат за члана Предсједништва БиХ и не видим да је ишта лошији од г-дина Радмановића. Сматрам да су то истрошени политичари и да је потребна смјена генерација и самом ПДП-у. Чавић јесте пуно згријешио, а највећи гријех је што је рушио Владу Пере Букејловића и омогућио Милораду Додику да поново узјаши на народну грбачу са својом свитом.

  Не знам да ли кога подржавам индиректно, али знам да је сада циљ да се промијени власт. Већ од октобра 2014. године неће ми бити проблем да мијењамо и те нове, ако буду као ови. Гори тешко да могу бити. Ево, с тобом ћу раме уз раме мијењати сваку нову владу док не дође неко иоле нормалан.

  Плакате нећу да лијепим. Нисам ја са дна ланца исхране, као ви МСД.

  Заиста се морам поново насмијати од срца када пишеш да подржавам долазак лопова на власт. Шта су ови на власти које снажно подржаваш овдје? Добротвори? То су незналице и поремећене личности у 90% случајева, да ти ја кажем.

  Не знам само како те није срамота да показујеш прсте на друге и кажеш да су лешинари и поново мени подваљујеш да радим за некога. Човјече, нисам ја скоројевић. Не треба ми ни кућа, ни стан, ни посао од странке. Немој друге по себи цијенити. Вама је ова власт донијела много тога, са трактора у ауди, из блатњавог опанка у праду.

  Људе не обожавам. То само секташи праве обичне смртнике неким квазибожанствима. Миле Додик није Бог, но човјек и то лош човјек, поремећена личност. Добар човјек уважава и потребе других људи.

  Побједом опозиције лопови неће ишчезнути, али ће ишчезнути организација која подсјећа по свим параметрима на МАФИЈУ. Јасно? Можда је крао и Иванић, и Чавић и не знам ко, али није било удруженог злочиначког подухвата, нису доношени закони који су омогућавали бескрупулозну пљачку.

 71. Kad bi neko čitao sa strane šta pišeš ladno bi sve ovo povjerovao. Kaže možda je krao Ivanić, alo možda. Pa bolan svaki je bolji od Ivanića, kako možeš postavljati kriminalca na čelo države? Šta ti ne znaš da je Ivanić krivično osuđen? Što vješto izbjegavaš da to spomeneš. Eto i ti sad ćeš da mi pričaš da ja tebi podvaljujem da podržavaš lopove. Sve što sam u rekao u pravu sam, ti ćeš lijepljenjem plakata za SDS, indirektno dovesti kriminalca u predsjedništvo jer će ovaj tražiti uslugu za dugogodišnje podržavanje SDS-a.

 72. De, de, herctrolu, nemoj da se žestiš.

  Izdaće te trošna srčka pa ćeš pola penzije morati za ljekove davati (a pola će ti svakako oteti precjednik).

 73. drazen78bl, 03.08.2013. 19:09:30
  Људе не обожавам. То само секташи праве обичне смртнике неким квазибожанствима. Миле Додик није Бог, но човјек и то лош човјек, поремећена личност. Добар човјек уважава и потребе других људи.
  ——————

  Заиста лијепо описано и речено!

 74. herctref, 03.08.2013. 19:33:52 [86630]
  Kad bi neko čitao sa strane šta pišeš ladno bi sve ovo povjerovao. Kaže možda je krao Ivanić, alo možda. Pa bolan svaki je bolji od Ivanića, kako možeš postavljati kriminalca na čelo države? Šta ti ne znaš da je Ivanić krivično osuđen?

  Niti branim,niti kudim, samo me interesuje da li ti znaš za dvostepenost presuda. Tačno je da je PRVOSTEPENA presuda bila osuđujuća, ali je DRUGOSTEPENA bila oslobađajuća.
  SUD SUDI, I NEMA KOMENTARA NA SUDSKU PRESUDU a ona je u njegovom slučaju kristalno jasna.

 75. Дражене, Ања и херцтреф, кад већ хоћете промјене онда имате људе са програмом без ораха у џепу, са великом храброшћу и визијом, наравно знате о коме и о каквим људима се ради.

  Зашто да подржавате оне који су по вашим ријечима лоше и непоштено радили(било да су сад позиција или опозиција) са чиме се слажем?

 76. Sutjeska ako mislis na Lazarevica ne znam šta bih ti rekao. Malo malo pa izvali nešto. Taman čovjek pomisči evo ga došao pameti, naučio kako se osvaja vlast i odvali glupost da pomislim nekad da se šali sa nama ovde. Ali dobro, dugo je još do izbora …

 77. herctref, 03.08.2013. 19:33:52

  Tи си ирански агент на Фронталу и јасно је зашто желиш да остане власт Милорада Додика. Зато што је то сигуран крај Републике Српске, јер ће Срби с ове стране Дрине изумријети. Стари ће помријети од глади и без лијекова, а млади неће стварати породице и све мање дјеце ће се рађати.

  http://imageshack.us/scaled/landing/40/a6a.JPG

 78. Морам да појасним ово за пресуду Иванићу. Како написа Глас истока, човјек је ослобођен у другостепеном поступку. Не знам да ли су странци користили поступке да би их уцјењивали за поступке на штету Републике Српске, али је сличан поступак имао и Додик. Ослобођен је, а мени је судиница из Бање Луке рекла да су добили налог од странаца да буде ослобођен. Не знам да ли је процес намјештен или су заиста били криви Додик и Иванић, али знам да су на крају ослобођени. питајте их која је била онтрауслуга. Знам да је да би се заштитио од судског прогона Милорад Додик изабрао Лагумџију, ратног потпредсјендика Владе муслимаског дијела БиХ, за министра вањских послова, иако је то требало припасти овај пут Србима.

  Небитно да ли је неко пресуђен, јасно је да су све власти узимале, али једино ова високо организовано. Да се ја питам, све који су владали треба истјерати из политике, па и г-дина Иванића. Али како то није реалност, остаје нам да бирамо мање зло и нове људе, па онда и њих мијењамо ако не ваљају. Једноставно, немамо избор. Али коме ја то причам, дервентској лоли која је ставила заставу Ирана у свој аватар?

 79. Dražene postajes sve jadniji i jadniji. Ti i Vas par ovde ste mi ulazili na profil i pisali kojekakve budalaštine i postavljali to što ste postavljali. Vidiš koliko si jadan pa na moje neke izjave odgovaraš vašim glupim šalama na moj račun. Ja od kako ovde pišem nikad nisam imao nikakvu sliku na profilu niti ću imati tako da vi što mi podvaljujete slike u najmanju ruku ste bolesni i jadni ali dobro. Inače nisam mislio komentarisati ovo ali čisto zbog korisnika koji se svježe na frontalu da znaju o kome se radi i ko kome podvaljuje ovde antipatične zastave.

 80. Бигер Тригер, 04.08.2013. 12:19:18

  Пази, мене не можеш вријеђати некажњено. Јадан је онај ко те направио да служиш секти. То што си скривен иза ника не значи да ти не могу покуцати на врата. Али не да дијелим СНСД промотивни материјал.

  Друга ствар, не знам каквим теоријама завјере се бавиш, али ја не знам како је могуће да се уђе у нечији профил. Колико се сјећам, ти си сам поставио заставу Ирана у свој аватар. Исто тако, сам си написао да се напијеш и прошеташ кад ти је тешко.

  И могу ти рећи, ових дана сам слушао неке метал бендове из Техерана. Не звучи то толико лоше, оно нема завијања као у нашем турбо-фолку.

  http://www.youtube.com/watch?v=cH3bDGJF9x0

  http://www.youtube.com/watch?v=9iT7He5uo6I

 81. Бигеру Тригеру, хвала ти што си помогао да се ова тема одржи у врху. Прочитај наслов! 😛

 82. U nekim stvarima se ne slazem sa Drazenom, ali zadnji komentar je na mjestu. Covjek bi rekao da mladi snsdovci trebaju biti pametniji od svog sefa, ali bi, izgleda, covjek i pogrijesio, hehehe

 83. U nekim stvarima se ne slazem sa Drazenom, ali zadnji komentar je na mjestu. Covjek bi rekao da mladi snsdovci trebaju biti pametniji od svog sefa, ali bi, izgleda, covjek i pogrijesio, hehehe

 84. Komentara je jako puno od dražena78bl moram prijetiti, ali su nekako udaljeni od same teme. Meni je drago da Vi Dražene podržavate mlade i pametne ljude kao sto je gdin Zolak samo mi je nejasno kako Vi niste uvidjeli da se ovdje radi iskljucivo o kampanji, bez obzira koja partija je u pitanju.
  Rečenica gdina Zolaka „иза прошлонедјељне полицијске акције хапшења Жељка Вулића крије нада налогодаваца да ће нестати интерес јавности за овај случај“ je nesto sto ni srednjoskolac ne bi „progutao“. Pa zar nije u nasem mentalitetu da sve sto je „skakljivo“ nas vise i vise interesue! Pa i mediji su i to i dalje cine koriste postojecu situaciju i stalno trube Vulic ovo Radisic ono. Imam osjecaj da je ne daj Bože zemljotres (kao onaj 1969te) pogodio BL da bi to bila druga vijest!
  Bez obzira na to sto nemate „simpatije“ prema SNSDu ocekujem od Vas kao nekoga ko se kako kažete „razumije u poliku“ < i dovoljno zreo (ako Vam je 78 godiste), da vidite da je iz ove recenice jasno da je u pitanju opet nesto "vise" od VUlica!
  O kakvoj se samo javnosti ovdje prica! Pa zamislite da se „javnost“ interesuje za svaki spor oko medje, puta, zakupa ! Pa na sta bi licilo da u novinama stalno citate brat brata istukao zbog medje ili komsija komsiju i da to bude mjesecima udarna vijest!
  i onda pricamo o javnosti, mislim dajte molim vas, možda o javnosti koja treba da povrati povjerenje u neke partije kako bi oni prosperirali, da na tu javnost se zeli uticati!
  Zašto nigdje nije spomenuto da je Vulić izgubio na sudu, da su i ranije pokretali krivicne prijave i da nista nije dolazano.MOra da su doticna gospoda kada su bili u posjeti to zaboravili! Dražene, generacijo zao mi je sto ti je ovaj sistem kriv za sve (pretpostavljam da si nezadovoljan mnogim stvarima prvenstveno sobom i svojim uspjesima/neuspjesima), vjerovatno si dugo na birou ili pak nisi sebe dokazao na odredjenim poljima jer ako ti je snaga 200 glasova koje možes da obezbjedis to je poprilicno malo, bez uvrede. Sticajem okolnosti poznato mi je da odbornici SNSDa imaju u prosjeku po 2.500 glasova. MIslim da ti to treba puno reci o javnosti, kako je orjentisana! Znam da ces sada reci, pokrali su i ostalo (obzirom da je kod tebe snsd crn po svemu) ja ti samo dajem podatak do kojeg sam slucajno dosla, ajde da ukradu i 500 ali 2000, porpilicno nemoguce, zar ne?.Ono sto želim reci je da ako nisi dobio bar neku korist iz ovolikog truda i zalaganja od svojih prijatelja onda te moram razocarati – ti prijatelja nemas!

 85. ana_uric, 05.08.2013. 00:54:43

  Kаже мени инспектор Драгуљче да Ана Урић не постоји, да је особа под тим именом регистровала лажни фејсбук профил 29.7.2013. године, а дан касније први се регистровала и на овом порталу:

  https://www.facebook.com/ana.uric.3

  Драгуљчету је симптоматично и да особа коментарише само на овој теми.

 86. Г-дин Золак је честит човјек, одборник је градске скупштине и за мене је у реду да с те позиције стаје у заштиту човјека на кога власт јуриша са 25 специјалаца, без обзира да ли ће политички профитирати.

  Не улазим у то ко је у праву, али сматрам да се не смије догађати да људи добијају батине од државе у властитом дворишту.

  Лично сам долазио кад је почела фрка око свега, јер сам веома љут на власт која је у региону познати град зеленила бетонирала. Одрастао сам на асфалту и за мене бетон и стаклена зграда не представља Дизниленд. Сматрам да је срамно да овај град није направио задњих година ниједан нови парк, а бетонирани су и постојећи.

  Г-дина Радишића не познајем и немам ништа против њега лично, али ово није класични сукоб комшија око међе. Јасно је да су овдје у игри мало већи играчи, да појединац не може доказати поријекло 200 милиона КМ, да је г-дин Радишић жртвено јагње тих мало већих играча.

  Мени овај систем није крив за све, већ само за насилно задуживање за скоро 5 милијарди КМ, а да нису питали грађане. Све то да би се партијским послушницима запосленим по линији кумства, рођачења и дупеувлакаштва у државним институцијама, обезбједиле редовне и нереално високе зараде. Крив ми је и што је затегао омчу око врата привреди, па сада и г-ђа Премијерка најављује попуштање те омче. Крив је и што је докрајчио привреду, што нас након пљачкашке приватизације поново из капитализма враћа државној својини, да би нас провукао кроз исти сценарио још један круг. Крив је и што пропаст приватних предузећа покрива новцем пореских обвезника. Крив је и што све више обезвријеђује и овако танко високо образовање, које ствара кадрове који нису ником потребни и који не могу да повуку напријед. Крив је што није похапсио лопове из прошлих система и што је развио организацију налик на мафију. Ето, није ми за све крив, али за тих неколико ситница јесте.

  Ја сам сигуран да ви мене јако лоше познајете, иако се правите да ме уопште не познајете, па си допуштате да анализирате мој приватни живот. Ја уопште нисам незадовољан многим стварима нити приватним животом. Ускоро сам доктор медицине, имам добар сексуални живот, имам и више него ми је потребно квадратуре у Бањој Луци, нисам у кредитима, имам рођаке изван Републике Српске који ми помажу у мјери да не зависим од милости Милорада Додика и поданика му, на биро рада нисам пријављен. Лијепо ми је, немам велике прохтјеве, само ми се не свиђа да виђам забринута лица комшија, суграђана. Желим око себе позитивну енергију и желим нормално друштво за живот моје и било чије дјеце, а не иде ми се вани. Желим да живим овдје и зато се борим на неки свој начин, што је моја приватна ствар.

  На изборима сам добио 323 гласа, чиме сам задовољан, јер сам располагао скромним ресурсима. Нисам имао херцтрефа да за мене лијепи плакате, нисам имао ни Глас Српске, ни Независне новине, ни РТРС. Нисам имао ни милионе КМ за кампању, нити сам коме обећавао лажно запослење, нити сам давао мито у виду млаког пива и прасећег репа на средњовијековној забави под шатором. И да сам добио само два гласа, то је моја приватна ствар. Не знам шта желите тзв. Ана тиме рећи!?

  А како је јавност орјентисана, показаће избори 2014. године. Локални избори од прошле године су добар индикатор. НИсам ја рекао да сте покрали изборе, већ ваш штићеник који се овдје представља као „саша75“. И никад нисам рекао да је СНСД црн, већ црвен и да по много чему подсјећа на секту и мафијашку организацију. Тих 2500 гласова сваког кандидата су везани за партијски диктат да се даје глас сваком члану. Али опет убједљиво највише је добио човјек који изнајмљује шаторе. Није пуно вриједила титула доктора медицинских наука и мјесто носиоца листе г-дину Душку Рачићу, јер је овдје такав систем вриједности. По истом принципу и ја добих 7-8 пута мање од просјечног СНСД-овца, али по уложеној једној КМ у кампањи сам добио знатно више гласова.

  Драго ми је да бринете за „моју корист од свега“, али морам вас разочарати, јер ваш ментални склоп не разумије било какве друге мотиве осим личне користи. А за моје пријатеље не брините! Ваљда имате свој живот или проучавате мој?

 87. drazen78bl, 01.08.2013. 13:59:52

  “Познајем приватно по дубини многе дивне људе, а имају и неколико честитих омладинаца, мојих познаника.“

  Има ли ту каква омладинка, да и њу упознаш приватно, по дубини?

 88. Za Anu Uric jedno pojasnjenje, koje ne bi trebalo posebno ni naglasavati, jer je svakom ko prati aferu sa Grand Trejdom odavno jasno.
  Da nema Zeljka Vulica, i njegove nesretne sudbine, jos jedna velika pljacka naroda bi prosla kao i sve druge afere, koje se zavrte par dana u medijima, i padnu u zaborav. Vulici mogu da traze za svoju imovinu onoliko koliko misle da treba, i to im se ne moze uzeti za zlo, kao sto kriminalci Dodikovi, i on sam se trude da predstave narodu, da je Vulic nezajazljiva osoba koja trazi vise nego sto mu pripada. U tome su prilicno i uspjeli, ali se slika u javnosti mijenja, zahvaljujuci podrsci opozicije, i stalnom aktuelizovanju ove afere. Razumljivo je ocekivanje kriminalaca iz vrha vlasti, koji stoje iz Radisica, da ce sa sklanjanjem Zeljka, izgubiti se interes javnosti splasnuti.
  Zeznuli su se malo, pogotovo sada kada se i SDS ukljucio, pored PDP.
  Nije problem Vulic, koji za.svoje moze da trazi 1, 2, ili 10 miliona, to je njegovo i koze.da trazi koliko hoce. Problem su kriminalci iz vlasti, koji su zamislili da kroz Grand Trejd otmu 200, 300 miliona narodnih para. Sve kroz protivzakonite radnje koje prate od pocetka ovu aferu, a koje se ne mogu objelodaniti, jer kriminalci iz vlasti drze sve institucije i organe, koji bi trebali istraziti pozadinu slucaja, pod svojom sapom, poput specijalnog tuzilastva, npr.
  Nece ovo na dobro izaci, sto se Mile tice, samo je pitanje koliko ce vremena proci dok ne dodje na optuzenicku klupu.
  A vrijeme sve brze tece B-)

 89. Za Anu Uric jedno pojasnjenje, koje ne bi trebalo posebno ni naglasavati, jer je svakom ko prati aferu sa Grand Trejdom odavno jasno.
  Da nema Zeljka Vulica, i njegove nesretne sudbine, jos jedna velika pljacka naroda bi prosla kao i sve druge afere, koje se zavrte par dana u medijima, i padnu u zaborav. Vulici mogu da traze za svoju imovinu onoliko koliko misle da treba, i to im se ne moze uzeti za zlo, kao sto kriminalci Dodikovi, i on sam se trude da predstave narodu, da je Vulic nezajazljiva osoba koja trazi vise nego sto mu pripada. U tome su prilicno i uspjeli, ali se slika u javnosti mijenja, zahvaljujuci podrsci opozicije, i stalnom aktuelizovanju ove afere. Razumljivo je ocekivanje kriminalaca iz vrha vlasti, koji stoje iz Radisica, da ce sa sklanjanjem Zeljka, izgubiti se interes javnosti splasnuti.
  Zeznuli su se malo, pogotovo sada kada se i SDS ukljucio, pored PDP.
  Nije problem Vulic, koji za.svoje moze da trazi 1, 2, ili 10 miliona, to je njegovo i koze.da trazi koliko hoce. Problem su kriminalci iz vlasti, koji su zamislili da kroz Grand Trejd otmu 200, 300 miliona narodnih para. Sve kroz protivzakonite radnje koje prate od pocetka ovu aferu, a koje se ne mogu objelodaniti, jer kriminalci iz vlasti drze sve institucije i organe, koji bi trebali istraziti pozadinu slucaja, pod svojom sapom, poput specijalnog tuzilastva, npr.
  Nece ovo na dobro izaci, sto se Mile tice, samo je pitanje koliko ce vremena proci dok ne dodje na optuzenicku klupu.
  A vrijeme sve brze tece B-)

 90. Za Anu Uric jedno pojasnjenje, koje ne bi trebalo posebno ni naglasavati, jer je svakom ko prati aferu sa Grand Trejdom odavno jasno.
  Da nema Zeljka Vulica, i njegove nesretne sudbine, jos jedna velika pljacka naroda bi prosla kao i sve druge afere, koje se zavrte par dana u medijima, i padnu u zaborav. Vulici mogu da traze za svoju imovinu onoliko koliko misle da treba, i to im se ne moze uzeti za zlo, kao sto kriminalci Dodikovi, i on sam se trude da predstave narodu, da je Vulic nezajazljiva osoba koja trazi vise nego sto mu pripada. U tome su prilicno i uspjeli, ali se slika u javnosti mijenja, zahvaljujuci podrsci opozicije, i stalnom aktuelizovanju ove afere. Razumljivo je ocekivanje kriminalaca iz vrha vlasti, koji stoje iz Radisica, da ce sa sklanjanjem Zeljka, izgubiti se interes javnosti splasnuti.
  Zeznuli su se malo, pogotovo sada kada se i SDS ukljucio, pored PDP.
  Nije problem Vulic, koji za.svoje moze da trazi 1, 2, ili 10 miliona, to je njegovo i koze.da trazi koliko hoce. Problem su kriminalci iz vlasti, koji su zamislili da kroz Grand Trejd otmu 200, 300 miliona narodnih para. Sve kroz protivzakonite radnje koje prate od pocetka ovu aferu, a koje se ne mogu objelodaniti, jer kriminalci iz vlasti drze sve institucije i organe, koji bi trebali istraziti pozadinu slucaja, pod svojom sapom, poput specijalnog tuzilastva, npr.
  Nece ovo na dobro izaci, sto se Mile tice, samo je pitanje koliko ce vremena proci dok ne dodje na optuzenicku klupu.
  A vrijeme sve brze tece B-)

 91. Za Anu Uric jedno pojasnjenje, koje ne bi trebalo posebno ni naglasavati, jer je svakom ko prati aferu sa Grand Trejdom odavno jasno.
  Da nema Zeljka Vulica, i njegove nesretne sudbine, jos jedna velika pljacka naroda bi prosla kao i sve druge afere, koje se zavrte par dana u medijima, i padnu u zaborav. Vulici mogu da traze za svoju imovinu onoliko koliko misle da treba, i to im se ne moze uzeti za zlo, kao sto kriminalci Dodikovi, i on sam se trude da predstave narodu, da je Vulic nezajazljiva osoba koja trazi vise nego sto mu pripada. U tome su prilicno i uspjeli, ali se slika u javnosti mijenja, zahvaljujuci podrsci opozicije, i stalnom aktuelizovanju ove afere. Razumljivo je ocekivanje kriminalaca iz vrha vlasti, koji stoje iz Radisica, da ce sa sklanjanjem Zeljka, izgubiti se interes javnosti splasnuti.
  Zeznuli su se malo, pogotovo sada kada se i SDS ukljucio, pored PDP.
  Nije problem Vulic, koji za.svoje moze da trazi 1, 2, ili 10 miliona, to je njegovo i koze.da trazi koliko hoce. Problem su kriminalci iz vlasti, koji su zamislili da kroz Grand Trejd otmu 200, 300 miliona narodnih para. Sve kroz protivzakonite radnje koje prate od pocetka ovu aferu, a koje se ne mogu objelodaniti, jer kriminalci iz vlasti drze sve institucije i organe, koji bi trebali istraziti pozadinu slucaja, pod svojom sapom, poput specijalnog tuzilastva, npr.
  Nece ovo na dobro izaci, sto se Mile tice, samo je pitanje koliko ce vremena proci dok ne dodje na optuzenicku klupu.
  A vrijeme sve brze tece B-)

 92. Dragi moj dražene, mani je jako drago da ste uskoro dr medicine i da imate toliko vremena da se bavite radisicima, vulicima i brigom za opste dobro. Prosto se zapitam ko ce nas lijeciti danas – sutra, ali dobro, kao sto kažete obzirom na sistem u kojem živimo moguci su i takvi doktori medicinem, nažalost.
  Uspjeh od 323 glasa govori da ipak imate istomisljenike, srecom u manjini.
  Da li postojim ili ne, vidim da istrazujete samo ovaj portal, nazalost moram vas razocarati, i vise sam nego stvarna, malo proguglajte druge forume iznenadice vas koliko nisam „crvena“. Obzirom da imate toliko vremena da istražujete i moj FB profil moram vam priznati da nisam bila pobornik FB sve dok se ispostavilo da na neke teme na drugim portalima (koji inace postoje btw jer ja Vas tamo ne primjecujem) ne mogu ostaviti komentar ukoliko nisam clan neke od drustvenih mreza, da to je bio razlog registracije na FB. A to koliko sam stvarna govori i cinjenica da sam spremna i da se licno sretnemo mada mi je moje vrijeme previse bitno da bih ga trosila na anonimuse, kao sto kažete ipak imam svoj zivot, ali eto da ne mislite da su svi „protiv“ Vas ja sam spremna utrositi koji min svog vremena na upoznavanje. Ko zna, ,možda poslije i promjenite neke stavove. B-)

 93. Сем Тригер, 05.08.2013. 10:23:55

  Тебе ћу обавјестити писмено о сваком сексуалном односу с неком омладинком. Свој ти пос’о, Росо, а мој кад стигнеш! 😛

 94. Тзв. ana_uric, 05.08.2013. 10:41:59

  Прво, немате потребе да се запитате ко ће вас лијечити, јер овај народ већ лијече доктори од којих је у задњих 15 година бар 20% куповало један или више испита на Медицинском факултету, по мојој слободној процјени. Како смо мали град, много је приватних познанстава, па се и преко везе много тога положи. А не видим у чему је проблем да се било ко брине за опште добро, осим што вам је циљ да мене лично дискредитујете. Вулићи и Радишићи су само симболи и тек су мали дјелић проблема овог друштва.

  Не проучавам ја нити трошим вријеме на истраживање вашег постојања, већ сам добио информацију од инспектора Драгуљчета, ако ме разумете. Немам намјеру да се упознајем с имагинарним ликовима, поготово не након што исте покушавају да ме дискредитују и баве се мојим приватним животом. Као „анонимус“ бих се осјећао инфериорну у односу на вас као јавну личност, која се прије 5 дана накачила и овдје и на фејсбук и интересује ју само ова тема. Сретните се прво са собом!

 95. Eto vidiš, otvorili se neki drugi portali 29.07.2013, a mi još ovdje…

  Što bi rekao Rastko Vuković: „Lažna kao novčanica od sedam dolara.“

  A niko meni od trolova da odgovori zašto im je Frontal tako bitan.

 96. ana_uric, Ви сте такође скренули са теме након што сте оптужили друге да то чине. Поздрављам да се информишу грађани и читаоци овог портала о појединостима из овог случаја јер ни сама немам довољно података, чак ни да бих коменарисала. Ипак морам да реагујем на умањивање и омаловажавање 323 гласа које је неко добио на изборима. Један од тих гласова је и мој глас тако да захтијевам да се то поштује. Такође, када Ви скупите толико, без икакве промоције, онда можете да ниподаштавате друге мада ни тада, из разлога елементарне пристојности и кућног васпитања, не бисте требали.

  Ако имате информација везаних за овај случај молим Ва да нас информишете.

  Слажем се са г. Инспектором, иако ријетко то иначе чиним. Одлутали смо од теме и опет почели са заузимањем страна. То сам мислила када сам написала први коментар на овој теми. Док се база, а мислим на народ, буде понашала у стилу заузимања страна они чије стране се заузимају ће се и даље неодговорно понашти. Њима је потребно да својом игром задовоље масе. Када масе постану захтјевније од простог навијања и они ће почети да се одговорно понашају. Зато мислим да морамо да критикујемо и предлажемо (ви који сте стручни и имате више искуства) рјешења. Само таквом конструктивном критиком можемо да допринесемо.

 97. anja banja luka, 06.08.2013. 00:15:27

  Ања, хвала! Твој глас вриједи као десетине гласова које добије неко зато што је дао предизборни подшаторски мито у виду млаког пива, прасећег репа и купусне салате. Наравно, и да је била обрнута ситуација ја бих гласао за Тебе, или за Симића, Свитлицу, Херца 64, Влајића и још неке квалитетне људе који чине квалитетну критичку јавност. Нама треба таква снага, ако не као политичка партија, онда као фактор који је у стању да рикта сваку власт, да је натјера да ради у интересу свих грађана подједнако, и да је онемогући да проводи насиље над законима и грађанима. Нажалост, нисмо још на том ступњу развоја, али неколицина људи која се овдје појављује јесте.

  Што се тиче избора, скоро сам од члана бирачког одбора чуо да смо комшија из улице са листе СП имали 30-ак неважећих гласова, јер су људи заокружили обојицу. Кад погледам уназад, чини се немогућа мисија, но није тако пуно недостајало. У плану је била листа са много више људи, но само за пријаву смо морали по 500 КМ из свог џепа дати, што нас је десетковало. Политика је скуп спорт.

  Но, и послије свега, ја не престајем да се борим. Не навијам у смислу да неког фаворизујем, но желим промјене. А до сада сам сваку власт критиковао, па ћу вјероватно и сљедећу. Једноставно, ми имамо у континуитету 20 година пљачку грађана, с тим да су неки понекад имали мјеру. Ови сада немају никакву мјеру. Мислим да је потребан неки вид грађанске акције. Покушао сам на један начин, није ишло. Могуће да су други ефикаснији, али проблем је што нема воље нити критичне масе за стварање неког корективног фактора за власт. То би требали бити у првом реду опозиционе партије и медији, па онда удружења грађана, па све до појединца – грађанина. Но тога овдје нема. Ето, и Ти си спремна тако нешто подржати, али не и активирати се. Тако већина. А шта ми вриједи да критикујем и предлажем рјешења када рјешења никог ни не интересују. Писао сам каква сам све предлагао рјешења за град Бању Луку, па се нико није ни почешао. Не само то, већ игноришу захтјеве 1500 грађана који су се потписали као власници станова. Видиш да не може на тај начин?

 98. Samo se vi raspravljajte a ja Vulića sreo ispred mog marketa u novom audiju. Sigurno pošteno kuljenomn:)
  Danas izgleda svako naplaćuje svoj znoj a opozicija ima para da časti za promociju jadnog gradjanina Vulića.

 99. Milenko ne budi lud, klasično maslo PDP-a i SDS-a. Zar misliš da bi išli u posjetu kod tih istih Vulića da cijelu priču ne prate kamere i novine. Ako je išao u posjetu jer mu je žao tih ljudi zašto to moraju da znaju sve televizije i novine? Je li išao iz moralnih razloga ili zbog patetike i političkih motiva? Jasno je ko dan da je išao zbog patetike,tobože da se solidariše sa ljudima. Što se ne solidariše sa svakim građaninom koji ima probleme? To nije interesantno jer što bi išao ako mu to neće donijeti ni jedan patetični glas.

 100. „Један од тих гласова је и мој глас тако да захтијевам да се то поштује.„

  и мој, мада ја пишам на изборе. ја само чекам да нестане струје и сигнала.

 101. Pazi meni jeste žao Vulića ali zato što ih je opozicija naložila da će postati bitni a jadni će se imučiti i na kraju bez dokaza neće moći ništa a realno zemlja je gradska i grad je prodao dalje.

  Ovaj audi je jedino što će dobiti od toga 🙂

 102. Vulić je tajkun u pripremi od strane PDP-a i DS-a. Prvi cilj im je bio da uzmu 3 miliona za zemlju pa da obustave proteste, pošto je investitor odustao od zemlje sad kukaju i dalje, vjerovatno traže manje para 🙂

  Audija je neko platio, sad ko je saznaće se već.
  PDP i DS su se izgleda pribojali da neće uzeti izbore pa avansno plaćaju Vulića da više kuka, buče i simulira nebi li još koji glas namakeli.

 103. Nego, hercikaBigerMilekonjAnauvliosamjoj… avion spreman za ukrcavanje, helikopteri takodjer za liniju BL-FoČa.

  U slučaju magle prinudno spuštanje na heliodrom u Tunjicama.

 104. цАттентион:

  Да ли тражите РЕАЛНИ ФИНАНСИЈСКИ КРЕДИТИ да вам дају зајам између 10.000 и 10.000.000 евра (за пословање или кредит компаније, лични кредит, кредити за станове, ауто кредит, консолидацију дуга, ризични капитал, здравствени кредит итд.)
  Или вам је одбијен кредит од банке или финансијске институције због једног или другог разлога?
  Примите сада и добијете прави финансијски кредит у року од 3 дана.
  МИЦХАЕЛ КЕВИН ФИНАНСИЈСКО КРЕДИТНО КРЕДИТО, ми смо „међународно акредитовани зајмодавац кредита“ који пружају РЕАЛ ФИНАНСИЈСКЕ КРЕДИТИ појединцима и компанијама у ниској каматној стопи од 2% са важећом личном картицом или међународним пасошем ваше земље за верификацију.
  Наш кредит Отплата почиње 1 (Једна) година након што сте примили зајам, а трајање отплате се креће од 3 до 35 година.

  ЗА НЕПОСРЕДНУ ОДГОВОРНОСТ И ОБРАДУ ВАШЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА КРЕТАЊЕ У 2 РАДНИМ ДАНИМА,
  Контактирајте нас директно путем ове е-поште: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  Контактирајте нас са следећим информацијама:

  Пуно име:____________________________
  Износ потребан као зајам: ________________
  Трајање зајма: _________________________
  Сврха зајма: ______________________
  Датум рођења:___________________________
  Гендер: _______________________________
  Брачно стање:__________________________
  Контакт Адреса:_______________________
  Град / поштански број: __________________________
  Земља: _______________________________
  Занимање: ____________________________
  Мобилни телефон:__________________________

  Пошаљите свој захтев за хитан одговор на: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  Хвала вам

  ДИРЕКТОР. Рев. МИЦХАЕЛ КЕВИН
  МИЦХАЕЛ КЕВИН ФИНАНСИЈСКО КРЕДИТНО КРЕТАЊЕ
  Е-маил: мицхаелкевинфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

 105. Здраво, ја сам Robert Micheal и радим у приватној компанији за кредит. ДОБРОДОШЛИ У ПРИВАТНИ ФИРМ ФИРМЕ ФОЛСОМ-а. Приватне зајмове нудимо било коме у свету са каматном стопом од 3%. наш циљ је да пружимо људима више шансе да испуне свој сан. контактирајте нас путем е-маила: williamfolsom002@gmail.com
  за више информација.

  * ако сте заинтересовани, одговорите на горњи е-маил.
  * ако нисте заинтересовани, игноришите.
  ХВАЛА НА ВРЕМЕНУ.

 106. Najbolje je da se javite Radovanu Viškoviću, slušam ga neki dan u Novom Sadu moli da firme iz Srbije koje posluju u BiH presele sjedište firmi iz FBiH u Republiku Srpsku pod jadnom pričom kako pdv završava u budžetu FBiH.
  Ako bilo koja firma iz Doboja kupi kamion plazme, jaffe ili soka proizvedenog u Srbiji od firme koja je tu robu uvezla iz Srbije a ima sjedište u FBiH sav pdv će završiti u Republici Srpskoj.
  Zato Robi javi se u zgradu Vlade Republike Srpske i ponudi im jedan veliki.

 107. Добар дан, тако сам срећна јер сам управо данас добила зајам од 12 000 евра од ове добре компаније, можете их контактирати и ако вам је потребан брзи зајам, обратите им се сада путем ове адресе: меркељорасфундингфирм@гмаил.цом или вхатсапп : +16026073029

 108. Поздрав свима, да ли тражите хитни кредит, ако јесте, обратите се овој доброј приватној кредитној компанији у којој сам добио свој кредит, саветујем свим тражиоцима кредита да се јаве овој компанији, путем е-маила: mrscarollinalarryfastcash@gmail.com

Оставите одговор