Боље је бити опозиција: Миловановић критикује трошење градског буџета

Предсједник бијељинског Градског одбора СНСД-а Мирослав Миловановић каже да градска власт ненамјенски троши буџетска средства, што за посљедицу има огромна дуговања градске администрације разним привредним субјектима, као и неизмирене личне дохотке радницима јавних предузећа, корисника буџета. "Ово потврђује чињеница да је буџет града у дефициту за око 15-16 милиона КМ и да је кредитно задужење […]

петак, март 15, 2013 / 17:15

Предсједник бијељинског Градског одбора СНСД-а Мирослав Миловановић каже да градска власт ненамјенски троши буџетска средства, што за посљедицу има огромна дуговања градске администрације разним привредним субјектима, као и неизмирене личне дохотке радницима јавних предузећа, корисника буџета.

"Ово потврђује чињеница да је буџет града у дефициту за око 15-16 милиона КМ и да је кредитно задужење града равно годишњем буџету", рекао је Миловановић.

Миловановић јучерашњу изјаву градоначелника Бијељине Миће Мићића да Влада Републике Српске "руши град, те да ради против грађана Бијељине" оцијенио као бесмислицу и навео да је Влада Српске у посљедњих пет година у Бијељину уложила више од 200 милиона КМ директних инвестиција.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да су тужбе Пољопривредне школе, као и предузећа "Град", резултат неизмирења обавеза из споразума који је градоначелник лично потписао.

Миловановић је, говорећи о скупштинској већини, нагласио да СНСД инсистира на томе да политика која се води на нивоу Српске буде пренесена и на локални ниво.

"С тим у вези, разговарамо са социјалистима да јединствено дјелују са ДНС-ом и СНСД-ом у Скупштини града", рекао је Миловановић и додао да вјерује у овај блок који би бројао 15 одборника.

Он је нагласио да највећи притисак у стварању скупштинске већине чини један одборник СДС-а, не прецизирајући његово име.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Синиша Максимовић изразио је задовољство радом овог клуба који дјелује јединствено и добро припремљено.

"То је, чини ми се, био и један од разлога због којег нам се прикључио и независни одборник Недељко Перић. Наша сарадња са ДНС-ом и њиховим клубом одборника је на завидном нивоу и чини цјелину која доста добро функционише", рекао је Максимовић.

Он је подсјетио да ниједан приједлог и иницијатива опозиције није наилазио на разумијевање скупштинске већине."То нас неће обесхрабрити да наставимо са јасним приједлозима који ће побољшати живот грађана Бијељине", рекао је Максимовић.Оставите одговор