Бин Ладенов тјелохранитељ: Осама сe убиo прије маринаца

Вођа Ал Каиде, „терориста број један” Осама бин Ладен предухитрио је америчке специјалне јединице и окончао живот херојски – самоубиством, изјавио је Осамин лични тјелохранитељ Абдул Фатах. Фатах је у интервјуу за лист Уједињених Арапских Емирата Галф њуз рекао да га је на објелодањивање „истине"о смрти његовог бившег шефа подстакло ширење, по његовим ријечима, лажних […]

среда, мај 29, 2013 / 13:48

Вођа Ал Каиде, „терориста број један” Осама бин Ладен предухитрио је америчке специјалне јединице и окончао живот херојски – самоубиством, изјавио је Осамин лични тјелохранитељ Абдул Фатах.

Фатах је у интервјуу за лист Уједињених Арапских Емирата Галф њуз рекао да га је на објелодањивање „истине"о смрти његовог бившег шефа подстакло ширење, по његовим ријечима, лажних верзија о уништењу вође Ал Каиде од стране америчких специјалних снага.

Бин Ладен је извршио самоубиство активирањем „појаса шахида” или „појаса самоубице”, са којим се није растајао током последњих 10 година живота, рекао је Фатах, некадашњи лидер радикалне организације Исламски џихад у Египту и каснији лични тјелохранитељ Бин Ладена.

Он је признао да је у тренутку када су америчке специјалне јединице упале у кућу Бин Ладена он већ био мртав, разнесен у експлозији.

Фатах каже да је истину о догађајима 2. маја 2011. чуо од Осаминог блиског рођака, објављено је на сајту Newsru.com.

По Фатаховим ријечима, бин Ладен је извршио самоубиство како га Американци не би живог заробили.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *