Бијељина – За фабрику масивних плоча и подова уложено 5,5 милиона КМ

Изградња нове Фабрике за производњу масивних плоча и подова „БМД“ у Јањи код Бијељине, у коју је уложено 5,5 милиона КМ, теку према плану.  Зоран Маџаревић, директор ове фабрике, чланице Групације „Бобар“, рекао је Срни да је за изградњу фабрике издвојено 1,5 милиона КМ властитих средстава, те да је четири милиона КМ обезбијеђено од кредита […]

уторак, август 14, 2012 / 12:30

Изградња нове Фабрике за производњу масивних плоча и подова „БМД“ у Јањи код Бијељине, у коју је уложено 5,5 милиона КМ, теку према плану.

 Зоран Маџаревић, директор ове фабрике, чланице Групације „Бобар“, рекао је Срни да је за изградњу фабрике издвојено 1,5 милиона КМ властитих средстава, те да је четири милиона КМ обезбијеђено од кредита Европске банке за обнову и развој.

Он је додао да ће отварање нове фабрике, које је предвиђено за крај септембра, обезбиједити око 50 нових радних мјеста.

„Расписан је конкурс и до краја овог мјесеца треба да запослимо десетак радника, у септембру још 15, а када проширимо производњу, што смо планирали крајем ове или почетком сљедеће године, запослићемо још 20 или 25 радника“, рекао је Маџаревић.

Свечано отварање новог објекта Фабрике за производњу масивних плоча и подова предвиђен је за 28. септембар.

„До краја овог мјесеца требало би да буду готови сви грађевински радови, а у току септембра су предвиђени електро и машински радови и монтажа опреме“, рекао је Маџаревић.

Фабрика подова „БМД“ успјешно послује са око 80 одсто капацитета и 24 радника.

„Имамо унапријед договорену продају наших производа, скоро читаву овогодишњу производњу. Навише извозимо у Србију, а нешто мање у Црну гору и Европу“,рекао је Маџаревић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је у јуну положио камен темељац за изградњу фабрике и рекао да је ово позитиван примјер у Српској, те да овакве инвестиције представљају пут којим треба ићи.

Предсједник Групације „Бобар“ Гаврило Бобар рекао је недавно за Срну да је за потпуни откуп готових производа Фабрике „БДМ“ заинтересован највећи аустријски произвођач и продавац панела у Европи.

"У плану је отварање још фабрика и имамо инвеститоре који су спремни да улажу, али се чекају избори. Након побједе на изборима желим да доведем моје пословне партнере, који имају идеје и жеље да раде, као и младе људе да им омогућим да постану пословни људи", каже Бобар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *