Бихаћ не само ријечима, већ и парама помаже Атифа

Градска скупштина Бихаћа засиједала, а на основу закључака и поређења, Новак Ђукић и други српски генерали, могу само да плачу од срамоте свог народа.

петак, 27 априла, 2018 / 21:29

Ванредна сједница Градског вијећа Бихаћ одржана је вечерас, а вијећници су једногласно усвојили Декларацију о мјесту и улози 5. корпуса Армије РБиХ 1992. – 1995. године и неправедном хапшењу ратног команданта 5. корпуса Армије РБиХ генерала Атифа Дудаковића и његових сабораца.

Генерал Новак Ђукић, рецимо, којег је без икаквих, или боље речено, екстремно натегнутим наводима оптужнице малтретирао годинама тзв. Суд Бих, никада није доживио да било која општина из које и за коју је ратовао, одржи овакву сједницу. О другим генералима, па ето и о Младићу, да не говоримо.

Уз ово самопозивање да одлучују о карактеру рата и невиности Атифовој, одборници у Бихаћу су усвојили и два закључка, којима се од градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића тражи да приликом израде ребаланса буџета Града Бихаћа планира средства за одбрану данас ухапшених припадника 5. корпуса Армије РБиХ, те да се подржи организирање скупа подршке генералу Атифу Дудаковићу који би требао бити одржан на градском тргу у Бихаћу.

"Данашње хапшење Дудаковића и његових сабораца не представља ништа до пуког наставка антидржавне политике и покушаја изједначавања агресора и жртве", наведено је у тексту Декларације.

Вијећници Градског вијећа Бихаћ изражавају пуну подршку ратном команданту Дудаковићу и његовим саборцима који су, како сматрају, неправедно ухапшени, саопћено је из Кабинета градоначелника Бихаћа.