Берлински зид: Зашто причати са отимачима Косова и Метохије?

Колико су западне силе близу томе да опет бомбардују Србију или Српску, уколико не пристанемо на неке од њихових захтјева, толико је овај састанак на канабету код Меркелове озбиљан.

понедељак, април 29, 2019 / 13:35

Њемачки канцелар Ангела Меркел и француски предсједник Емануел Макрон организоваће данас у Берлину састанак на који су позвани представници земаља које се еуфемистички називају Западни Балкан, па у очи пада позивница Хрватској и Словенији, те представницима Европске комисије.

Сви главни актери са српске стране, дакле мисли се на политичке представнкике Српске и Србије, дошли су до истог закључка: Њемачка (уз терцање Француске у жутом прслуку преко главе) настоји да зацементира причу о државноправном статусу јужне српске покрајине.

Циљеви: Косово и Метохија ван Србије, БиХ у НАТО

Уједно, позивањем Дениса Звиздића, а изостајањем позива за (макар светрочлано) Предсједништво БиХ, настоји се потпуно неутралисати српски фактор, односно воља половина тобоже "независне и суверене" БиХ. Звиздић свој одлазак најављује ријечима "рећи ћу праву истину о БиХ", као да иде код маме, бабе или бар тетке; којој ће тужакати Републику Српску. Но, то је све фолклор за српску исламизирану браћу, чија главна политичка максима је: "Срби будите мирни, пустићемо странце на вас".

Све се то чини, како би се стекао дојам и у њемачкој, односно европској и свјетској јавности, да је улазак БиХ у НАТО готова ствар. При том резолуција о војној неутралности Српске, односно чињеница да је Денис у техничком мандату, те да је Предсједништво једина полуга власти у државној заједници БиХ, гдје су проведени резултати избора, немају никакве везе. То ће се прескочити при извјештавању о догађају у западним мејнстрим медијима.

Инвитација Хрватске, која је 1995. године уз помоћ НАТО извршила највеће етничко чишћење у Европи од краја Другог свјетског рата, а онда и Словеније, која већ одавно (сем при скидању економског кајмака) нема никакве везе са регионом, јасно указује какви гласови се очекују. Са наглашеном жељом да се заглуши било какав други дискурс.

Путоказ за Берлин – једносмјерна улица

Стога у старту брину изјаве Александра Вучића, који је прошле године у јавност Србије, али и српства у цјелини, пустио неуспјешан пробни балон "разграничења". Од самог доласка на власт у Србији, Вучић се поноси и истиче своје добре везе са Ангелом Меркел и њемачком администрацијом у цјелини, од чега у оваквој подјели снага може само да вас подиђе језа.

Шира јавност, изузимајући екстремно мањинске, а у јавном простору скоро већинске самопотируће корисне идиоте, који не виде даље од свог носа и агресорског новца којим се финансирају, одбацила је такву могућност. Штавише, чак је и опозиција која маршира упорно улицама већих градова Србије, замјерила овај разграничавајући фактор, уз све оно што и иначе замјерају власти Српске напредне странке.

Најзначајнија, општесрпска тековина позива у Берлин, јесте што је Вучић јавно признао да је сада сигуран да се "за разграничење нећемо изборити".

За једину (као) утјеху, јесте што је предсједник Србије прије тога боравио у Пекингу, гдје се срео са Владимиром Путином. На све руском језику, естрадно се захвалио на подршци Русије територијалном суверенитету Србије.

Срео се и са представником још једне свјетске суперсиле која не признаје Косово и Метохију, те гледа у правцу Тајвана – Си Ђипингом. Он задобија све веће упориште за своју стратешку, економско-политичку концепцију Појас и пут. Многи то већ сада називају новим Путем свиле, па су Берлин и Париз пожурили да поставе путоказ према себи, док желе да се то овдје чита само као једносмјерна улица.

Таксе на робу из Србије – 1244%

Није јасно због чега је Вучић био толико нестрпљив, те откуд толики страх и нетрпељивост према "замрзнутом конфликту"? Шта је лоше у таквој врсти (одложеног) рјешења? Шта је спорно у могућности да се чека промјена околности на свјетској сцени у повољнији облик, те се ради на томе да се полако повлаче признања Косова и Метохије, као нечега што није дио Србије?

Њиме не Србија на папиру не губи своју покрајину, чији суверенитет гарантује Резолуција 1244 Уједињених народа, а добија могућност да америчке и евроунијатске пудлице као Хашим Тачи, не дају ратоборно-провоцирајуће изјаве о тобожњем "припајању Прешевске долине", што унапријед покопава сваки дијалог, те у јавности атак на тзв. "ужу Србију" постаје нормална ствар. Извјеснија од Заједнице српских општина.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се од данашњег састанка о западном Балкану у Берлину не може очекивати да буде историјски, те да је, имајући у виду ко на њему учествује, тешко очекивати да ће Приштина бити натјерана да укине таксе које је увела на робу из централне Србије.

Микровална за замрзнути конфликт

– Нема шансе да ће било ко из ове власти пристати на притиске против наших интереса! Дачић је овим ријечима закључио своју причу, мада је јасно да је због "европске будућности" те "економског просперитета" Србије, ова и прошле Владе Србије учиниле много тога самој Србији нажао.

Пристале су на све одредбе Бриселског споразума које су тешко понижавајуће и десуверенизирајуће дјелују на позицију Србије на Косову и Метохији, док је шиптарска страна толико самоувјерена и потпуно јасно подржана од стране сила Запада, да не само да није провела дио споразума о Заједници српских општина, већ је још и увела чувене таксте од 100% на робу из Србије и БиХ, као земаља које не признају узурпаторску власт у Приштини, постављену етничким чишћењем и агресијом НАТО 1999. године.

У овом тренутку, када је Запад због сасвим симболичних, најприје реторичких иступа и потеза у циљу одбране позиције Српске унутар силом НАТО наметнуте државне заједнице БиХ, јавно и бескомпромисно одбацио свог некада првог човјека – Милорада Додика, треба стварно прихватити да се слабо шта има разговарати, а још мање од разговора надати.

Закључак: Добро је док не туку

Политичка логика, ако ништа из жеље за останком на власти, Додика је окренула пут Русије. Исто тако и Вучића, којем овај маћехински однос Ангеле Меркел и ЕУ у цјелини, много теже пада. Вучић је и морао да са себе скине радикалски оклоп, те навуче просветитељску еуропејску тогу, која и није баш погодна као одјећа за балканске вјетрометине. Конраст те политике, најуочљивији је поредбом, рецимо, Вјерице Радете и Ане Брнабић.

Политичари и аналитичари би се требали окренути изради симулација, шта би се десило, ако би се послух отворено одбио? Да ли би агресивни НАТО опет посегнуо за неком врстом агресије, која би била озбиљнија од шиптарског тероризма у Македонији или "дешавања народа" који су овој бившој југословенској републици промијенили име и уз готово комичну брзоплетост се је настоји увести у НАТО.

Општа је оцјена да данас треба ићи у Берлин, односно ослушкивати шта поручују, како би се утврдило колико су близу томе да опет почну да убијају бомбама и мецима, кршећи међународни правни поредак.

Само је то битно, када се трудите да предвидите поступке убица.46 КОМЕНТАРА

 1. Све нацисти и фашисти у Берлину. Шта се од од таквих може очекивати? Ништа. “Да није Нијемаца, Енглази би били најгори народ на свијету“, то је још 1943. године рекао паметни и честити генерал Михаиловић. Сад нама “пријатељи“ и једни и други и ини.. Шта смо ми научили из историје? Ништа. Демографски губици преко 4 милиона у 20 вијеку. Јавашлук, незнање, нејединство, злоба, подаништво, заборав, па касније југословенство, несрећни комунизам и братоубилаштво од Невесињске пушке и устанка 1875-1878. до данашњих дана. Је ли онда чудо што нам се све ово дешава? Није. Како каже народна пословица “јадну капу у жалосну руку“

 2. “Уједно, позивањем Дениса Звиздића, а изостајањем позива за (макар светрочлано) Предсједништво БиХ, настоји се потпуно неутралисати српски фактор, односно воља половина тобоже „независне и суверене“ БиХ. Звиздић свој одлазак најављује ријечима „рећи ћу праву истину о БиХ“, као да иде код маме, бабе или бар тетке; којој ће тужакати Републику Српску.“

  Најлошији и најнеобјективнији Симићев текст од постанка Фронтала!

  Наиме, и Симић здраво за готово узима да је појављивање (само) воља Запада, а да ни у једном моменту није поменуо да Звиздићево појављивање у Берлину није оспорио ни његов замјеник (Шаровић) ни министра вањских дјела (Црнадак) којима тај исти Звиздић предсједава и и њих представља на том састанку.

  Зашто Звиздићев замјеник није реаговао, зашто није реаговао министар Црнадак?

  Гдје су реакције СДС-а и ПДП-а?

  Симић није запазио нереакције горе поменутих, али није пропустио прилику да још једном напомене заборавно Србство да је Додик некад био НАТО-играч.

  “(У овом тренутку, када је Запад због сасвим симболичних, најприје реторичких иступа и потеза у циљу одбране позиције Српске унутар силом НАТО наметнуте државне заједнице БиХ, јавно и бескомпромисно одбацио свог некада првог човјека – Милорада Додика, треба стварно прихватити да се слабо шта има разговарати, а још мање од разговора надати.)“.

  Резултати одбијања министара из РС да изађу из СМ или да се бар декларативно ограде од Звиздићевих изнетих ставова већ дају негативне резултате, а и говори да се они са тим слажу.

  За прагматични Запада њихово нереаговање ће бити кључни доказ да и Срби стоје иза Звиздићевих ставова. Правно говорећи, биће у праву …

 3. Не бих да ћутим по овој поликантској Симиној причи, искористићу његов коментар да пошаљем јасну поруку.

  Данас више него икад Српској требају честити, снажни, храбри, мудри, писмени и искусни политичари,значи, није ово вријеме за издајнике, безмудаше и политиканте, да не говорим, за дјецу у политици.

  Велика се чорба закувала, ваља из овог бремена времена изаћи са вјечном Српском.

  Одговорно тврдим да сам као патриота, визионар и човјек од ОБРАЗА један од тренутно најјачих политичара у Српској, односно да овакав профил људи, све због будућег времена треба српском народу, треба нам за будуће успјешне преговоре честитих, писмених, храбрих и људи који знају преговарати, правити компромисе и добијати све што тражиш, све да друга страна мисли да смо попустали.

  Значи, одговорно тврдим, требају нам овакви као насушни хљеб.

  Није ово вријеме за игре, за обрачуне, за ниске душе, за…………….

  Не, ово је вријеме великих људи-државника, национално одговорне политике, јасног циља и добро осмишљене стратегије.

  Та национално одговорна политика код мене и ЗЕЛЕНИХ подразумијева јасан циљ, значи, вјечну, чисту, запослену, безбједну и срећну Републику Српску.

  Тај циљ опет подразумијева преговоре, подразумијева наше не мале услове, односно,уступке и не малу помоћ преговарача Републици Српској, било да се преговара са НАТО и ЕУ, било са Русијом, Кином…………

  Значи, по оваквим патриотама који чврсто стоје на земљи, ДОГОВОР на основу преговора би свакако био историјски, али под условом да се проведе у сегментима, од енормне финансијске помоћи, гаранције владавине права, па до кључне гаранције, гаранције вјечне Српске, за које у договору-споразуму постоје могућа три рјешења, све овиси од околности.

  – прво, Реопублике Српске у склопу дејтонске, или неке друге конфедералне БиХ

  – Републике Српске као самосталне државе

  – Републике Српске као конфедералне јединице краљевине Србије

  Наравно, по мени, ова трећа опција долази у обзир само ако се Србија ријеши историјски погубног републиканског система, односно постане поново парламентарна Монархија и тиме се за сва времена ријеши жутих, црвених, црних и жуто-црних термита и издајника.

  Тада ми не би ни ушли у конфедерацију као Република, него као кнежевина Српска, све на челу са једним од синова садашњег српског краља Александра Карађорђевића.

  1. Шта је политикантско у мом коментару?

   Ајде пиздо, образложи…

 4. Чуј шта му је политиканство у коментару?

  Те СДС, те ПДП, те Црнадак, те ово, те оно……

  Шупља,шупља, шупља, исто као што је шупља покушај СДС да каже како су они заслужни за уговор са Турском.

  Добили би ми и хрвати трговински рацку од турака да није бошњака, исто као што не би бошњаци и остали грађани Србије добили трговинске погодности од Руса, да није Срба.

  Што се тиче КиМ, ја бих лично волио да је Додик главни у Србији, ко је схватио, схватио.

  Наравно, овдје је такође вријеме да „српски“ политичари престану срати, бавити се политиканством, популизмом, подметањима………..

  1. У чему је проблем да се Звиздићев замјеник Шаровић огради од Звиздићевих ставова!?

   Све док то не уради сматраће се да ставови које је он изнио јесу и ставови српског дијела СМ.

   Глуп си ти да ово схватиш.
   Улизујеш се на све стране па ти се од најнормалнијег захтјева као што је овај мој, причињава политиканство.

 5. Да не би било мјесецима, можда и годинама овог препуцавања,подваљивања, политиканства…….,све у свему, овог курчевог „надму(р)дивања, за то постоји једноставно и по Србе супер национално одговорно рјешење.

  Ви Симо хоћете савјет министара, све да се склоне са позиција „нелегитимни“ представници српског народа у Сарајеву, са једне стране, да се та српска понуда од стране бошњака не може опструисати са друге стране, са треће, да се стварно у Сарајеву формира први- комплетан српски тим.

  Нема теорије да ви сва три ова услова испуните, што не мора да значи да нећете скрпити савјет министара.

  Ако искрено хоћете да се испуне сва три услова, онда за предсједавајућег понудите авангардног и неукаљаног Лазаревића, видјећете да ће се сложити, како хрвати и бошњаци, тако и њихови ментори, тачка.

  1. Наравно да би се сарајстанци сложили да ти будеш предсједавајући.

   Видили у прошлом мандату како је за њих корисно имати будалу из реда Срба.

 6. Не би се неки у Федерљацији сложили са именовањем Лазаревића за предсједавајућег Савјета министара, они би се Симо „морали“ сложити, велика је то разлика.

  Поента је у томе да је моја понуда добра за сва три народа и за све остале,односно, да би била толико добра да је нико у Федерацији не би могао, неки не би смјели одбити, значи, све је до нас из Српске, односно до Додика.

  Ја знам да је немогуће без оваквог човјека испунити сви услови, односно, да се садашњи савјет министара замијени новим и са српском репрезентацијом у Сарајеву.

  То ви никад неможете направити, разлоге сви знамо.

  Зато и кажем да је авангардни визионар Лазаревић компромис за све, односно, да знам колико вриједим, да моју понуду-ПРОЈЕКАТ, све ако је Додик прихвати, не би сигурно одбили ни Говедарица, ни Бореновић, док би то рјешење- ПРОЈЕКАТ, српска интелигенција, институције Српске, удружења грађана, Црква и медији са одушевљењем прихватили.

  Ето, јавно нудим своје услуге и питам, не само тебе Симо, него све у Српској:

  „реците господо из полтике, да ли има иједан човјек у Српској ОБРАЗА ЧИСТОГ КАО СУНЦЕ ЖАРКО, да је остварен и искусан, односно,да зна знање и да држи ријеч, да му кроз национално супер одговорно и коректно бављење политиком, данас 100% вјерују на ријеч и Додик и Вишковић и Павић и Говедарица и Бореновић и други српски политички лидери, те да му због јасне и национално одговорне политике могу вјеровати сви у Србији и најважније, да му на основу 59 година честитог и плодоносног живота, те 35 година великог радног искуства и резултата рада,доказане официрске храбрости и части, те хиљадама часова волонтерског рада исказане хуманости кроз живот може 100% вјеровати српски народ и честити српски борци.“

  Нађите ми таквог у политици Српске, све да му успут ниједну мрљу у животу не могу наћи федералци и странци, односно да му у његове добре намјерте и његов програм-ПРОЈЕКАТ, 100% могу вјеровати и хрвати и бошњаци и њихови изабрани политички лидери, да не говорим да му на ријеч могу вјеровати у ОХР-у и американци и нијемци и руси и кинези и…………………………………..

 7. „Ko zna šta će se sve izdešavati do jeseni, i nije puka slučajnost bio poziv Zvizdiću i istovremeno ignorisanje Džaferovića koji je Izetbegovićev pulen i Dodika koji je samo svoj. Vrlo jasna poruka u kojoj ne može biti niti jednog grama slučajnosti ili previda. Njemačka kancelarka i francuski predsjednik nisu imali namjeru da ovaj put uvaže Izetbegovića i Dodika a neka se oni zapitaju zašto je to tako. Sve vrijeme ističem da su Dodik i Izetbegović najveći problem BiH i da su nanijeli najveću štetu Srbima i Bošnjacima. Sada to evidentno vide i vodeći evropski zvaničnici“, poručio je Govedarica.

  Ево и Вукотине реакције на берлински састанак. Па да кренемо по реду.

  Вукота није ни једном ријечју рекао да Звиздић није представљао БиХ, чак је напротив у даљњем излагању потврдио да јесте.

  ““Ko zna šta će se sve izdešavati do jeseni, i nije puka slučajnost bio poziv Zvizdiću i istovremeno ignorisanje Džaferovića koji je Izetbegovićev pulen…“

  Вукота нас покушава убиједити да је Звиздић добио позив зато што није Бакиров пулен. Гдје Вукота види разлику између ставова Бакира и ставова Звиздића никоме није јасно. И у том позиву Звиздићу Вукота види позитивну ствар?!

  Још је смјешније када каже да Џаферовић није добио позив јер је Бакиров пулен. Вукота не схвата да је било немогуће да Џаферовић добије позив, а да се игнорише Додик који је ипак предсједавајући. Вукота не схвата да је Бакиру и сарајстанској политици свеједно ко ће упутити ратнохушкачке поруке које је изговорио Звиздић. Бакир, Звиздић Џаферовић, њима није битно, битно је да су оне изговорене, а да српски министри у СМ и њихове странке не споре Звиздићу легитимитет да представља цијелу БиХ.

  “…i Dodika koji je samo svoj.“

  Додик јесте свој, али Вукота није сасвим свој чим може одваљивати овакве глупости.

  “Vrlo jasna poruka u kojoj ne može biti niti jednog grama slučajnosti ili previda. Njemačka kancelarka i francuski predsjednik nisu imali namjeru da ovaj put uvaže Izetbegovića i Dodika a neka se oni zapitaju zašto je to tako.“

  Вукота је у праву када каже да Меркел и Макрон нису уважили Додика, али треба бити тешка политичка будала па не схаватити да је преко Звиздића уважен и Бакир и СДА чији је Звиздић важан функционер.

  “Sve vrijeme ističem da su Dodik i Izetbegović najveći problem BiH i da su nanijeli najveću štetu Srbima i Bošnjacima. Sada to evidentno vide i vodeći evropski zvaničnici.“

  Вукота, тврдити да су водећи европски званичници увидјели штеточинско дјеловање Изетбеговића и казнили га тако што су на самит позвали Звиздића може тврдити само политички идиот попут тебе.

  То би било исто као да ја устврдим да неко кажњава Додика тако што позива Жељку Цвијановић на неки скуп.

  Је будале мајко мила, што би рек’о Изет.

  http://www.rtvbn.com/3950749/ko-iz-jedne-ide-u-drugu-krajnost

 8. Да те то Симо није засврбило што написах као рибар на овом твом линку да је Вукота имао пар добрих порука, те да се отприлике онако треба да поставља лидер снажне опозиционе партије?

 9. Симо П. Ороз 3. маја 2019. у 20:40

  Вукота није ни једном ријечју рекао да Звиздић није представљао БиХ, чак је напротив у даљњем излагању потврдио да јесте.

  KOga predstavlja predsjednik kada arlauce merhaba po Turskoj.Mene sigurno ne.

  https://www.youtube.com/watch?v=MuMYQqpTpaQ

  Jedino smjesnije od njegovog merhaba je ovaj sto ide iza njega koracnicom.

 10. Јасмине брате, што то твог друга не поздравиш, успут, шта ти мислиш о мом коментару за предсједавајућег савјета министара, јебеш ова подјебавања.

  Симо,

  стварно мислиш да би ја са тобом о Вукоти,или о било коме другом, није то за господина, зато не мијењај тему, одговори на мој коментар-наведене чињенице, све поводом твоје тврдње да би се „сарастанци“ обрадовали да ја будем предсједавајући.

  1. Nikola pobratime. Merhaba.

   Ti znas moje misljenje.Cesto pisem da je tvoja pojava u politici relaksirajuca na sve tri strane.Svjetlo na kraju tunela.Zvijezda vodilja u ovom bespucu…

   Nije asker Simo bezveze napisao da te smatra budalom u politici.To je samo zavist.Plus na tvoju kosu(on je celav).Sve je pocelo sa onim kratkocunas…

   Jos nesto ,pojacaj borbu na svim frontovima.Odsudni trenuci dolaze za sve na ovim podrucjima.

  2. Шта ти имам одговарати?
   Ја тебе сматрам будалом. Тачка.

  3. Зекане,

   не причам ја о Вукоти него о политици странке која нас представља у Сарајеву.

  4. Ali ,Simo,pa nas iz RS predstavlja i predsjednik.

   I to na najvisem nivou,pa vid kako nas sramoti.

  5. Што би балинче и Зекан да скрену са теме глупих Вукотиних изјава…

 11. Ako treba o politici dvije razlicite strane u RS evo jedna teza,za razmisljanje.

  G. predsjednik je zajebo Srbiju,mozda i zauvijek.Vucic skoro pa sa svim akterima dogovorio bar podjelu Kosova.Uleti ovaj nas i sve razjebe svojim nebulozama o pripajanju RS-a Srbiji kao odstetu.

  I svi veliki igraci povuku tu ideju.Onako samo velim ,da se vidi cija je politika dalekovidnija…

  Nikola sta mislis o ovome?

 12. Симо,

  читам сад на србомрзачкој слободној босни неки интервју Аћимовића.

  Он као доводи десетог маја велику фирму која може извести сву храну коју произведемо, па онда тралала…..

  Нигдје приче о томе да би ти могли уложити пар милијарди евра у развој пољопривреде-производњу у БиХ, па би ту здраву храну извезли и три пута више зарадили, а наше фармере овдје оставили срећне.

  Па сунце ти јебем жарко, то је такво срање и полтиканство, да не говорим како се такви разумију у изградњу привредног система као Мара у крив курац, односно да на једном примјеру то још сликовитије дочарам.

  Наиме, то ми изгледа исто као када је некад ваш носилац листе за локалне изборе у Палама на митингу рекао да ће он довести у Пале своје пословне партнере из свијета, а тог момента је био на бироу рада.

  Е видиш Симо, сад би неко ко се не разумије у привреду и у политичко спиновање-припрему нових туђих играча, рекао да је Аћимовић врхунски економиста, писмен човјек, да нам такви требају да спасе државу и запосле народ, без обзира што се у његовом тзв. сивију не може наћи једна марка зарађена, а да није плата са државних јасли?

  Нисам ово навео да човјека увриједим,напротив, него да тог чувеног бриселско-шукаловског доктора наука и “ будућег привредника спасиоца БиХ“, упоредиш са прејаким Лазаревићем.

  Али не само да нас упоредиш по нашој причи у јавности, него по свим параметрима које сам навео у свом коментару.

  П.С. Ето зашто је прече да коментаришеш нешто конкретно, него да ботујеш и тиме однемажеш својим, стара изханђала магарчино.

 13. Јасмине,

  извини, док сам куцао овај коментар, ти си поставио ово питање.

  Морам да ти кажем да ја данас не знам шта је после вишедеценијске издаје и катастрофалне полтике од стране црвених, жутих, црних и жуто-црних најбоље за КиМ, што не значи да не могу на основу необоривих чињеница тврдити како је у Србији задњи човјек са државничким ставом по том питању био проф.др.Војислав Коштуница.

  Такође ти знаш да ја о другим не расправљам, па ни о Додику, Вучићу, Говедарици, Бореновићу, Иванићу, Човићу, Изетбеговићу, Никшићу……………………………………

 14. Види, ја сам човјек који 35 година ради и ствара, тако да знам препознати сваког човјека који се разумије у организацију, у привреду, те ко има какав карактер, да не говорим о томе како је веома једноставно препознати „нечије“ играче и (не) намјерне грешке појединаца, или групе појединаца.

  Толико о томе.

  Неће Симо да уђе у (не) равноправну причу о томе који би српски политичар стварно требао бити предсједавајући савјета министара, односно, ко би по њему могао заштити интересе Републике Српске, ујединити око озбиљне приче све у Српској, али истодобно бити прихваћен од свих из Федерације и међународне заједнице?

  Шта ти мислиш, да ли ове услове може испунити ико из Додикове већине, да ли можда прејаки, одговорни и са свима у добрим односима Лазаревић, или неко као овај Аћимовић?

 15. Успут, могла би и мица мудрица, па Кал и још неки написати коју на овај мој приједлог.

  Неважно је ко може постићи наведене услове као предсједавајући БиХ, али би било коректно отворити једну културну расправу о томе како даље у БиХ, а не срати како је једини слободни медиј у Српској изгубио углед, или шта је већ мица мислила са тим?

  Да се можда негдје на другом мјесту без цензуре може водити коректна расправа о свему, без обзира на разне ботове и спиновања којих има свугдје, да можда нису разне буке, слободне босне,бн и остали портали неки узор коректног медијског дјеловања, поготово да су самостални и коректни?

  1. “Успут, могла би и мица мудрица, па Кал и још неки написати коју на овај мој приједлог.“

   А твој приједлог је да ти будеш предсједавајући СМ, јел’?

   Ја сам све до сада мислио да се зајебаваш, али више не.

   Ситуација је озбиљна…

 16. Не, није мој приједлог да ја будем предсједник савјета министара,то је хипотетички постављен коментар да заинтригира,то сам и рекао у једном коментару.

  До душе, чињенице, политичка и економска ситуација налажу неког оваквог, неког ко је добар организатор,ко може доста преко партнера из ЕУ помоћи БиХ и афирмисати нас у свијету.

  Да не кажем колико би било битно да тај човјек има пуно повјерење код свих српских политичких лидера.

  Значи, мој циљ је био да се овдје почне причати о стварима које су битне за Републику Српску, за српски народ и за све друге у БиХ.

  Најлакше је срати-спиновати као ти, или годинама критиковати све и свакога као мица, па после тога рећи да је неко уништио углед јединог нормалног медија у Српској, па и БиХ.

  Па онда, ако треба, а треба отворити озбиљну причу, све да не изгубимо још четири године и да највбољи међу нама не оду за сва времена, онда је састављање савјета министара, уцјена бошњачких политичара око МАП-а, (не) легитимни захтјеви хрвата, те неуспјех преговора око „српске репрезентације “ у Сарајеву, довољан разлог да мицићи, све ако имају добру намјеру, конкретно и коректно кажу шта имају?

  Ако ништа, бар поводом тога ко и на који начин би могао постићи консензус у Српској и преузети савјет министара, све да кроз то мјесто утиче да престане ова сулуда националистичка, на моменте, као на Бакировој слободној босни, огавна србомрзачка уређивачка политика, све са контролисаним објављивањем профашистичких и ратнохушкачких коментара.

  1. “Најлакше је срати-спиновати као ти…“

   Знаш ли ти уопште шта је спиновање?!

   Јасно изражен став није спиновање.

   Ја сам децидно узео Вукотину изјаву и снагом аргумената утврдио да Вукота и СДС сматрају да је оно што је говорио Звиздић у Берлину за њих прихватљиво јер Вукотина критика није ишла на рачун Звиздића него на рачун Додика и Бакира који тамо нису ни били.
   Вукота у томе не види проблем јер нас убјеђује да иза Звиздића не стоји политика СДА.

   Ако ико спинује онда је то Вукота и такви као ти који снажне аргументе називају спиновањем.

   Ево, опет те позивам да јасно укажеш у чему нисам у праву.
   Ако не укажеш онда једи говна, кукавицо усрана…

   Изгледа да је за тебе спиновање када укажеш на глупост политичара.

 17. Добро (ш)спиновани, у праву си да је Вукота требао напарадати Звиздића, као што је напарадао Додика.

  Кажеш да су твоји снажни аргументи.

  Па кад су твоји снажни аргументи око дневне политике, шта је онда мој коментар који на основу 100% тачних чињеница говори о томе какве услове мора испунити будући предсједавајући савјета министара?

  Шта би ти хтио, да овакви ћуте, да вас тако јадне, покварене и неспособне овакви трпе?

  Ја причам о новом времену, нудим рјешења да нас такви не доведу до позиције да српски народ за 10-20 не исцури из Српске, зато ја о садашњој ситуацији отворено, па и о новом предсједавајућем савјета министара, о његовој компетентности и општој прихваћености у Српској и Федерацији.

  Наравно да тај мора знати знање, да може постићи консензус свих политичких партија у Српској, те да федералци и странци имају оправдан респект према њему, тиме и према Републици Српској.

  Намјерно сам у коментару кренуо од себе, знам да ја испуњавам све те услове, знам да и не постоји други политичар из Српске који би ова сва три услова могао испунити, не зато што нема способних, напротив.

  Проблем је што српска опозиција и најспособнијег вашег неће прихватити, не бих ни ја, све да сам на садашњем мјесту Говерадице и Бореновића, зато је рјешење неко ко је супер национално одговоран, неко ко је најмање способан као ваши најспособнији, али неко коме сви оправдано могу вјеровати, односно неко чију понуду неће, или не могу одбити наши из опозиције, странци и федералци.

  Не кажем ја да ви нећете склепати савјет министара, да ће се многе ствари прећутати српском народу, ја само отворих ову тему, све мислећи о томе шта је најбоље за Српску и Федерацију.

  Што се тиче подцјењивања прејаког Лазаревића са твоје стране, ти би да сам рекао како би ја био успјешнији министар за просторно уређење, грађевинарсво и екологију од Сребренке, написао исто што си поводом мог коментара о предсједавајућем савјета министара.

  Ево ти чињенице у поређењу „најуспјешнијег министра“ у влади Српске, наше Сребре и Николе Лазаревића.

  Сребра, када је прије више од осам годинама постала министар, није то постала зато што се уско разумјела у имовинско-правне односе, поготово да је припадала соју људи који се разумију у развој привреде на основу ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, те да живе за здраву животну средину-екологију.

  Не, она је ту изабрана по партијској линији и због тога што је испуњавала бошњачку квоту министара у влади Српске.

  Е сад да упоредимо квалификације за министра екологије, предсједника ЗЕЛЕНИХ, Лазаревића.

  Ја сам од 1987 године основао еколошко друштво, 32 године радим , градим, волонтерски организујем разне акције на уређењу животне средине.

  Толико сам ту срцем припадао да сам натјеран због уништавања и крађе природних ресурса, те апсолутне небриге, непоштовања закона и никаквог улагања у рјешавање еколошких проблема да формирам партију зелене оријентације у Српској.

  Са друге стране, моје радно искуство је непроцјењиво за ово министарство, увијек је било везано за имовинско- правне односе, поготово се то односи на период од 15 година, (све до тешке болести 2008 године), период када сам водио МЕГУ, једну од најјачих фирми у Српској за имовинско-правне односе, односно, могу слободно рећи да сам више него квалификован по питању просторног уређења и урбанизма.

  Е екологији да не причам, ту сам када се све сагледа, без икакве сумње најјачи у цијелој БиХ.

  Е сад ти Симо упореди Сребренку Голић партијског апаратчика и Николу Лазаревића, човјека који је доказани патриота, доктор за живот, стручан за имовинско правне односе и човјека који је творац програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, односно, човјека који срцем и душом припада идеји и идеологији којој мора да припада министар екологије.

  Немојмо заборавити да је Сребра један од ваших најјачих кадрова и потпредсједник владе Српске.

  Е кад упоредиш Сребру и Лазаревића све је иоле писменијем човјеку јасно као дан, зар не?

  Е , после тих теразија, стави Симо на вагу услове које треба да испуни српски предсједавајући савјета министара, све од стручности, национално одговорне полтике, до постизања српске саборности-српске репрезентације у Сарајеву, као и признавања и уважавања федералаца и странаца, па види да ли ви имате човјека који може испунити ове услове?

  Ја знам да ја 100% испуњавам сваки од наведених услова, тачка.

  1. Јел’ ја то требам доказивати да ти ниси најпаметнији, најбољи, најплеменитији супер-светац, хуманиста-човјек, свјестан, доказан, способан, остварен, паметан, писмен, поштен, најјебач, супербизнисмен….?

   Ако то треба доказати, признајем, нисам у стању.

  2. Naravno da nisi u stanju.Nisi ni u predstanju.
   Nikola,samo ostro.I na prvu.

   ps, Srebra je izabrana iz bosnjacke liste.Mi se odricemo tog dijela zagarantovanog Bosnjacima ,u korist Srbina Nikole Lazarevica,jer ce bolje obnasati tu duznost.Tacka.Jer Nikola ne gleda ko se kako zove.

   Simosta sad?

  3. Ништа, и ја мислим да је Никола достојан да обавља функцију која припада Бошњацима.

 18. Не Боже сачувај,не требаш ти ништа Симо доказивати, напротив.

  Ти си мене покушао понизити, па ја само тражим да поштено упоредиш вашу перјаницу Сребру и мене,она је сигурно добар параметар, све као потпредсједник владе Српске, зато тражим да упоредиш мене и њу, наравно по свим параметрима, па нека чињенице кажу колико вриједи Никола Лазаревић, тачка.

  1. Јебала те Сребра!

   Ти си се самокандидовао за предсједавајућег СМ, а не за Сребрино мјесто.

  1. На којег вашег мислиш?
   Вукоту или Звиздића?

 19. Није Симо битна Сребра, битна је снага ваших водећих људи, Сребра је једна од њих, зато сам њу употребио за поређење, управо зато што си ти веома наивно налетио, све покушавајући да прејаког Лазаревића сјебеш.

  Само тако настави, па ћеш ускоро у шљивама ходати кад те Миле спуца на сред ходника, јебем те глупа.

  Јасмине,

  нисам ја Сребру употребио због позиције министра за грађевинарство и екологију, тамо гдје сам ја у односу, не само на њу, апсолутно супериоран.

  Ја сам је употребио као јаког играча СНСД, све да би кроз поређење нас двоје, све на основу необоривих чињеница, доказао колико вриједи предсједник ЗЕЛЕНИХ.

  Да будемо начисто, Симо је налетио, упецао се на рибарев мамац, намјерно сам написао оно за предсједавајућег савјета министара и рекао да ја имам капацит, све знајући да ће на крају Симо онако реаговати, па да на основу његове глупости поентирам на Сребри.

  Значи, оно некидашње саопштење ЗЕЛЕНИХ и моје лагано темпирање приче ових дана није нимало случајно, напротив.

  1. Само ти употребљавај и поентирај. Кад те поведу на у сусједну општину имаћу грижу савјести.

 20. Нећеш ти имати никад грижу савјести,зато треба имати карактер.

  Ипак, једно је сигурно, биће шљива, сачекај док те се Миле докопа после славе.

  Успут, срећан Ђурђевдан свима који сутра славе.

Оставите одговор