Асанжов отац: Еквадор је добио кредит од ММФ, па изручио Џулијана

Отац оснивача Викиликса Џулијана Асанжа – Џон Шиптон – изјавио је да је Еквадор дозволио да његов син буде ухапшен у амбасади те земље у Лондону зато што је добио кредит ММФ.

понедељак, 29 априла, 2019 / 20:07

Овај Аустралијанац је додатно објаснио: „Еквадор нема сопствени новац већ користи амерички долар. Зато без договора са Вашингтоном о Џулијану та земља напросто није могла добити кредит Међународног монетарног фонда“.

Шиптон је навео да циљ његовог сина никада није било помагање ни Русији ни Сједињеним Државама.

Еквадор је почетком маја од ММФ добио 4,2 милијарде долара кредита.

Асанж је Викиликс основао 2006., а тај сајт је објавио мноштво тајних докумената разних влада, највише – америчких.3 КОМЕНТАРА

  1. Русија је 1999. продала читаву Србију американцима за 20 милијарди долара кредита.

  2. Можеш продати само оно што је твоје.
    Ја се бојим да тек сада Русија има Србију у власништву и да тек сада има шта продати.

    Једни те исти људи су склони да тадашњу руску власт 8јељцин) оптужују за велику издају српства, а истовремено говоре о највећим српским успјесима у 20-ом вијеку који су се десили управо за вријеме док је власт обављао Јељцин. Логично, зар не?

    Једни те исти људи су склони да приписују Јељцину да је морао да послуша Американце за сваку ситницу, али невјешто покушавају избјећи одговор да ли је у те ситнице спадао и избор насљедника, односно да ли је могуће да је Јељцин морао питати Американце и коју ће вотку пити, а ето случајно пропустили да упитају Јељцина кога то поставља за несљедника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *