Вучићу се само казало: Нећемо се изборити за "разграничење"

Предсједник Србије Александар Вучић сматра да на састанку у Берлину српској делегацији неће бити лако, на шта већ унапријед упућују, како је рекао, "чудни моменти" – сам формат састанка и избор учесника.

понедељак, април 29, 2019 / 12:21

– Немам ништа против Шареца, напротив, али, зашто Шарец, а не Данчила, зашто Пленковић, а не Орбан, зашто не Борисов – рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинк телевизији, преноси Танјуг.

Примјетио је и да, на примјер, није позван Милорад Додик, који је, подсјећа, добио највећи број гласова грађана БиХ на протеклим изборима, већ Денис Звиздић.

– Сутра ће сви рећи да је Косово независно, зато су и позвани, да би рекли како је неодговорно било разговарати о томе шта би Србија могла да добије. Зато сам и говорио о разграничењу, да бисмо нешто добили… Сад знам да се нећемо изборити за ту идеју – рекао је Вучић.

Како год, делегација Србије биће, констатовао је, једина која ће говорити против независности КиМ.

– Наравно, биће тешко, али није нам први пут. Али, како да вам кажем, ми смо то изабрали, да се боримо за земљу. Наше је да се боримо – навео је Вучић.

Вучић очекује да ће у Берлину бити ријечи о европској будућности, земљама ЕУ, о проширењу. Изразио је наду о позитивним сигналима.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор