Београд: Радикали запалили заставу ЕУ, до Предсједништва нису могли

Полиција је спријечила функционере Српске радикалне странке да дођу до зграде Предсједништва Србије како би протестовали против политике предсједника Бориса Тадића, а радикали су запалили заставу Европске уније. На скупу су рекли да ће Борису Тадићу поклонити карту Србије и Устав јер је заборавио колика је територија Србије, а не сјећа се ни заклетве коју […]

петак, децембар 9, 2011 / 17:42

Полиција је спријечила функционере Српске радикалне странке да дођу до зграде Предсједништва Србије како би протестовали против политике предсједника Бориса Тадића, а радикали су запалили заставу Европске уније.

На скупу су рекли да ће Борису Тадићу поклонити карту Србије и Устав јер је заборавио колика је територија Србије, а не сјећа се ни заклетве коју је положио у складу са Уставом.

Потпредсједник СРС Драган Тодоровић рекао је окупљеним новинарима да ће, у случају да се о кандидатури Србије за чланство у ЕУ буде одлучивало у марту наредне године, у наредна три мјесеца “они учинити све да буквално поцијепају Србију”.

Он је додао да ће радикали ова три мјесеца искористити да натјерају Србију и Бориса Тадића да испуни све захтјеве ЕУ и САД, а то значи да Србија добровољно пристане да да све државне атрибуте Хашиму Тачију.

Тодоровић сматра да у позадини свега стоји да ће “признати све да Косово егзистира као независна Србија”.

Тодоровић је истакао да се ЕУ неће зауставити на отимању Косова и Метохије, истичући да ће паралелно кренути путевима дезинтеграције Србије тако што ће вршити притисак о осамостаљењу Војводине, давању аутономије Рашкој области, а да је њихов крајњи циљ свођење Србије на Београдски пашалук.

“При том ће гледати да нас економски потпуно униште, као што се може и видети. Због тога СРС покушава да на све могуће начине нашој јавности стави до знања да немамо шта да тражимо у ЕУ, јер је питање да ли ће у марту уопште постојати ЕУ, али се поставља питање да ли ће постојати и Србија”, поручио је Тодоровић.0 КОМЕНТАРА

 1. „Он је додао да ће радикали ова три мјесеца искористити да натјерају Србију и Бориса Тадића да испуни све захтјеве ЕУ и САД, а то значи да Србија добровољно пристане да да све државне атрибуте Хашиму Тачију.“

  Је л’ ово случајна грешка у куцању, или…?

 2. Не вјерујем да је случајна грешка! Знају људи шта говоре. Притисак ЕУ да земље Балкана уђу у ЕУ ће се наставити.

  Само кад дође вријеме да БиХ, Црна Гора и Србија уђу у ЕУ она ће до тада бити веома модификована.

  Скандинавске земље ће се повући, а Њемачка ће остварити свој давнашњи сан да господари највећим дијелом Европе, наравно без Британије. Нама свима би најбоље било да никад не уђемо тамо, јер је то нешто што смо већ имали у бившој Југославији.

  ЕУ је пројекат од богатих за богате. Људска права су само декларација на папиру и то је замка, суштина је у нечему другом. То је пут ка централизацији капитала и ресурса, а то неће бити као у социјалистичком самоуправљању, напротив.

  Имаћемо повећан обим права која се морају поштовати, а услови да се стигне до неког бољег стандарда ће бити редуцирани и селективни.

  О томе и о оној другој страни ЕУ нико не говори, а то је за већину обичних људи суштина и питање од животног значаја. Дакле, ЕУ је добар пројекат за политичку класу, а за остале она може да личи на тамницу у којој је све лијепо на папиру наведено, али у стварном животу ви ће те бити губитници и сами наспрам огромне бирократске машине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *