Батистута: Због повреда и инјекција током каријере, данас не трчим

Легендарни аргентински фудбалер и члан италијанског фудбалског клуба Фиорентине, Габријел Батистута, открио је јавности да му је здравље толико нарушено због силних повреда током каријере, да више ни да жели не може и не смије играти фудбал. Наиме, протеклог љета се проширила прича у Италији да бивши играч Фиорентине, Роме и Интера једва стоји на […]

среда, 14 марта, 2012 / 08:53

Легендарни аргентински фудбалер и члан италијанског фудбалског клуба Фиорентине, Габријел Батистута, открио је јавности да му је здравље толико нарушено због силних повреда током каријере, да више ни да жели не може и не смије играти фудбал.

Наиме, протеклог љета се проширила прича у Италији да бивши играч Фиорентине, Роме и Интера једва стоји на ногама, те да је такво стање посљедица учесталих повреда кољена које је аргентински фудбалер имао за вријеме професионалне каријере.

Батистута (43) је тада то све негирао, међутим, ове седмице открио да је дио тих прича истинит.

“Било је и времена када ми је било толико лоше да сам једва ходао. Сада сам пуно боље, али свеједно не смијем више никада играти фудбал јер једноставно не могу више ни трчати. Могу, додуше врло добро ходати”, рекао је Аргентинац за “Франс Фудбал”.

Подсјећамо, Батистута је провео 12 година играјући у Италији, а за вријеме свог боравка примио је низ ињекција које су му олакшавале хроничну бол у кољенима. Он је признао да је то један од разлога зашто данас може бити сретан да још увијек хода.

“Ињекције сносе дио одговорности, али и ја сам. Увијек сам играо и пуно се трошио. Просјечно сам по сезони играо око 65 утакмица и у свакој сам давао све од себе. Када бих се могао вратити у прошлост можда бих био мало пажљивији, али опет, можда и не”, рекао је Аргентинац те појаснио:

“Обожавао сам давати голове, чути урлик публике. Освојио бих титулу најбољег фудбалера свијета да сам играо за Барселону или Манчестер Јунајтед, али ја сам желио наступати само за Фиорентину. Желио сам освојити првенство с малом екипом, исписати историју”, рекао је Аргентинац којем се сан о освајању “Калча” са клубом из Фиоренце, за који је постигао 168 голова, ипак није остварио.

Батистута тренутно обавља функцију спортског директора Колона Санта Феа у Аргентини.