Бабић: Цвијана ниједан одбор није подржао у кандидатури за предсједника СНС

Шеф посланика СНС-а Зоран Бабић изјавио је да Владимира Цвијана није подржао ниједан одбор у кандидатури за лидера странке. Бабић сматра да је разлог нервозе коју је, како је навео, у свом наступу показао посланик Цвијан, то што га као кандидата за председника СНС-а "није подржао ниједан мјесни одбор, а камоли општински и градски". "Да […]

четвртак, 12 децембра, 2013 / 15:23

Шеф посланика СНС-а Зоран Бабић изјавио је да Владимира Цвијана није подржао ниједан одбор у кандидатури за лидера странке.

Бабић сматра да је разлог нервозе коју је, како је навео, у свом наступу показао посланик Цвијан, то што га као кандидата за председника СНС-а "није подржао ниједан мјесни одбор, а камоли општински и градски".

"Да би се неко кандидовао за председника СНС-а није довољно то што ће га кандидовати Мирослав Мишковић, већ је потребно да га кандидују чланови СНС-а, општински и градски одбори", рекао је Бабић Танјугу.

Према његовим речима Цвијан ту подршку нема у СНС-у и то је разлог нервозе "коју је нажалост исказао у свом наступу пуним мржње, пакости и осјећаја који не треба да буду видљиви, не само на политичкој сцени већ било где", рекао је Бабић.

СНС, нагласио је Бабић, функционише на демократским начелима. Истакао је да Статут странке дефинише и омогућава да сваки члан СНС-а може да се кандидује на сваку функцију, па и за предсједника, али да је за кандидатуру потребна подршка 15 општинских или градских одбора.

"Уколико Цвијан мисли да је напад на његове пријатеље процесуирање и судски епилог који има Мишковић, онда је у реду или уколико такође мисли да су напади на његове пријатеље хапшења која су се десила у операцији Гром, где смо добили подршку институација ЕУ и где смо са улица померили оне који су продавали наркотике деци, ако Цвијан мисли да је то удар на његове пријатеље, могу да прихватим", рекао је Бабић

Поручио је да ће Србија и даље "ударати" на оне који крше закон, "свиђало се то некоме или не".

"Србија ће бити јача од свих тајкунско-политичко-крималних лобија који желе да нас зауставе у реформи друштва", поручио је Бабић.