Авгусовска синдикална корпа за 17 КМ скупља од јулске

БАЊА ЛУКА – Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској за август коштала је 1.625 КМ и скуља је за 17 КМ од јулске, док је просјечна августовска нето плата била 785 КМ, саопштено је данас из Савеза синдиката РС. Стручна служба синдиката дошла је истраживањем малопродајних цијена артикала потребних за припрему зимнице […]

среда, септембар 29, 2010 / 16:25

БАЊА ЛУКА – Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској за август коштала је 1.625 КМ и скуља је за 17 КМ од јулске, док је просјечна августовска нето плата била 785 КМ, саопштено је данас из Савеза синдиката РС.

Стручна служба синдиката дошла је истраживањем малопродајних цијена артикала потребних за припрему зимнице за четворочлану породицу до резултата по којима је за припрему зимнице потребно издвојити минимално 343 КМ.

У саопштењу се додаје да је из просјечно зарађене августовске плате потребно издвојити и 390 КМ за набавку огрева, што са зимницом чини износ од 733 КМ.

Синдикат констатује да, према тим подацима, просјечна плата радника у хотелима и ресторанима, прерађивачкој индустрији, грађевинарству, трговини, шумарству и пољопривреди, као и комуналним и услужним дјелатностима не може покрити трошкове огрева и зимнице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *