Аутономаш креће на државни ниво: Пајтић замијенио Ђиласа на челу ДС

Бојан Пајтић изабран је за новог предсједника Демократске странке. Пајтић је освојио 1.461 гласова, а Драгана Ђиласа 1.277 од укупно 2.774 делегата. За потпредсједнике ДС изабрани су Борко Стефановић, Горан Јешић, Маја Виденовић, Наташа Вучковић и Гордана Чомић. У трци за потпредсједничко мјесто билу су још Милош Ђајић, Бранимир Кузмановић, Слободан Милосављевић, Дејан Николић и […]

недеља, јун 1, 2014 / 01:53

Бојан Пајтић изабран је за новог предсједника Демократске странке. Пајтић је освојио 1.461 гласова, а Драгана Ђиласа 1.277 од укупно 2.774 делегата.

За потпредсједнике ДС изабрани су Борко Стефановић, Горан Јешић, Маја Виденовић, Наташа Вучковић и Гордана Чомић.

У трци за потпредсједничко мјесто билу су још Милош Ђајић, Бранимир Кузмановић, Слободан Милосављевић, Дејан Николић и Драган Шутановац.

Пајтић је постао пети предсједник ДС од њеног оснивања и на ту функцију долази са мјеста замјеника предсједника странке.

Пајтић је у обраћању делегатима рекао да су ово последњи избори у ДС који се спроводе по делегатском систему и да ће сваки наредни избори бити непосредни. Он је поручио и да ће сву своју енергију, знање и снагу уложити у консолидацију странке

"Ја ћу сву своју енергију, знање и искуство усмерити да ДС буде јача, јер кад је ДС јача и Србија је јача", казао је Пајтић у Сава центру, после страначке Изборне скуштине.

Пајтић је најавио и да ће замјеница предсједника странке бити Гордана Чомић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *